Κωφός άνδρας υιοθέτησε κωφό αδέσποτο κουτάβι και του έμαθε τη νοηματική γλώσσα

Ένας κωφός άνδρας αποφάσισε όχι μόνο να δώσει σε ένα αδέσποτο κωφό αδεσποτάκι ένα ζεστό σπιτικό, αλλά πήγε ένα βήμα παραπέρα διδάσκοντάς του τη

Κωφός άνδρας υιοθέτησε κωφό αδέσποτο κουτάβι και του έμαθε τη νοηματική γλώσσα

Ένας κωφός άνδρας αποφάσισε όχι μόνο να δώσει σε ένα αδέσποτο κωφό αδεσποτάκι ένα ζεστό σπιτικό, αλλά πήγε ένα βήμα παραπέρα διδάσκοντάς του τη νοηματική γλώσσα ώστε οι δυο τους να μπορούν να επικοινωνούν με τον καλύτερο τρόπο.

Advertisment

Ο Nick Abbot, που μένει στο Maine των ΗΠΑ υιοθέτησε ένα αξιαγάπητο κουτάβι τον Emerson από το καταφύγιο ζώων όταν ήταν μόλις 12 εβδομάδων. Ο Emerson και τα αδέρφια του διασώστηκαν από το κέντρο όταν ήταν μόλις 8 εβδομάδων και υπέφεραν από επιληψία. Δεν μπορούσε να φάει ή να πιεί και ύστερα ανέπτυξε έναν σοβαρό ιό. Ευτυχώς, ο Emerson τα κατάφερε, αλλά τα προβλήματα υγείας που ανέπτυξε τον άφησαν πίσω, ενώ έβλεπε όλα του τα αδέρφια να υιοθετούνται.

Μέχρι φυσικά να έρθει ο Nick. Ο ίδιος είπε για την πρώτη επαφή τους: «Ήρθε κατευθείαν σε εμένα στην πόρτα και έκατσε εκεί στα πόδια μου απλά. Οπότε θα μπορούσε κανείς να πει ότι με επέλεξε. Και το ήξερα αμέσως και εκεί ότι θα τα πηγαίναμε πολύ καλά και θα καταλαβαίναμε ο ένας τον άλλο».

Ο Nick είναι κωφός σαν τον Emerson και έτσι αποφάσισε να του διδάξει τη νοηματική γλώσσα ώστε να μπορούν να επικοινωνούν. Ο τετράποδος φίλος του θα κάτσει όταν ο Nick θα του δείξει το γράμμα «S» στη νοηματική και θα ξαπλώσει όταν ο ιδιοκτήτης του του δώσει το σήμα της ίσιας γραμμής.

Advertisment

Κωφός άνδρας υιοθέτησε κωφό αδέσποτο κουτάβι και του έμαθε τη νοηματική γλώσσα

«Το δέσιμο που έχουμε είναι μοναδικό», πρόσθεσε ο Nick. «Καταλαβαίνουμε ο ένας τον άλλο πολύ καλά. Μου αρέσει να σκέφτομαι ότι ήταν γραφτό να συναντηθούμε. Είναι ένας ιδιαίτερος σκύλος».

Το κέντρο ανέφερε πως δυσκολευόταν πολύ να βρει στο μικρό κουτάβι ένα σπιτικό, αφού όλοι έβλεπαν τις ιδιαιτερότητές του ως δυσκολίες και εμπόδια για τη συνύπαρξή τους. Ο Nick όμως είχε δει την αγγελία ήδη από το Facebook και τα χαρακτηριστικά του κουταβιού ήταν αυτά που τον έκαναν να αποφασίσει ότι ο Emerson θα ήταν η καλύτερη επιλογή του.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Όσα χρειάζεται να γνωρίζετε πριν πάρετε τον σκύλο σας στην παραλία
Είναι καλό να στειρώνουμε τα κατοικίδιά μας σε μικρή ηλικία; Έρευνα απαντά
Πώς θα ταξιδέψετε με το κατοικίδιό σας με πλοίο | Αναλυτικά ο οδηγός
Τελικά τα ημίαιμα σκυλιά είναι περισσότερο υγιή από τα καθαρόαιμα; Πρόσφατη έρευνα δίνει απαντήσεις

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση