, ,

“Τα φιόρδ της Αττικής”: Πετώντας πάνω από το άκρο Αιξώνη και Βουλιαγμένη (Βίντεο)

Η ομάδα UpDrones αυτή τη φορά μας προσφέρει εντυπωσιακά πλάνα από τη πτήση της πάνω από το άκρο Αιξώνη και τη Βουλιαγμένη. Γαλαζοπράσινα νερά,

"Τα φιόρδ της Αττικής": Πετώντας πάνω από το άκρο Αιξώνη και Βουλιαγμένη (Βίντεο)

Η ομάδα UpDrones αυτή τη φορά μας προσφέρει εντυπωσιακά πλάνα από τη πτήση της πάνω από το άκρο Αιξώνη και τη Βουλιαγμένη. Γαλαζοπράσινα νερά, μαγευτική ακτογραμμή και αίσθηση γαλήνης είναι τα βασικά συστατικά αυτού του βίντεο. Αλλά το εντυπωσιακότερο όλων είναι πως αυτά τα πανέμορφα μέρη βρίσκονται μόνο 20 λεπτά από την Πλατεία Συντάγματος.

Στην πτήση η συνάντησή μας ξεκινά από το άκρο Αιξώνη. Πρόκειται για ένα «κινηματογραφικό» σκηνικό, καθώς εκεί γυρίστηκαν αρκετές από τις πιο επιτυχημένες ταινίες του Ελληνικού κινηματογράφου, όπως στις καμπάνες, οι οποίες σήμερα έχουν εγκαταλειφθεί. Στο άλλο άκρο βρίσκεται το Ίδρυμα ΠΙΚΠΑ Βούλας, το οποίο αρχικά είχε ιδρυθεί (το 1914) για τη φροντίδα των θυμάτων πολέμου. Ήταν πολύ αργότερα που απέκτησε το σημερινό σκοπό και χαρακτήρα του, δηλαδή τη φροντίδα και προστασία των παιδιών.

Advertisment

Στο άλλο άκρο βρίσκεται ένας χώρος διακοπών και πολυτέλειας: ο γνωστός Αστέρας Βουλιαγμένης, ο οποίος βρίσκεται εκεί από το 1959 και έχει φιλοξενήσει σημαντικές προσωπικότητες της πολιτικής, της βιομηχανίας του θεάματος και του επιχειρηματικού κόσμου.

Ένα ακόμα σημαντικότερο στοιχείο εδώ είναι πως μέσα στην πλαζ της περιοχής βρίσκονται τα ερείπια ενός σημαντικότατου αρχαίου ναού, του Απόλλωνα Ζωστήρα, ο οποίος εκτιμάται πως χτίστηκε τον 6ο αιώνα π.Χ. Μάλιστα, υπάρχει κι ένας μύθος γύρω από την ανακάλυψή του: λέγεται πως ήταν παιδιά του ορφανοτροφείου της Βουλιαγμένης εκείνα που ενώ έπαιζαν στην παραλία και έσκαβαν, έφεραν τυχαία στο φως αυτό τον αμύθητης αξίας ιστορικό και αρχαιολογικό θησαυρό. Η ανακάλυψη έγινε το 1924.

Η περιοχή ωστόσο έχει τις τελευταίες δεκαετίες αναπτυχθεί περαιτέρω και έχει δικαίως μεταμορφωθεί σε ένα καταφύγιο διακοπών, ηρεμίας και πολυτέλειας, καθώς το 1967 εγκαινιάστηκε το ξενοδοχείο Arion, το 1979 το Nafsika, αλλά υπήρξαν κι άλλα, ορισμένα εκ των οποίων έχουν σήμερα εγκαταλειφθεί ή αλλάξει όνομα. Η ομάδα UpDrones αποδεικνύει γι’ άλλη μια φορά ότι ζούμε σε μία από τις ομορφότερες χώρες του κόσμου και οι αποδείξεις βρίσκονται μόνο 20 λεπτά από το κέντρο της πρωτεύουσας.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μετεωροειδές έπεσε σε περιοχή των Ιωαννίνων - Δείτε το βίντεο από το Εθνικό Αστεροσκοπείο
Urban_Stripes--8copy
Προϊστορικός Οικισμός Δισπηλιού: Ο λιμναίος οικισμός που χρονολογείται από το 5000 π.Χ (βίντεο)
Χρήσιμα τρικ που θα κάνουν το παρκάρισμα πιο εύκολο (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση