,

Osho: Η αναζήτηση της ειρήνης

Ειρήνη, σε εσωτερικό επίπεδο, είναι η εναρμόνιση με τον εαυτό μας και τα δικά μας στοιχεία, με άλλα λόγια, μια εσωτερική στάση αρμονίας. Σε

Osho: Η αναζήτηση της ειρήνης

Ειρήνη, σε εσωτερικό επίπεδο, είναι η εναρμόνιση με τον εαυτό μας και τα δικά μας στοιχεία, με άλλα λόγια, μια εσωτερική στάση αρμονίας.

Σε κοινωνικό επίπεδο, είναι η φυσική κατάσταση του ανθρώπου όπου οι σχέσεις λειτουργούν αρμονικά και χωρίς βίαιες αντιπαραθέσεις.

Advertisment

Σε διακρατικό επίπεδο, είναι η διατήρηση της ειρήνης και των φιλικών σχέσεων μεταξύ των κρατών.

Οι άνθρωποι οργανώνονται σε μικρές και μεγάλες ομάδες, προκειμένου να υπερασπιστούν το αγαθό της ειρήνης ή να αγωνιστούν για την επίτευξή της, ωστόσο, όσο και να υψώνονται οι φωνές υπέρ της, τόσο βλέπουμε και ακούμε για πολέμους στον κόσμο μας.

Τι φταίει; Τι δεν κάνουμε σωστά εμείς οι άνθρωποι;

Advertisment

Στο βιβλίο «Η αναζήτηση της ειρήνης» του Osho που κυκλοφόρησε πρόσφατα στη χώρα μας από τις εκδόσεις Πεδίο, ο «ανατρεπτικός» δάσκαλος θα μας αποκαλύψει την αιτία που προκαλεί τις εντάσεις και τους πολέμους είτε εσωτερικά είτε εξωτερικά, θα μας υποδείξει το μόνο μέρος στο οποίο βιώνεται η γαλήνη μέσα μας και το μόνο μέρος που όταν το βρούμε δεν θα το χάσουμε ποτέ ξανά και τέλος, θα μας δείξει τον τρόπο και την τεχνική για να επιτύχουμε την πολυπόθητη ειρήνη εντός μας.

Osho: Η αναζήτηση της ειρήνης

Το πρώτο πράγμα που θα πρέπει να κάνουμε ξεκινώντας αυτό το εσωτερικό ταξίδι είναι να απαντήσουμε στην ερώτηση «Ποιος είμαι;»

Την απάντηση θα δώσει ο ίδιος ο εαυτός μας, με την προϋπόθεση, η ερώτησή μας να είναι ολοκληρωτική και να θέλουμε με όλη μας την καρδιά να πάρουμε απάντηση στο ερώτημά μας.

Ο διαλογισμός που θα ακολουθήσουμε, έχει μόνο μία προϋπόθεση όπως μας λέει ο Osho: «Πρέπει να γίνει όχι σταδιακά, όχι αργά, όχι σαν μια ρουτίνα, αλλά ολοκληρωτικά, λες κι από αυτό εξαρτάται η ίδια μας η ζωή».

Βήμα βήμα, ο δάσκαλος μας οδηγεί στον διαλογισμό αυτό, μέχρι να πάρουμε την απάντηση στο ερώτημα που θέσαμε : “Ποιος είμαι;”

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνει ο Osho στα επτά κέντρα (chakras) του ανθρώπου γιατί αποτελούν το μονοπάτι που θα πρέπει να ακολουθήσουμε για να φτάσουμε στον προορισμό μας.

Μέσα από τις πληροφορίες που μας δίνει, επιδιώκει να αποκτήσουμε επίγνωση του δικού μας βασικού τσάκρα ώστε να προσπαθήσουμε, στη συνέχεια, να προχωρήσουμε στα υψηλότερου επιπέδου.

Μας αποκαλύπτει ακόμη, ποιο είναι το κλειδί της αφύπνισης και πώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στη δρόμο προς τη μεταμόρφωσή μας.

Τέλος, μας προτρέπει να εγκαταλείψουμε τις εξωτερικές εξαρτήσεις και να στραφούμε μέσα μας: «Μην είστε δεμένοι με κάτι εξωτερικά, έτσι ώστε το λουλούδι μέσα να μπορέσει να ανθίσει.

Εκείνος που είναι δεμένος εξωτερικά δεν μπορεί να φτάσει μέσα του· εκείνος που είναι δεμένος οπουδήποτε είναι ακόμη δεμένος. Και αυτό αποτελεί εμπόδιο στη διαδρομή για να βρει το θείο».

Το βιβλίο από την αρχή μέχρι το τέλος του, είναι μια μαθητεία κοντά σε ένα αναγνωρισμένο πνευματικό καθοδηγητή, τον Osho. Αν νιώθετε την επιθυμία να βρείτε τον δικό σας «ειρηνικό τόπο» και να κατοικήσετε πλέον σ’αυτόν, μεταμορφώνοντας τον εαυτό σας και τη ζωή σας, τότε το βιβλίο που κρατάτε στα χέρια σας, είναι αυτό ακριβώς που χρειάζεστε!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

«Και οι λέξεις φλέβες είναι. Μέσα τους αίμα κυλάει» | Γ. Ρίτσος
95χρονος Έλληνας σπρίντερ πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ στα 60μ. στο Ευρωπαϊκό βετεράνων
Βρετανία: Άντρας αποκάλυψε την άγρια κακοποίηση που δεχόταν από τη σύζυγό του επί 20 χρόνια και γίνεται ντοκιμαντέρ
World Happiness Report | Oι πιο ευτυχισμένες και δυστυχισμένες χώρες του κόσμου - Η θέση της Ελλάδας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση