Islandia: Ένα ταξίδι πάνω από μια χώρα με απόκοσμη ομορφιά (Βίντεο)

Islandia είναι το Λατινικό όνομα για μια χώρα που φαίνεται να βρίσκεται σε άλλο πλανήτη. Η ομορφιά της είναι τέτοια που αφήνει και τον

Islandia: Ένα ταξίδι πάνω από μια χώρα με απόκοσμη ομορφιά (Βίντεο)

Islandia είναι το Λατινικό όνομα για μια χώρα που φαίνεται να βρίσκεται σε άλλο πλανήτη. Η ομορφιά της είναι τέτοια που αφήνει και τον πιο δύσκολο άνθρωπο με το στόμα ανοιχτό. Η ταινία μικρού μήκους του Vadim Sherbakov αναδεικνύει την πρωτόγονη και σκληρή φύση της Ισλανδίας.

Για 2,5 λεπτά, μεταφερόμαστε σε ένα μέρος που θα μπορούσε να είναι πριν από εκατομμύρια χρόνια. Από απίστευτα τοπία και τεράστιες κοιλάδες μέχρι λόφοι και καταρράκτες που μοιάζουν σαν κάποιος να τους ζωγράφισε. Οι λίμνες και το πράσινο μοιάζουν σαν ψεύτικα.

Advertisment

Το φιλμ αποκαλύπτει την απαράμιλλη ομορφιά της Ισλανδίας και της απόκοσμης λάμψης ενός σχετικά αφιλόξενου προς τον άνθρωπο κόσμου. Αυτή η ιδιαιτερότητα της χώρας δεν είναι τυχαίο που έχει εξάψει τη φαντασία των κατοίκων της εδώ και χιλιάδες χρόνια: στη λαϊκή τους παράδοση οι ιστορίες με ξωτικά αφθονούν, ακόμα και με νεράιδες.

Μάλιστα, μια πρόσφατη έρευνα έδειξε ότι το 62% των Ισλανδών πιστεύει στην ύπαρξη των ξωτικών. Η Ισλανδία φιλοξενεί μάλιστα και το Βόρειο Σέλας.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μαθητές από τη Θεσσαλονίκη δημιούργησαν επιτραπέζιο παιχνίδι για άτομα με προβλήματα όρασης!
7 μαθήματα που μας διδάσκουν οι γάτες για την αγάπη
Taste Atlas | 4 ελληνικά ποτά στα 79 καλύτερα του κόσμου!

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση