Να αποχωρείς με χάρη και χαρά και να κοιτάς μπροστά…

Να αποχωρείς με χάρη και να κοιτάς μπροστά, προς τα εκεί όπου θα σου έρθουν τα καλύτερα!

Να αποχωρείς με χάρη και χαρά και να κοιτάς μπροστά...

Να αποχωρείς με χάρη και χαρά από εκεί όπου δεν σε θέλουν πια. Και να κοιτάς μπροστά, παραπέρα, προς τα εκεί όπου θα σου έρθουν τα καλύτερα!

Να αποχωρείς με το κεφάλι ψηλά και το χαμόγελο στα χείλη. Με τη βεβαιότητα ότι μετά από αυτό που τελείωσε, κάτι καλύτερο θα έρθει για σένα. Διότι συνήθως αυτό συμβαίνει, απλά εκείνη τη στιγμή ίσως σου είναι πολύ δύσκολο να το πιστέψεις, να το περιμένεις. Και εσύ θα το σιγουρέψεις ότι θα έρθει, με όλα αυτά που θα κάνεις για να αποκτήσεις και να γίνεις αυτό που σου αξίζει.

Advertisements

Να φεύγεις κάνοντας τους άλλους να απορούν πώς είναι δυνατό να χαίρεσαι. Ιδίως όταν εκείνοι σε απομάκρυναν. Είναι η στιγμή της απελευθέρωσής σου από ανθρώπους, περιβάλλοντα, καταστάσεις που δεν ήταν πια για σένα. Που δεν θα σου επέτρεπαν να εξελιχθείς, να πετύχεις, να κάνεις τα όνειρά σου πραγματικότητα. Που ίσως σε καθυστέρησαν ήδη στην πορεία της ζωής σου και θα σε κρατούσαν πίσω αν έμενες κι άλλο.

Να απομακρύνεσαι με ευγένεια και μιλώντας όμορφα. Κάνει αυτούς που σε συμπαθούν να νιώσουν καλά και αυτούς που σε αντιπαθούν να προβληματιστούν. Και πιο πολύ κάνει εσένα κυρίαρχο της ενέργειάς σου και της συμπεριφοράς σου.

Να αφήνεις πίσω σου με χαρά αυτό που τελείωσε και να βλέπουν όλοι τη χαρά σου. Κι αν φεύγεις από εργασιακό περιβάλλον ή επαγγελματική συνεργασία, να ευχαριστείς και με το παραπάνω αυτούς που σε βοήθησαν και σε υποστήριξαν. Κάτι καλό είδαν σε σένα, κάτι καλό έχουν και αυτοί, κάτι καλό μπορεί να υπάρξει και στο μέλλον αν κρατήσεις επαφή.

Να ευχαριστείς ακόμα και αυτούς που σε δυσκόλεψαν, σε απαξίωσαν, σε εκμεταλλεύτηκαν. Μπορεί να έγιναν η αφορμή και το μέσο για να μάθεις να αντιμετωπίζεις δυσκολίες. Πώς να προστατεύεις περισσότερο τον εαυτό σου. Ή πώς να γίνεις πιο ανθεκτικός, πιο δυνατός. Ή πώς να βελτιωθείς πραγματικά σε κάτι που δεν ήσουν και τόσο καλός. Ή απλά να συνειδητοποιήσεις πώς και τι δεν θέλεις να είσαι!

Advertisements

Να αποχωρείς με ικανοποίηση ακόμα και αν σε εξανάγκασαν σε αυτό, ακόμα και αν δεν το περίμενες, ακόμα και αν σε φέρνει σε μεγάλη δυσκολία συναισθηματικά, πρακτικά, οικονομικά. Όλο αυτό που έγινε τελικά θα σε ωφελήσει, είναι μεγάλη ευκαιρία! Οι περισσότεροι δεν έχουμε πολλές τέτοιες ευκαιρίες ακούσιας αποχώρησης στη ζωή μας. Και συνήθως τις πετάμε από το παράθυρο κολλώντας σε τοξικά συναισθήματα και σκέψεις, σε παράπονα, σε γκρίνιες, σε λαχτάρα για εκδίκηση ή για να βρούμε το δίκιο μας. Σε αντιδράσεις που βγαίνουν από το πληγωμένο παιδάκι μέσα μας που νιώθει πάλι όπως κάποτε ξανά ότι απορρίφθηκε, αδικήθηκε, αγνοήθηκε, προσβλήθηκε ή κακοποιήθηκε.

Κράτα τον θυμό σου και χρησιμοποίησέ τον για κάνεις ό,τι χρειαστεί για να πας εκεί που θέλεις. Αυτός ο θυμός είναι πολύτιμος! Θα σου δώσει αποφασιστικότητα και κινητική ενέργεια. Θα σε βοηθήσει να πετύχεις κάπου αλλού, στο επόμενο βήμα σου. Οι άνθρωποι και η κατάσταση που αφήνεις πίσω δεν ήταν για σένα, αλλιώς θα ήσουν ακόμα εκεί. Τώρα απελευθερώθηκε ο χρόνος σου, η ενέργειά σου, η σκέψη σου για να πας κάπου καλύτερα. Κι αν δεν ξέρεις ή δεν έχεις βρει ακόμα πού, θα το βρεις σύντομα. Αρκεί να κοιτάς μπροστά και όχι πίσω, σε αυτό που τελείωσε!

Βίωσε τη θλίψη σου που προσπαθεί να σε βοηθήσει να αποδεχτείς αυτό που έγινε. Και αν επιμένει και είναι έντονη ίσως σου δείχνει κάτι μεγαλύτερο, κάτι πιο σημαντικό που έχει να κάνει με το ποιος είσαι, πού βρίσκεσαι, σε ποιο κομβικό σημείο της ζωής σου έχεις φτάσει. Αλλά βίωσέ την αφού φύγεις με χάρη, με χαμόγελο, με ευγένεια, με αρχοντιά.

Είσαι άρχοντας και μπορείς να το δείχνεις. Είσαι κυρίαρχος του εαυτού σου και του μέλλοντός σου. Είσαι ελεύθερος για κάτι καλύτερο από αυτό που αφήνεις. Κράτα τα καλά, τις γνωριμίες, τις εμπειρίες, τις γνώσεις, τις νέες δεξιότητες, τα μαθήματα που πήρες. Κοίτα μόνο μπροστά, εκεί όπου θα βρεις αυτό που σου ταιριάζει περισσότερο. Και αν δεν το βλέπεις τώρα, να ξέρεις ότι θα το δεις σύντομα. Όσο πιο σύντομα αφήσεις πίσω σου αυτό που τελείωσε!

Συντάκτης | Υπάτιος Βαρελάς

Ο Υπάτιος Βαρελάς είναι προπονητής ζωής (Life Coach) με ειδίκευση και πιστοποίηση σε EFT (Emotional Freedom Techniques) και NLP (Neuro-Linguistic Programming). Βοηθά το ευρύ κοινό, στελέχη επιχειρήσεων και επαγγελματίες να ξεπεράσουν αυτοπεριορισμούς, να αυξήσουν την απόδοσή τους, να ξεμπλοκάρουν, να θέσουν και να επιτύχουν στόχους, να εξελιχθούν, μέσω ατομικών συνεδριών και ομαδικών προγραμμάτων. Είναι ο ιδρυτής και επικεφαλής της CHANGE (www.change.gr), εκπαιδευτής στο EFT (www.eft.gr) και συγγραφέας άρθρων και βιβλίων. Ονειρεύεται έναν καλύτερο κόσμο και κάνει ό,τι μπορεί για να αλλάξουν οι άνθρωποι και να τον φτιάξουν.

Ιστοσελίδα
Δείτε όλα τα άρθρα
Advertisements

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Παγκόσμια Ημέρα Καρδιάς | 11 συμβουλές για να ακούσετε την καρδιά σας και να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη ζωή
«Οι δύο πιο σημαντικές μέρες της ζωής σου είναι η μέρα που γεννιέσαι και η μέρα που ανακαλύπτεις το γιατί» | Μαρκ Τουέιν
Παιδιά τραυματισμένα σε σώμα ενηλίκων!
Το άγχος θεριεύει όταν προσπαθούμε να ελέγξουμε τα πάντα γύρω μας

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε