, ,

Πώς η γιόγκα μπορεί να μας ανακουφίσει από τον πόνο στη μέση (Βίντεο)

Αν υποφέρετε από πόνο στη μέση, ίσως ήδη ο γιατρός να σας έχει προτείνει ήπιες μορφές άσκησης. Η γιόγκα είναι μια ήπια μορφή άσκησης

Πώς η γιόγκα μπορεί να μας ανακουφίσει από τον πόνο στη μέση

Αν υποφέρετε από πόνο στη μέση, ίσως ήδη ο γιατρός να σας έχει προτείνει ήπιες μορφές άσκησης. Η γιόγκα είναι μια ήπια μορφή άσκησης και θεραπείας νου και σώματος και συχνά συστήνεται για να αντιμετωπίσουμε όχι μόνο τον πόνο στη μέση, αλλά και το στρες που τον συνοδεύει. Οι κατάλληλες στάσεις μπορούν να χαλαρώσουν και ταυτόχρονα να ενδυναμώσουν το σώμα μας.

Αφιερώστε λίγα λεπτά της ημέρας σας στη γιόγκα και θα αποκτήσετε μεγαλύτερ0 έλεγχο και επίγνωση του σώματός σας. Αυτό θα σας βοηθήσει να παρατηρείτε πότε συσσωρεύετε ένταση και πού εντοπίζονται οι ανισορροπίες στο σώμα σας. Στη συνέχεια, θα χρησιμοποιήσετε αυτές τις γνώσεις για να φέρετε το σώμα σας σε μεγαλύτερη ευθυγράμμιση και ισορροπία.

Advertisment

Σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσιεύτηκε τον Ιούλιο του 2017 στο επιστημονικό περιοδικό Annals of Internal Medicine, η γιόγκα μπορεί να μειώσει την ανάγκη για φαρμακευτική αγωγή που αντιμετωπίζει τον πόνο. Στην αρχή της έρευνας που διήρκεσε 3 μήνες, υπήρχαν τρεις ομάδες: η πρώτη ακολουθούσε φυσικοθεραπεία, η δεύτερη γιόγκα και η τρίτη ακολουθούσε διάφορες στρατηγικές διαχείρισης του πόνου. Το 70% των συμμετεχόντων λάμβανε φαρμακευτική αγωγή.

Μέχρι το τέλος της έρευνας, η τρίτη ομάδα συνέχιζε να λαμβάνει αγωγή, οι πρώτες δύο είχαν μείωση κατά 50%. Αυτό σημαίνει ότι οι μισοί συμμετέχοντες των δύο ομάδων ένιωσαν πως δεν χρειάζονταν να λαμβάνουν πια φάρμακα για τον πόνο στη μέση, υποδεικνύοντας ότι τόσο η φυσικοθεραπεία όσο και η γιόγκα μπορούν να ανακουφίσουν.

Εδώ χρειάζεται ωστόσο να κάνουμε μια υπενθύμιση: Αν κάποιος αντιμετωπίζει έντονο, καθημερινό και οξύ πόνο στη μέση, δεν πρέπει να κάνει γιόγκα, αλλά να επισκεφθεί οπωσδήποτε γιατρό.

Advertisment

Σε αυτή την περίπτωση και πάλι ο γιατρός μπορεί να προτείνει άσκηση τις μέρες όπου ο πόνος είναι λιγότερος και ανεκτός, ωστόσο είναι απαραίτητες σε κάθε περίπτωση οι οδηγίες ενός ειδικού, καθώς μπορούν να εξακριβώσουν και τις αιτίες του πόνου. Στο παρακάτω βίντεο προτείνονται οι καλύτερες στάσεις που θα μας βοηθήσουν να ανακουφιστούμε από τον ήπιο πόνο στη μέση.

Πηγή: www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=yoga+sadikova

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πόνος στη μέση: Απαλλαχθείτε με τη νο1 άσκηση που διατείνει τη σπονδυλική στήλη και ανακουφίζει
Pilates Reformer: Τι να προσέξετε για να μην τραυματιστείτε
«Καίμε» θερμίδες και λίπος: Οι αλλαγές στο περπάτημα για να τα καταφέρουμε
Από ποια ηλικία μπορεί να ξεκινήσει κανείς pilates;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση