Χιλιάδες οι αιτήσεις για θέσεις φροντιστών σε ένα απομονωμένο παραμυθένιο νησί της Ιρλανδίας

Αν αγαπάτε την άγρια ομορφιά της φύσης και την λιτή ζωή, αυτή ίσως να είναι η θέση εργασίας των ονείρων σας. Για δεύτερη συνεχή

Χιλιάδες οι αιτήσεις για θέσεις φροντιστών σε ένα απομονωμένο παραμυθένιο νησί της Ιρλανδίας

Αν αγαπάτε την άγρια ομορφιά της φύσης και την λιτή ζωή, αυτή ίσως να είναι η θέση εργασίας των ονείρων σας. Για δεύτερη συνεχή χρονιά, οι ιδιοκτήτες μιας καφετέριας και τεσσάρων ενοικιαζόμενων αγροικιών στο Νησί Great Blasket αναζητούν δύο θαρραλέα και τολμηρά άτομα να αναλάβουν χρέη επιστατών για την τουριστική σεζόν που επίσημα ξεκινά την 1η Απρίλη και λήγει την 1η Οκτώβρη.

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες και ζευγάρι στη ζωή, Billy O’Connor και Alice Hayes, πέρυσι έλαβαν περισσότερες από 40.000 αιτήσεις για τις πλέον περιζήτητες αυτές θέσεις εργασίας. Μάλιστα, κάποιοι έστειλαν από το Μεξικό, την Φινλανδία και την Αργεντινή.

Advertisment

Το απομονωμένο νησί βρίσκεται κοντά στις ακτές του County Kerry της Ιρλανδίας και αποτελεί παράδεισο για τους πεζοπόρους κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού με εκατοντάδες επισκέπτες ημερησίως.

Χιλιάδες οι αιτήσεις για θέσεις φροντιστών σε ένα απομονωμένο παραμυθένιο νησί της Ιρλανδίας
Φωτογραφία: Great Blasket Island – Facebook

Οι επιστάτες θα έχουν δωρεάν διαμονή, διατροφή και εκπληκτική θέα που δύσκολα βρίσκει κανείς σε όλο τον κόσμο. Ο Billy O’Connor δήλωσε στο The Irish Examiner: «Είναι φανταστικό το γεγονός ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι θέλουν να έρθουν εδώ, αλλά πολλοί δεν αντιλαμβάνονται τις συνθήκες που μπορεί να αντιμετωπίσουν».

Αναφέρεται στο γεγονός ότι δεν υπάρχει ηλεκτρισμός ή τρεχούμενο νερό στο νησί. Αυτό σημαίνει ότι όποιος αναλάβει τη θέση, θα χρειαστεί να προσαρμοστεί σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Καθώς θα μένουν σε ένα δωμάτιο πάνω από την καφετέρια, οι O’Connor και Hayes θεωρούν ότι ένα ζευγάρι θα ήταν η ιδανική επιλογή. Οι εργασίες περιλαμβάνουν κυρίως τη διαχείριση της καφετέριας και τη συντήρηση των δωματίων που ενοικιάζονται.

Advertisment

Καθώς το μεγαλύτερο μέρος του τουρισμού εξαρτάται από τον καιρό – και πρέπει να πούμε ότι βρέχει πολύ στην Ιρλανδία – μπορεί να υπάρχουν μεγάλα διαστήματα μοναξιάς, όπου δεν υπάρχει κανένας επισκέπτης. Επιπροσθέτως, αν τον Ιούνιο και τον Ιούλιο υπάρχει μεγάλη κίνηση, ένας με δύο εθελοντές θα φτάσουν στο νησί για επιπλέον βοήθεια.

Για να μειώσουν λίγο τις αιτήσεις, φέτος οι ιδιοκτήτες έβαλαν ορισμένα κριτήρια τα οποία αναλύονται στην επίσημη ιστοσελίδα τους. Η αγγελία θα είναι ανοικτή μέχρι τις 22 Ιανουαρίου. Αν θέλετε κι εσείς να κάνετε αίτηση, μπορείτε να μπείτε εδώ

Πηγή:

www.goodnewsnetwork.org/job-opening-for-caretakers-on-remote-irish-island

Κεντρική φωτογραφία: Great Blasket Island – Facebook

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Νιόκαστρο: Το εντυπωσιακό κάστρο της Πύλου από ψηλά (βίντεο)
Παραπληγικός άνδρας με εμφύτευμα εγκεφάλου παίζει σκάκι σε H/Y μόνο με τη σκέψη!
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης | Μαραθώνιος ποίησης στα Προπύλαια του ΕΚΠΑ
Παναγία Κακαβιώτισσα: Η ελληνική εκκλησία χωρίς σκεπή που ξεχωρίζει σε ολόκληρο τον κόσμο (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση