Ο νεαρός που ξεκίνησε με 500 ευρώ δανεικά και έφτιαξε μια αυτοκρατορία

Πώς εκμεταλλεύτηκε ένα φθηνό προϊόν και έστησε τη δική του επιχείρηση από το σαλόνι του σπιτιού του Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που κάθονται

Ο νεαρός που ξεκίνησε με 500 ευρώ δανεικά και έφτιαξε μια αυτοκρατορία

Πώς εκμεταλλεύτηκε ένα φθηνό προϊόν και έστησε τη δική του επιχείρηση από το σαλόνι του σπιτιού του

Δεν είναι λίγοι οι άνθρωποι που κάθονται στον καναπέ τους και σκέφτονται πώς θα ήταν να είχαν τη δική τους κερδοφόρα επιχείρηση η οποία θα τους εξασφάλιζε μια άνετη ζωή με σταθερό και καλό εισόδημα. Οι περισσότεροι από αυτούς, ωστόσο, δεν έχουν το απαιτούμενο κεφάλαιο ή/και την ιδέα για να το πετύχουν. Για έναν νεαρό από τη Γερμανία, αρκούσαν 500 ευρώ δανεικά για να υλοποιήσει μια ιδέα που σκαρφίστηκε στο σαλόνι του σπιτιού του.

Το μόνο που χρειάστηκε ήταν να αξιοποιήσει σωστά τα 500 αυτά ευρώ και να χτίσει μια αληθινή αυτοκρατορία. Μια επιχείρηση που τον έκανε κατά κάτι εκατομμύρια ευρώ πλουσιότερο. Ο λόγος για τον 30χρονο σήμερα Sebastian Merkhoffer ο οποίος σκέφτηκε ότι το κρύο τσάι μπορεί να γίνει η νέα υγιεινή μόδα για τους νέους που θέλουν να απολαμβάνουν κάτι δροσερό, φρέσκο και υγιεινό.

Η πρώτη ιδέα και τα δανεικά

Η σκέψη για την εμπορική εκμετάλλευση του τσαγιού ήρθε στον Merkhoffer όταν παρατήρησε στατιστικές που έδειχναν ότι το τσάι κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στους συμπατριώτες του. Το ζεστό τσάι, βέβαια. Πώς θα αντιμετώπιζαν άραγε τις ίδιες γεύσεις και ποικιλίες τσαγιού στην κρύα τους μορφή; Αρκούσε να το δοκιμάσει πρώτα ο ίδιος. Αγόρασε λοιπόν μερικά από τα τσάγια του εμπορίου και άρχισε να πειραματίζεται στο σπίτι του μαζί με την μητέρα του και την αδερφή του.

Όλοι βοηθούσαν με τον δικό τους τρόπο τον πτυχιούχο πληροφορικής και διοίκησης επιχειρήσεων που ήθελε να επιτύχει το στόχο του. «Η αδελφή μου έκανε το σχέδιο, η μητέρα μου έφτιαξε το τσάι μαζί μου στο σαλόνι» έχει δηλώσει ο ίδιος σε συνέντευξή του παλιότερα.

Διαβάστε περισσότερα στο news.gr

Book For Thought | S1E9

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε