,

Θέλετε να κερδίσετε τα μέγιστα; Κάντε τα ελάχιστα

Όταν θέλετε τις απόλυτα καλύτερες πιθανότητες να πετύχετε σε οτιδήποτε θέλετε, η προσέγγισή σας πρέπει πάντα να είναι η ίδια. Αναζητήστε το μικρό. Η

Θέλετε να κερδίσετε τα μέγιστα; Κάντε τα ελάχιστα

Όταν θέλετε τις απόλυτα καλύτερες πιθανότητες να πετύχετε σε οτιδήποτε θέλετε, η προσέγγισή σας πρέπει πάντα να είναι η ίδια. Αναζητήστε το μικρό.

Η αναζήτηση του μικρού αγνοεί όλα όσα θα μπορούσατε να κάνετε και σας στρέφει προς αυτά που θα έπρεπε να κάνετε. Βοηθά να αναγνωρίσετε ότι δεν έχουν τα πάντα την ίδια σημασία και να ανακαλύψετε ποια έχουν τη μεγαλύτερη. Είναι ένας πιο αποτελεσματικός τρόπος να συνδέσετε αυτό που κάνετε με αυτό που θέλετε. Θα συνειδητοποιήσετε ότι τα εξαιρετικά αποτελέσματα καθορίζονται ευθέως από το πόσο αποτελεσματικά έχετε εστιάσει στο στόχο σας.

Advertisment

Προκειμένου να παίρνετε το καλύτερο αποτέλεσμα από τη δουλειά και τη ζωή σας πρέπει να αναζητάτε το όσο το δυνατόν μικρότερο. Οι περισσότεροι πιστεύουν πως ισχύει το ακριβώς αντίθετο.

Πιστεύουν πως η μεγάλη επιτυχία απαιτεί όλο το χρόνο τους και είναι περίπλοκη. Κι αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπερφορτώνουν τις ατζέντες τους με εξαντλητικές συναντήσεις και λίστες όσων πρέπει να γίνουν. Η επιτυχία αρχίζει να φαίνεται πια πέρα από τις δυνάμεις τους, οπότε συμβιβάζονται με λιγότερα. Δε γνωρίζουν ότι η μεγάλη επιτυχία έρχεται όταν κάνουμε λίγα πράγματα καλά, χάνονται στην προσπάθεια να κάνουν υπερβολικά πολλά και στο τέλος κατορθώνουν πολύ λίγα. Με τον καιρό, έχουν όλο και λιγότερες προσδοκίες, εγκαταλείπουν τα όνειρά τους και η ζωή τους γίνεται μικρή. Δεν είναι αυτή που πρέπει να κάνετε μικρή.

Έχετε περιορισμένο χρόνο και ενέργεια, οπότε όταν βρίσκεστε παντού καταλήγετε να μη βρίσκεστε πουθενά. Τα επιτεύγματά σας θα πρέπει να λειτουργούν αθροιστικά, αλλά στην πραγματικότητα κάτι τέτοιο χρειάζεται αφαίρεση, όχι πρόσθεση. Πρέπει να κάνετε λιγότερα πράγματα που θα έχουν περισσότερο αντίκτυπο, αντί να κάνετε περισσότερα πράγματα με πολλές παρενέργειες.

Advertisment

Το πρόβλημα όταν προσπαθείτε να κάνετε υπερβολικά πολλά είναι πως, ακόμα κι αν πιάσει, το να προσθέτετε περισσότερα στην εργασία και τη ζωή σας χωρίς να αφαιρείτε τίποτα φέρνει μαζί του και πολλά κακά: προθεσμίες που περνούν, απογοητευτικά αποτελέσματα, πολύ άγχος, ατέλειωτες ώρες δουλειάς, ελάχιστο ύπνο, κακή διατροφή, καθόλου άσκηση και χαμένες ευκαιρίες να περάσετε χρόνο με την οικογένεια και τους φίλους σας – όλα για χάρη της επιμονής να κυνηγήσετε κάτι που είναι ευκολότερο να πιάσετε απ’ όσο τυχόν φαντάζεστε.

Η αναζήτηση του μικρού είναι μια απλή προσέγγιση για εξαιρετικά αποτελέσματα και πιάνει. Πιάνει κάθε φορά, παντού και με τα πάντα. Γιατί; Επειδή έχει μόνο ένα σκοπό – να σας φτάσει τελικά στο στόχο σας.

Όταν επιδιώκετε το μικρότερο δυνατό, θα δείτε μπροστά σας μόνο ένα πράγμα. Και αυτό είναι το όλο νόημα.

Απόσπασμα από το βιβλίο των Gary Keller και Jay Papasan «Το Ένα πράγμα» από την Key Boοks. Δείτε περισσότερα εδώ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Γιατί φιλιόμαστε; Η επιστήμη πίσω από την πιο διαδεδομένη κίνηση των ανθρώπων
ponos-epilogi
Γιορτάζουμε το καλοκαίρι με ένα βιβλίο δώρο σε όλους τους αναγνώστες μας
Αγνή Μαριακάκη: Να πώς το μυαλό θεραπεύει το σώμα (Βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση