Ο Banksy δημιουργεί ένα έργο κάθε επτά εβδομάδες και πριν από λίγες μέρες αποκαλύφθηκε το νέο του έργο στο Μπρίστολ. Στο νέο του γκράφιτι απεικονίζεται μια ηλικιωμένη γυναίκα που φτερνίζεται σε έναν δρόμο με κλίση. Η περιοχή είναι το Totterdown και η οδός Vale Street.

Ο καλλιτέχνης φαίνεται πως εμπνέεται από την πανδημία και πως επιθυμεί να σχολιάσει την κατάσταση μέσα από την τέχνη του. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι φανερό ότι αναφέρεται στο πώς ο ιός επηρεάζει τους ηλικιωμένους ανθρώπους.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Banksy (@banksy)

Το έργο που έχει ονομαστεί «Aachoo!», το επιφώνημα που συνοδεύει το φτέρνισμα, εμφανίστηκε λίγους μήνες μετά από ένα άλλο έργο στο Nottingham που δείχνει ένα κορίτσι να χρησιμοποιεί μια ρόδα από αποσυναρμολογημένο ποδήλατο ως χούλα χουπ.

Το σπίτι στον τοίχο του οποίου δημιουργήθηκε το γκράφιτι πρόσφατα αγοράστηκε, οπότε φαίνεται ότι οι νέοι ιδιοκτήτες είναι κάτι παραπάνω από τυχεροί, αφού τα μάτια του κόσμου στράφηκαν στη νέα τους ιδιοκτησία. Ο κόσμος είναι βέβαιο ότι θα συρρέει μετά το πέρας της πανδημίας σε έναν δρόμο που έχει μάλιστα έντονη κλίση και αποφεύγεται από τους κατοίκους.

Μάλιστα, αυτή την κλίση χρησιμοποίησε ο Bansky, καθώς χτίζει την πλάνη ότι τα σπίτια γέρνουν λόγω της δύναμης που έχει το φτέρνισμα της ηλικιωμένης κυρίας. Θα μπορούσε κανείς να δει την «αστεία» πλευρά της κατάστασης, ίσως και ο ίδιος ο καλλιτέχνης ήθελε να ξεφύγει για λίγο από την ομολογουμένως «βαριά» θεματική που συνήθως ακολουθεί στα έργα του.

Ο Banksy κλείνει το 2020 με ένα δημόσιο έργο τέχνης που αναφέρεται στην πανδημία

Πηγή:

mymodernmet.com/

-Sponsored Ad-

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε