Μαγευτικές αεροφωτογραφίες συλλαμβάνουν τη σπάνια ομορφιά των Ισλανδικών highlands

Ο φωτογράφος Sebastian Müller πέρασε 10 μέρες στην Ισλανδία, οδηγώντας 4.500 χιλιόμετρα κατά μήκος των Highlands για να απαθανατίσει την εξαιρετική ομορφιά των τοπίων

Μαγευτικές αεροφωτογραφίες συλλαμβάνουν τη σπάνια ομορφιά των Ισλανδικών highlands

Ο φωτογράφος Sebastian Müller πέρασε 10 μέρες στην Ισλανδία, οδηγώντας 4.500 χιλιόμετρα κατά μήκος των Highlands για να απαθανατίσει την εξαιρετική ομορφιά των τοπίων της περιοχής. Χρησιμοποιώντας το drone του, μπόρεσε να συλλάβει εξαιρετικές αεροφωτογραφίες των διάσημων τοπίων, εκμεταλλευόμενος τα διαφορετικά χρώματα και τις υφές που δημιουργεί η γεωθερμική δραστηριότητα της χώρας. Τα αποτελέσματα είναι μαγευτικές εικόνες σαν πίνακες ζωγραφικής, που αποδεικνύουν γι’ άλλη μια φορά γιατί η Ισλανδία είναι ο αγαπημένος τόπος των φωτογράφων.

Ο Müller αποφάσισε να αφήσει τα πιο δημοφιλή σημεία της χώρας, όπου μαζεύονται οι τουρίστες. Τα Highlands της Ισλανδίας αποτελούνται κυρίως από ηφαιστειογενή έρημο. Η γη, όντας καλυμμένη από λάβα και στάχτη, είναι στο μεγαλύτερο μέρος της άγονη. Ο Müller εκμεταλλεύτηκε ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά εστιάζοντας στις φυσικές γραμμές του περιβάλλοντος και δίνοντας έμφαση στα διαφορετικά γεωλογικά σημεία που είναι παρόντα στο τοπίο.

Advertisment

Εκτός από τις εκπληκτικές φωτογραφίες του που βρίσκει κανείς στο προφίλ του στο Instagram, ο Müller έχει δημιουργήσει και ένα βίντεο που επιδεικνύει τη μαγεία της φωτογράφησης από αέρος. Πρέπει να πούμε ότι αυτό το μαγικό τοπίο είναι διαθέσιμο μόνο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, το οποίο διαρκεί μόνο 45 μέρες στα Highlands. Πρόκειται για τη μόνη περίοδο, που το χιόνι και ο πάγος λιώνουν αρκετά ώστε να μπορέσουν οι επισκέπτες να οδηγούν με ασφάλεια και επίσης η κυβέρνηση προστατεύει την περιοχή από τον αυξανόμενο τουρισμό.

Μια τόσο περιορισμένη προσβασιμότητα κάνει τέτοιες προσπάθειες, όπως αυτή του Müller, πολύτιμες για εμάς τους υπόλοιπους. Μέσα από το δικό του ταξίδι, είναι σαν να βρεθήκαμε κι εμείς εκεί και είδαμε να ξετυλίγονται μπροστά στα μάτια μας αυτά τα ιδιαίτερα χρώματα, να συνδυάζονται μεταξύ τους και ύστερα να χάνονται στα παγωμένα νερά του ωκεανού.

https://www.instagram.com/p/B3XUMCKohNP/

Advertisment

https://www.instagram.com/p/B3j9rRNBKHV/

https://www.instagram.com/p/B3c21iVhDr7/

https://www.instagram.com/p/B3EnVfIoOAo/

https://www.instagram.com/p/B2_4eX6o24k/

https://www.instagram.com/p/B2zYBl6onKc/

https://www.instagram.com/p/B2RnEznoJf7/

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μνημείο Ζαλόγγου: Η αυτοθυσία των ηρωίδων Σουλιωτισσών που έπεσαν «εν χορώ» (βίντεο)
Μετεωροειδές έπεσε σε περιοχή των Ιωαννίνων - Δείτε το βίντεο από το Εθνικό Αστεροσκοπείο
Urban_Stripes--8copy
Προϊστορικός Οικισμός Δισπηλιού: Ο λιμναίος οικισμός που χρονολογείται από το 5000 π.Χ (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση