, , ,

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης πραγματοποιεί online εργαστήρια για παιδιά και γονείς τα Σαββατοκύριακα

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης φιλοξενεί αντικείμενα αρχαίων πολιτισμών των Κυκλάδων και της Κύπρου. Στεγάζεται σε έναν πανέμορφο χώρο στο κέντρο της Αθήνας. Αλλά δεν

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης πραγματοποιεί online εργαστήρια για παιδιά και γονείς τα Σαββατοκύριακα

Το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης φιλοξενεί αντικείμενα αρχαίων πολιτισμών των Κυκλάδων και της Κύπρου. Στεγάζεται σε έναν πανέμορφο χώρο στο κέντρο της Αθήνας. Αλλά δεν είναι μόνο ένα μουσείο. Εδώ και χρόνια διοργανώνει εκπαιδευτικά προγράμματα.

Φέτος όμως τα προγράμματα δεν μπορούσαν να πραγματοποιηθούν δια ζώσης. Έτσι, το Μουσείο πήρε την όμορφη πρωτοβουλία να μεταφέρει τις εκδηλώσεις online τα Σαββατοκύριακα. Μάλιστα, το σχέδιο είναι τα εργαστήρια να συνεχίσουν να πραγματοποιούνται και αφού ανοίξει το μουσείο ώστε να έχουν τη δυνατότητα συμμετοχής και οικογένειες από όλη την Ελλάδα, αλλά και ελληνόφωνα παιδιά που διαμένουν στο εξωτερικό.

Advertisment

Μέχρι και τον Μάιο και κάθε Σαββατοκύριακο, παιδιά και γονείς από όλο τον πλανήτη θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν μέσω διαδικτύου τον συναρπαστικό κόσμο του Μουσείου μέσα από παραμύθια, διαδραστικές ξεναγήσεις, εικαστικά εργαστήρια, θέατρο, φωτογραφία και μουσική.

Το πρώτο εργαστήριο της χρονιάς απευθύνεται σε παιδιά 4-6 ετών με τίτλο «Ανακαλύπτοντας τα γεωμετρικά σχήματα». Ακολουθεί η ανακοίνωση του Μουσείου: «Στο πρώτο διαδικτυακό εργαστήριο του 2021, περνάμε την πόρτα του Μουσείου και περιπλανιόμαστε στις μεγάλες αίθουσές του! Παρατηρούμε μεγάλα και μικρά ειδώλια και ψάχνουμε να βρούμε τους ήρωες του παραμυθιού μας. Μια κομψή πριγκίπισσα, ένας ευθυτενής πολεμιστής και ένας επιβλητικός βασιλιάς κρύβονται ανάμεσα τους.

Από εκεί, ξεκινάει το παραμύθι μας, ένα παραμύθι που θα μας γυρίσει στα πέρατα του κόσμου για να βρούμε το πιο δυνατό πλάσμα και να ξυπνήσουμε τη φαντασία μας.

Advertisment

Το παιχνίδι με τα ειδώλια και τα σχήματα μάς δίνει τα εργαλεία να δημιουργήσουμε. Απλά υλικά από το σπίτι μεταμορφώνονται στα χέρια των παιδιών σε κυκλαδικά και κυπριακά ειδώλια για να ξεπηδήσουν οι δικοί τους ήρωες, οι δικοί τους βασιλιάδες.

Γονείς, καθίστε αναπαυτικά κοντά στα παιδιά σας και απολαύστε μαζί τους αυτές τις στιγμές που ξυπνάει τη φαντασία τους και δίνει μορφή σε όσα βάζει ο νους τους».

Τα εργαστήρια αυτά θα υλοποιούνται με την υποστήριξη της Eurolife FFH, στρατηγικού συνεργάτη του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης. Το πρόγραμμα για τον Ιανουάριο είναι ως εξής:

Κυριακή 24/1: 11.00-13.00

Κυριακή 31/1: 11.00-13.00 (επανάληψη)

Υλικά:

-λευκά χαρτιά Α4

-1-2 σελίδες από εφημερίδα ή μια σακούλα χάρτινη από μανάβη ή πολύχρωμα φύλλα Α4

-μολύβι

-μαρκαδόροι ή λαδοπαστέλ

-ψαλίδι και κόλλα stick (ή ρευστή)

Το εργαστήριο πραγματοποιείται από τις: Αντωνία Βέλλιου (Αφηγήτρια) – Δέσποινα Σακελλαρίου (Αναπτυξιακή Ψυχολόγος). Εισιτήρια μπορείτε να προμηθευτείτε στο viva.gr: 8 ευρώ (γονέας και παιδί) και για περισσότερες πληροφορίες υπάρχει η δυνατότητα επικοινωνίας στο emarkou@cycladic.gr.

Πηγή:

Με πληροφορίες από news247.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου σήμερα: Με περίπατο βιβλίου και 50+2 εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα
Μιλάνο | Μία απίστευτη οπτική παραίσθηση φτιάχτηκε στον κεντρικό σταθμό (εικόνες + βίντεο)
Ίος: Μαθητές γύρισαν τη δική τους ταινία στο πλαίσιο προγράμματος της Cinemathesis
Φλώρινα: Έργα τέχνης κοσμούν τις στάσεις των λεωφορείων

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση