Τα “θέλω” σου να εξελίσσουν τα “μπορώ” σου, αντί τα “μπορώ” σου να πνίγουν τα “θέλω” σου (11 εντολές επιτυχίας)

Να ξέρεις τι θέλεις πολύ και να το βάζεις στόχο. Κι αν αυτό που στοχεύεις σε κάποιους φαίνεται άπιαστο, αν σε κοροϊδεύουν ή σε

Τα "θέλω" σου να εξελίσσουν τα "μπορώ" σου, αντί τα "μπορώ" σου να πνίγουν τα "θέλω" σου (11 εντολές επιτυχίας)

Να ξέρεις τι θέλεις πολύ και να το βάζεις στόχο. Κι αν αυτό που στοχεύεις σε κάποιους φαίνεται άπιαστο, αν σε κοροϊδεύουν ή σε αποπαίρνουν, δικό τους το πρόβλημα και δικός σου ο στόχος.

Κάθε επίτευγμα, ιδίως μεγάλο, ζητά και ανταλλάγματα μέχρι να το επιτύχεις αλλά και για να το διατηρήσεις. Χρόνο, κόπο, ζόρισμα, προσωπική αλλαγή, αντιδράσεις, απώλειες, ίσως και άλλα που δεν φαντάζεσαι καν. Και ίσως και καλύτερα να μην τα ξέρεις εξαρχής και σε αποτρέψουν.

Advertisment

Να ζητάς και να κυνηγάς αυτό που θέλεις πολύ μέχρι να είναι απολύτως βέβαιο πέρα από κάθε αμφιβολία ότι το πέτυχες, ή ότι είναι ανθρωπίνως αδύνατο να το πετύχεις.

Να τολμάς, να ρισκάρεις, να αποτυγχάνεις ξανά και ξανά αν χρειαστεί και να πεισμώνεις όλο και περισσότερο μέχρι να έχεις αυτό που θέλεις ή κάτι ακόμα καλύτερο.

Τα “θέλω” σου να εξελίσσουν τα “μπορώ” σου, αντί τα “μπορώ” σου να πνίγουν τα “θέλω” σου. Αν θέλεις πολύ, συνήθως υπάρχει τουλάχιστον ένας τρόπος να το πετύχεις ακόμα και δύσκολα. Αν δεν θέλεις και τόσο πολύ, υπάρχουν πολύ εύκολα πολλές δικαιολογίες για να τα παρατήσεις.

Advertisment

Να μαθαίνεις από κάθε επιτυχία και από κάθε αποτυχία στις προσπάθειές σου. Τα πάντα είναι ευκαιρίες για μάθηση και για να κάνεις κάτι πιο καλά, πιο εύκολα ή πιο γρήγορα, αν μπορείς να παρατηρείς και να αντιλαμβάνεσαι.

Περικυκλώσου από ανθρώπους επιτυχημένους, δυνατούς, χαρισματικούς και άφησέ τους να σε παρασύρουν στον κόσμο τους. Δέξου τις συμβουλές τους, πρόσεξε τι κάνουν και πώς, μάθε όσα μπορείς από αυτούς.

Για να επιτύχεις κάτι νέο και καλύτερο, ιδίως σημαντικό, συνήθως χρειάζεται να βελτιωθείς πρώτα εσύ. Αν αυτό που θέλεις απαιτεί να ξεβολευτείς και να αλλάξεις, τότε χρειάζεται πράγματι να ξεβολευτείς και να αλλάξεις.

Για να κυνηγήσεις, χρειάζεσαι ενέργεια. Φρόντιζε τον εαυτό σου σωματικά, συναισθηματικά, νοητικά και θα σου δίνει όλη την ενέργεια που χρειάζεσαι.

Η αποτυχία, η ατυχία, η απόρριψη, η αποθάρρυνση, η επίκριση, η απαξίωση από τους άλλους δεν είναι πραγματικά εμπόδια. Το μυαλό σου όμως μπορεί εύκολα να τα κάνει εμπόδια. Άσε τα στην άκρη και συνέχισε να κοιτάς προς τον στόχο σου.

Δεν είναι η εξυπνάδα προαπαιτούμενο της επιτυχίας, αλλά η θέληση, η επιμονή και η προσαρμογή είναι. Φρόντισε να τα έχεις και να τα ασκείς συστηματικά και θα είναι πάρα πολύ δύσκολο να αποτύχεις.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αν φροντίζεις το νου σου όπως ένας καλός κηπουρός φροντίζει τον κήπο του, τότε θα γίνει πολύ πιο γόνιμος από όσο φαντάστηκες ποτέ
H ζωή δεν είναι σύντομη όταν την αποκτούμε, αλλά την κάνουμε εμείς σύντομη σπαταλώντας την
«Η ευτυχία βρίσκεται μέσα σου ανεξαρτήτως των εξωτερικών συνθηκών» | Επίκτητος
Η θετική πλευρά της απόρριψης, σύμφωνα με τους επιστήμονες

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση