, ,

Αλλάζουμε τα χρώματα στον κόσμο μας, αλλάζουμε τη ζωή μας!

Δύσκολα θα μπορούσαμε να φανταστούμε έναν κόσμο στον οποίο δεν θα υπήρχαν χρώματα! Χωρίς αυτά, τα πάντα θα ήταν μονότονα και αδιάφορα. Τα χρώματα

Αλλάζουμε τα χρώματα στον κόσμο μας, αλλάζουμε τη ζωή μας!

Δύσκολα θα μπορούσαμε να φανταστούμε έναν κόσμο στον οποίο δεν θα υπήρχαν χρώματα! Χωρίς αυτά, τα πάντα θα ήταν μονότονα και αδιάφορα.

Τα χρώματα δίνουν νόημα και ενδιαφέρον στα πράγματα και μας κάνουν να εκστασιαζόμαστε όταν κοιτάζουμε ένα ηλιοβασίλεμα, έναν πίνακα ζωγραφικής ή ένα όμορφο φυσικό τοπίο. Τα χρώματα όμως δεν αναδεικνύουν μόνο την ομορφιά γύρω μας. Ανανεώνουν τη διάθεσή μας, μας βοηθούν να διατηρήσουμε την υγεία και την ευημερία μας.

Advertisment

Το Μικρό Βιβλίο των Χρωμάτων και η διακεκριμένη ψυχολόγος Karen Haller μας παρουσιάζουν πώς τα χρώματα επηρεάζουν τη ζωή μας πνευματικά, σωματικά και συναισθηματικά. Μελετώντας αυτή την επίδραση, θα μπορέσουμε να κατανοήσουμε πώς να τα αξιοποιήσουμε πλήρως, για να βελτιώσουμε την καθημερινότητά μας.

Μπορεί αυτό να γίνει; Κι όμως, μπορεί. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη δύναμη των χρωμάτων για να γνωρίσουμε βαθύτερα τον εαυτό μας και να εκφράσουμε καλύτερα τα συναισθήματά μας, κι αυτό θα μας οδηγήσει σε περισσότερη αυθεντικότητα και αυτοαποδοχή.

Θα μάθουμε για τα τέσσερα ψυχολογικά βασικά χρώματα που πυροδοτούν συγκεκριμένες συμπεριφορές, τα ψυχολογικά χαρακτηριστικά των έντεκα βασικών χρωμάτων και τις συναισθηματικές επιδράσεις κάθε απόχρωσης στο χρωματικό φάσμα.

Advertisment

Αλλάζουμε τα χρώματα στον κόσμο μας, αλλάζουμε τη ζωή μας!

Το ταξίδι μας στο Μικρό Βιβλίο των Χρωμάτων είναι εκτός των άλλων και ένα ταξίδι αυτο-ανακάλυψης. Θα κληθούμε να απαντήσουμε σε ερωτήσεις που είναι έτσι σχεδιασμένες ώστε να μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε ποια από τις τέσσερις τονικές παλέτες είναι η φυσική μας χρωματική παλέτα, εκείνη στην οποία ενστικτωδώς ανήκουμε και η οποία εκφράζει τον δικό μας ιδιαίτερο τύπο προσωπικότητας. Έτσι, θα κατανοήσουμε πολλές από τις συμπεριφορές, τις προτιμήσεις και τις επιλογές που κάνουμε στην καθημερινότητά μας.

Το στιλ και τα χρώματα των ρούχων μας, τα κοσμήματά μας, αλλά και τα διακοσμητικά και τα έπιπλα στο σπίτι μας είναι επιλογές που έχουμε κάνει επηρεασμένοι από τον χρωματικό μας τύπο!

Από την εξέταση του αγαπημένου μας χρώματος, των χρωμάτων που συμπαθούμε, αλλά και εκείνων που αντιπαθούμε θα μάθουμε πράγματα για τον εαυτό μας που δεν είχαμε ποτέ συνειδητοποιήσει. Παράλληλα, μια σειρά απλών ασκήσεων θα μας βοηθήσει να συνδέσουμε τα χρώματα αυτά με ευχάριστες ή δυσάρεστες αναμνήσεις και να βρούμε ποια μας εκφράζουν περισσότερο.

Αφού έχουμε μάθει για τη δύναμη των χρωμάτων, την ιδιαίτερη ενέργεια του καθενός και την επίδρασή τους στο συναίσθημά μας, είμαστε πλέον σε θέση να τα χρησιμοποιήσουμε προς όφελός μας. Αν θέλουμε, λοιπόν, να γίνουμε ακαταμάχητα γοητευτικοί, να εμπνεύσουμε εμπιστοσύνη, να βοηθηθούμε στη δίαιτά μας, να χαλαρώσουμε ή να ενισχύσουμε την αυτοπεποίθησή μας, δεν έχουμε παρά να χρησιμοποιήσουμε τα ανάλογα χρώματα.

Στόχος του βιβλίου είναι να κάνει τη ζωή μας πολύχρωμη! Να μας οδηγήσει πίσω στον αυθεντικό μας εαυτό! Και αυτό το πετυχαίνει, καθώς μας φέρνει και πάλι σε επαφή με τα χρώματα.

Όπως λέει και η ίδια η συγγραφέας: «Πιστεύω ότι το χρώμα μάς βοηθάει να συνδεθούμε με την αληθινή προσωπικότητά μας. Όταν μιλάω για πολύχρωμη ζωή, αυτό εννοώ. Μια πολύχρωμη ζωή είναι μια ψυχική κατάσταση, μια στάση ζωής. Είναι ο τρόπος που ζούμε σύμφωνα με τον αυθεντικό εαυτό μας, με την ουσία αυτού που είμαστε από τα μέσα προς τα έξω, με το δικό μας μοναδικό στιλ. Ζω μια πολύχρωμη ζωή δεν σημαίνει ότι πνίγομαι στα χρώματα. Σημαίνει ότι δεν φοβάμαι να εκφράσω τον αληθινό μου εαυτό. Όταν ερχόμαστε σε επαφή με τον αληθινό μας εαυτό μέσα από το χρώμα, συνδεόμαστε με αυτό που είναι ενστικτώδες και αληθινό. Και όταν συνδεόμαστε με αυτό που είναι ενστικτώδες και αληθινό, είμαστε σε καλό σημείο για να ζήσουμε μια πιο αυθεντική, χαρούμενη, φυσική ζωή».

Το βιβλίο της Karen Haller με τίτλο «Το μικρό βιβλίο των χρωμάτων» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Διόπτρα. Μπορείτε να το βρείτε εδώ

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η δύναμη του υποσυνειδήτου: Κατακτήστε τη ζωή που αξίζετε, κυριαρχώντας στον νου σας
Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του: Ένα διαχρονικό μήνυμα ελπίδας και επιτυχίας
“2049 - Οδηγίες Χρήσης για το Μέλλον της Ανθρωπότητας” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ο Γάτος που Δίδασκε Ζεν: Ένα πνευματικό ταξίδι που σας αλλάζει τη ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση