,

Ο πλανόδιος πωλητής που είχε πολυκατοικίες και έμενε σε διαμέρισμα στο Μανχάταν

Το πρωί ξεφλούδιζε πατάτες και το βράδυ ζούσε μια πολυτελή ζωή Κάποιοι άνθρωποι γεννιούνται επιχειρηματικά μυαλά. Και κάποιοι άλλοι εκμεταλλεύονται αυτό το χάρισμά τους

Ο πλανόδιος πωλητής που είχε πολυκατοικίες και έμενε σε διαμέρισμα στο Μανχάταν

Το πρωί ξεφλούδιζε πατάτες και το βράδυ ζούσε μια πολυτελή ζωή

Κάποιοι άνθρωποι γεννιούνται επιχειρηματικά μυαλά. Και κάποιοι άλλοι εκμεταλλεύονται αυτό το χάρισμά τους στο έπακρο μόλις το ανακαλύψουν. Ο Joe Ades είναι σίγουρα ένας από αυτούς. Ο πλανόδιος πωλητής της Νέας Υόρκης που έμεινε στην ιστορία όχι μόνο γι’ αυτό που πουλούσε αλλά και για τον τρόπο που το έκανε. Ντυμένος πάντα με ακριβά και μοντέρνα για την εποχή κοστούμια που τελικά όπως αποδείχτηκε ήταν μέρος μιας μεγάλης και ακριβής συλλογής.

Advertisment

Μια συλλογή που πέτυχε πουλώντας κάτι που σε πολλούς θα φαινόταν φθηνό και όχι ικανό να βγάλει κέρδος. Κι όμως το μότο του Joe επιβεβαιώθηκε. «Ποτέ μην υποτιμάς ένα μικρό ποσό που μαζεύεις με το χέρι για 60 χρόνια»!

Ο διάσημος και τζέντλεμαν «Ξεφλουδιστής»

Τι ακριβώς, όμως, πουλούσε ο Ades; Αποφλοιωτές πατάτας! Πολύ καλούς αποφλοιωτές πατάτας όπως έλεγε ο ίδιος έναντι πέντε δολαρίων τον ένα. Και οι πελάτες περίμεναν στην ουρά όπου έστηνε το κασελάκι του και έκανε επίδειξη. Όχι μόνο για να δουν τι πουλούσε αλλά και για να ακούσουν όσα έλεγε.

Advertisment

Ιστορίες, αστεία και ό,τι έκανε τον πελάτη να νιώθει οικειότητα και τελικά να καταλήγει να αγοράζει τον αποφλοιωτή του. Και θα σκεφτείς γιατί να αγοράσουν από τον πλανόδιο τον αποφλοιωτή. Δεν υπήρχε αλλού; Κι όμως όχι! «Η εταιρία στην Ελβετία που τον φτιάχνει τον διαθέτει μόνο σε όσους έχουν την ικανότητα να τον παρουσιάζουν σωστά», έλεγε στον πάγκο του. «Και να τον παραγγέλνουν σε μεγάλες ποσότητες», δεν παρέλειπε να σημειώνει.

Διαβάστε περισσότερα στο news.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μπορούμε να αποφύγουμε την άνοια αν μάθουμε μια νέα γλώσσα;
Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου
Κάποιες φορές δεν μπορείς να πιστέψεις αυτό που βλέπεις, πρέπει να πιστέψεις αυτό που αισθάνεσαι
Έρευνα: Το «αντικοινωνικό» χαρακτηριστικό που θεωρείται σημάδι ευφυίας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση