20χρονος επενδυτής της GameStop κέρδισε 30.000 δολάρια και δώρισε βιντεοπαιχνίδια σε παιδικό νοσοκομείο

Ο Hunter Kahn θα μπορούσε να είχε αγοράσει μια Corvette του 1990 που πάντα επιθυμούσε μετά από τα απροσδόκητα κέρδη ύψους 30.000 δολαρίων που

20χρονος επενδυτής της GameStop κέρδισε 30.000 δολάρια και δώρισε βιντεοπαιχνίδια σε παιδικό νοσοκομείο

Ο Hunter Kahn θα μπορούσε να είχε αγοράσει μια Corvette του 1990 που πάντα επιθυμούσε μετά από τα απροσδόκητα κέρδη ύψους 30.000 δολαρίων που απέκτησε μετά από νίκη των μικροεπενδυτών του GameStop στην Wall Street. Όμως, εκείνος, αποφάσισε να κάνει κάτι διαφορετικό· να δωρίσει βιντεοπαιχνίδια  και κονσόλες σε παιδικό νοσοκομείο.

Ο Hunter είναι ένας 20χρονος φοιτητής από το Κορνέλ των ΗΠΑ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε έξυπνα την υπόθεση της GameStop στην Wall Street. Η GameStop είναι μια εταιρεία λιανικής πώλησης βιντεοπαιχνιδιών, η οποία έχανε ταχύτατα έδαφος στο χρηματιστήριο αλλά φυσικά και στην αγορά εξαιτίας της ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου. Μάλιστα, η ίδια είχε ανακοινώσει πως αναγκάζεται να κλείσει 450 καταστήματα φέτος. Η αξία της μετοχής της είχε πέσει από τα 56 δολάρια ανά μετοχή το 2013 στα μόλις 5 δολάρια το 2019 και αυτό δείχνει την καταστροφή που είχε υποστεί.

Όμως, μια μικρή ομάδα ανεξάρτητων μικροεπενδυτών αποφάσισαν να αντιταχθούν σε αυτή την τάση και πρότειναν αγορά των μετοχών της, δημιουργώντας πράγματι ένα ισχυρό κύμα ζήτησης. Με αυτό τον τρόπο, ο 20χρονος φοιτητής κέρδισε σχεδόν 30.000 δολάρια από το απόθεμα της GameStop.

Ο ίδιος αποφάσισε να μοιραστεί όμως την καλή του τύχη και όχι να την απολαύσει μόνος του. Σκεπτόμενος τα παιδιά που έχουν ανάγκη, έδωσε έξι κονσόλες παιχνιδιών Nintendo Switch αλλά και αρκετά βιντεοπαιχνίδια στο παιδικό νοσοκομείο της Μινεσότα με μερικά από τα κέρδη του στο GameStop.

20χρονος επενδυτής της GameStop κέρδισε 30.000 δολάρια και δώρισε βιντεοπαιχνίδια σε παιδικό νοσοκομείο

Το ρεπορτάζ του CNN αναφέρει πως η δωρεά ανέρχεται σε πάνω από 2000 δολάρια και ο ίδιος ο Hunter δήλωσε ότι τα δώρα βρίσκονται ήδη στα χέρια των παιδιών του νοσοκομείου που τα απολαμβάνουν. Ο ίδιος, μιλώντας στην Today, πρόσθεσε: «Το Instagram μου ανατινάχτηκε από μηνύματα από γονείς παιδιών που είναι στο νοσοκομείο ή από άτομα που έχουν μεγαλώσει και νοσηλεύτηκαν κάποτε σε αυτό. Αυτή η επικοινωνία και οι ιστορίες που μου λένε είναι το πιο ικανοποιητικό πράγμα στον κόσμο».

Το προσωπικό και η διοίκηση του νοσοκομείου δήλωσε ότι είναι ευγνώμονες για τα δώρα, καθώς ήδη φέρνουν μεγάλη χαρά στα παιδιά του νοσοκομείου, ειδικά κατά τη διάρκεια αυτών των πραγματικά δύσκολων καιρών.

Πηγή:

abcnews.go.com/US/20-year-renegade-gamestop-investor-donates-part-windfall

Με πληροφορίες από news247.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε