,

ΗΠΑ: Μεταφορική εταιρεία βοηθά θύματα ενδοοικογενειακής βίας να μετακομίσουν από το σπίτι τους δωρεάν

Μία μεταφορική εταιρεία ανακοίνωσε τον Νοέμβρη ότι θα παρέχει δωρεάν μεταφορές- μετακινήσεις σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας και σε όσους ζουν αυτή τη στιγμή σε

ΗΠΑ: Μεταφορική εταιρεία βοηθά θύματα ενδοοικογενειακής βίας να μετακομίσουν από το σπίτι τους δωρεάν

Μία μεταφορική εταιρεία ανακοίνωσε τον Νοέμβρη ότι θα παρέχει δωρεάν μεταφορές- μετακινήσεις σε θύματα ενδοοικογενειακής βίας και σε όσους ζουν αυτή τη στιγμή σε κακοποιητικές καταστάσεις. Από τη στιγμή της ανακοίνωσης μέχρι και σήμερα, η εταιρεία College HUNKS Hauling Junk & Moving έχει ήδη ολοκληρώσει 100 δωρεάν μετακομίσεις για όσους ξέφυγαν από το ανασφαλές περιβάλλον τους στις ΗΠΑ και στον Καναδά.

Αυτό το νέο πρόγραμμα είναι ακόμα πιο σημαντικό, καθώς όλο και περισσότερες πόλεις μπαίνουν σε lockdown και τα θύματα καταλήγουν να παγιδεύονται κατά τη διάρκεια της πανδημίας χωρίς ανακούφιση. «Πραγματικά πιστεύω ότι το πρόγραμμά μας ¨Free Moves for Survivors of Domestic Violence¨ ρίχνει φως σε ένα πολύ σημαντικό ζήτημα που συχνά αποσιωπάται», δήλωσε στο CNN ο Nick Friedman συνιδρυτής της εταιρείας.

Advertisment

«Ο οργανισμός μας θέλαμε να έχει σκοπό και κοινωνική συνείδηση και έτσι ψάχνουμε πάντα τρόπους να επιδρούμε θετικά στις κοινότητές μας – σε αυτή την περίπτωση συγκεκριμένα σε όσους νιώθουν αβοήθητοι σε επικίνδυνες καταστάσεις στο ίδιο τους το σπίτι», προσθέτει.

Πριν από 5 χρόνια, μια άλλη μεταφορική εταιρεία, η Meathead Movers, άρχισε να προσφέρει τις ίδιες υπηρεσίες σε κακοποιημένους πολίτες. Πέρυσι μόνο πρόσφερε υπηρεσίες αξίας άνω των  $150,000, συνεργαζόμενο με 5 καταφύγια για θύματα ενδοοικογενειακής βίας στην Κεντρική και Νότια Καλιφόρνια.

Τώρα, η εταιρεία College Hunks επεκτείνει το ίδιος είδος βοήθειας σε 131 τοποθεσίες στις ΗΠΑ και στον Καναδά, προσφέροντας τόσο χέρια, όσο και φορτηγά εντελώς δωρεάν. Όσοι χρειάζονται αυτή τη βοήθεια χρειάζεται πρώτα να επικοινωνήσουν με το τοπικό καταφύγιο θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας ώστε να τους ειδοποιήσουν σχετικά με την κατάστασή τους.

Advertisment

Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η ομαλή διαδικασία, αλλά επίσης μπορεί το θύμα να νιώσει ότι θα παραμείνει ασφαλές καθ’ όλη τη διάρκεια της μετακόμισης και της μετάβασης σε ασφαλές σημείο, είτε είναι κάποιο άλλο σπίτι που δεν γνωρίζει ο θύτης, είτε είναι ένας από τους ξενώνες των οργανισμών. Η μεταφορική εταιρεία και η πρωτοβουλία της θα μπορούσε να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για εγχώριες εταιρείες, αφού και η χώρα μας εμφανίζει αύξηση στα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας από την έναρξη της πανδημίας.

Πηγή:

goodnewsnetwork.org/moving-company-helps-victims-leave-abusive-homes-at-no-cost

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μιλάνο | Μία απίστευτη οπτική παραίσθηση φτιάχτηκε στον κεντρικό σταθμό (εικόνες + βίντεο)
Σήμερα η Τελετή Αφής: Η Ολυμπιακή Φλόγα ανάβει στην Αρχαία Ολυμπία
Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση