Η φράση που μας κινητοποιεί να κάνουμε όλα όσα συνήθως αναβάλλουμε

Μήπως δυσκολεύεστε κι εσείς με την κινητοποίηση και τα κίνητρα; Αν ναι, μήπως κάποια/κάποιες από τις ακόλουθες δηλώσεις σας φαίνονται γνώριμες; Όταν θα νιώσω

Η φράση που μας κινητοποιεί να κάνουμε όλα όσα συνήθως αναβάλλουμε

Μήπως δυσκολεύεστε κι εσείς με την κινητοποίηση και τα κίνητρα; Αν ναι, μήπως κάποια/κάποιες από τις ακόλουθες δηλώσεις σας φαίνονται γνώριμες;

  • Όταν θα νιώσω ότι έχω τη δύναμη, θα αρχίσω δίαιτα.
  • Όταν θα είμαι έτοιμος/η, θα αρχίσω να ψάχνω για μια καλύτερη θέση εργασίας.
  • Χρειάζεται πρώτα να νιώσω κινητοποιημένος και μετά θα βρω τις επιλογές που έχω για να συνεχίσω τις σπουδές μου.
  • Δεν νιώθω ακόμα ότι έχω τη δύναμη να ξεκινήσω πάλι να βγαίνω ραντεβού.
  • Δεν νιώθω ότι έχω ιδιαίτερη όρεξη να πάω στο γυμναστήριο, τι πάει στραβά με εμένα;

Υποθέτω ότι κάποιες από τις παραπάνω φράσεις σας φαίνονται ιδιαίτερα γνώριμες. Αν ναι, ήρθε η στιγμή να σταματήσουμε να ψάχνουμε τη νεράιδα των κινήτρων που θα εμφανιστεί μαγικά από το πουθενά και θα μας σώσει, δίνοντάς μας την απαραίτητη θέληση και όρεξη. Ήρθε επίσης η στιγμή να σταματήσουμε να «κολλάμε» ετικέτες στον εαυτό μας, όπως «τεμπέλης», «προβληματικός» και «ανάξιος».

Advertisment

Μαντέψτε: όλοι παλεύουν με τα κίνητρα και την θέληση ανά κάποιες χρονικές περιόδους στη ζωή τους. Αντί για όλα τα παραπάνω, χρειάζεται να αντικαταστήσουμε αυτή τη νοοτροπία με μία φράση που θα μας βοηθήσει να ξεφύγουμε από το blackout.

Το μυστικό για να αρχίσουμε να νιώθουμε κινητοποιημένοι είναι να κάνουμε όλα όσα θέλουμε και χρειάζεται να γίνουν χωρίς να περιμένουμε τα μαγικά κίνητρα. Απλώς να πράττουμε.

«Θα το κάνω όπως και να έχει»

Αυτή είναι η μαγική φράση που αντικαθιστά την μαγική θέληση και όρεξη που όλοι περιμένουμε. Το «θα το κάνω όπως και να έχει» μας κάνει να συνειδητοποιούμε ότι δεν χρειάζεται να είμαστε έτοιμοι για να περάσουμε στη δράση και να αντιμετωπίσουμε απαιτήσεις και προκλήσεις. Επίσης, αυτή η φράση μας δίνει την πλήρη ευθύνη των σκέψεων, των επιθυμιών και των πράξεών μας. Πλέον δεν περιμένουμε κάτι από κάποιον ή από κάπου για να δράσουμε.

Advertisment

Ακόμα κι αν δεν το νιώθουμε, προσπαθούμε. Η αναβλητικότητα καταφέρνει όλο αυτό τον καιρό να μας κρατά στα παρασκήνια, εκεί από όπου παρακολουθούμε τη ζωή να ξεδιπλώνεται στη σκηνή, αλλά είναι τόσο μακριά από εμάς, εμείς δεν είμαστε μέρος της.

Αυτή η φράση μας κάνει να σηκωθούμε από τη γωνία των παρασκηνίων όπου είμαστε κρυμμένοι και να δοκιμάσουμε τις δυνάμεις μας παρά τις συνθήκες. Γιατί; Επειδή ποτέ δεν θα υπάρχουν οι τέλειες, οι ιδανικές συνθήκες για όλα.

Πηγή:

www.psychologytoday.com/intl/blog/liking-the-child-you-love

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

5 ερωτήσεις-οδηγοί για να δεις εάν αποδέχεσαι και αγαπάς ουσιαστικά τον εαυτό σου
Φτάσε στον πυρήνα της ύπαρξής σου και μεταμόρφωσε τη ζωή σου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση