,

Άστεγος μαθητής διένυσε 800 χιλιόμετρα περπατώντας για να μαζέψει χρήματα για τους αστέγους

Ο Gordon Wayne διένυσε πάνω από 800 χιλιόμετρα με τα πόδια με στόχο να μαζέψει χρήματα για το The National Alliance to End Homelessness,

Άστεγος μαθητής διένυσε 800 χιλιόμετρα περπατώντας για να μαζέψει χρήματα για τους αστέγους

Ο Gordon Wayne διένυσε πάνω από 800 χιλιόμετρα με τα πόδια με στόχο να μαζέψει χρήματα για το The National Alliance to End Homelessness, την εθνική συμμαχία για την βοήθεια προς τους αστέγους και την καταπολέμηση του φαινομένου.

«Κάθε φορά που θέλω να τα παρατήσω, σκέφτομαι απλώς τους ανθρώπους για τους οποίους το κάνω αυτό και ότι αυτό είναι μεγαλύτερο από εμένα και έτσι συνεχίζω να περπατάω», είχε δηλώσει κατά την προσπάθειά του ο Wayne.

Advertisment

Πέρυσι, ο Wayne ήταν άστεγος και έκανε αιτήσεις σε κολλέγια ενώ παράλληλα εργαζόταν σε βάρδια 10 ωρών σε ένα πάρκο διασκέδασης. Το καλοκαίρι, ο Wayne έμαθε ότι τον δέχτηκαν στο κολλέγιο που ονειρευόταν να πάει – στο Boston College – και μάλιστα ότι του παρείχαν πλήρη υποτροφία.

Σε μια προσπάθεια να αναγνωρίσει ο κόσμος τους 500.000 Αμερικανούς αστέγους, ο Wayne αποφάσισε να περπατήσει από την πόλη καταγωγής του που βρίσκεται στη Βιρτζίνια μέχρι το πανεπιστήμιό του στη Μασαχουσέτη.

Με την εκκίνηση του ταξιδιού του, ο φοιτητής πλέον ξεκίνησε μια σελίδα στο GoFundMe που έκτοτε έχει καταφέρει να συγκεντρώσει πάνω από 100.000 δολάρια για την The National Alliance to End Homelessness. Τον Αύγουστο, ο Wayne ξεκίνησε το ταξίδι του και περπατούσε 50 έως 60 χιλιόμετρα κάθε μέρα.

Advertisment

Παρά την εξουθένωση και την κόπωση που ένιωθε, δεν παραιτήθηκε και βρήκε υποστήριξη από καλούς Σαμαρείτες στο δρόμο. Μετά από ένα ταξίδι 16 ημερών, ο Wayne πέρασε μέσα από το στάδιο του πανεπιστημίου της Βοστώνης.

«Ελπίζω να μπορώ να εμπνεύσω τους ανθρώπους να συνεχίσουν να προχωρούν. Συνεχίστε να κάνετε αυτό το επιπλέον βήμα», δήλωσε. «Ακόμα κι όταν πονάει. Ακόμα και όταν είναι δύσκολο και δεν θέλετε. Δεν υπάρχει άλλη επιλογή. Πρέπει να συνεχίσετε εάν θέλετε να επιτύχετε στη ζωή».

Πηγή:

abcnews.go.com/US/homeless-college-student-walks-500-miles-raise-awareness/story

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Γιατί ένα από τα δημοφιλέστερα νησιά του κόσμου βυθίζεται στη σιωπή για μια ημέρα κάθε χρόνο;
«Η Κρήτη ανοίγει την καρδιά της»: Ένα εξαιρετικό βίντεο - καμπάνια με τους ξένους που επέλεξαν να ζήσουν στο νησί
Μαθητές από τη Θεσσαλονίκη δημιούργησαν επιτραπέζιο παιχνίδι για άτομα με προβλήματα όρασης!
7 μαθήματα που μας διδάσκουν οι γάτες για την αγάπη

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση