Σταμάτα να φοβάσαι το χειρότερο σου εαυτό, όταν μπορείς να έχεις τον καλύτερο

Αλήθεια επενδύεις τον ίδιο χρόνο στα όνειρα και στους στόχους σου, με αυτόν που επενδύεις στους φόβους και στο άγχος σου, στα αρνητικά σενάρια

Σταμάτα να φοβάσαι το χειρότερο σου εαυτό, όταν μπορείς να έχεις τον καλύτερο

Αλήθεια επενδύεις τον ίδιο χρόνο στα όνειρα και στους στόχους σου, με αυτόν που επενδύεις στους φόβους και στο άγχος σου, στα αρνητικά σενάρια και στις αποφυγές σου;

Οι άνθρωποι μπορούμε να είμαστε οι μεγαλύτεροι εχθροί του εαυτού μας.. και αυτό γιατί έχουμε μάθει αυτόματα να αναπαράγουμε αρνητικές σκέψεις (σαν άμυνα φαντάσου το), ένα μόνιμο «αλλά» δηλαδή, και μαζί με κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας, αυτό γίνεται μία παγιωμένη συνήθεια της καθημερινότητάς μας..

Advertisment

Ποια στοιχεία της προσωπικότητάς μας βοηθούν σε αυτή την αναπαραγωγή που συχνά μας βυθίζει; Η τελειοθηρία, το ανικανοποίητο, οι ενοχές, η ανάγκη μας να ικανοποιήσουμε τους άλλους, η ανάγκη μας να γίνουμε αποδεκτοί από τους άλλους πριν καν αποδεχτούμε εμείς τον εαυτό μας..

Και ποιο είναι το αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς;

Να μην πιστεύουμε στον εαυτό μας…
Να αμφισβητούμε τις ικανότητές μας..
Να εξαρτόμαστε από τη γνώμη των άλλων..
Να ξεχνάμε τι σημαίνει να αγαπάμε εμείς τον εαυτό μας..

Advertisment

Συχνά ακούμε να μιλάνε για την αγάπη προς τον εαυτό μας.. Άλλοι το ακούνε και το προσπερνάνε, άλλοι το προσέχουν, άλλοι προσπαθούν να αλλάξουν, άλλοι έχουν κουραστεί να προσπαθούν..
Όμως μία συνήθεια για να αλλάξει θέλει χρόνο.. όχι απαραίτητα υπομονή.. θέλει όμως επιμονή, αντοχές και δέσμευση.. Τι υπέροχη λέξη! Συχνά ξεχνάμε την πραγματική της ουσία και το μεγαλείο της..

Να δεσμευτείς λοιπόν..

Να δεσμευτείς στην αλλαγή σου και στην προσπάθεια που απαιτείται..

Να δεσμευτείς ότι θέλεις να μάθεις να αγαπάς τον εαυτό σου, γιατί αν δεν το κάνεις εσύ, δεν θα το διεκδικήσεις και από τους άλλους.

Να δεσμευτείς στο να βγάλεις στην επιφάνεια τον καλύτερό σου εαυτό..

Να δεσμευτείς στο χρόνο που χρειάζεται… και να αφιερώσεις χρόνο..

Να αφιερώσεις και να αφιερωθείς στη δέσμευση προς τον εαυτό σου.. και να του αφιερώσεις χρόνο, χωρίς δικαιολογίες.. σε κανέναν δεν περισσεύει, είτε έχουμε λίγες είτε περισσότερες υποχρεώσεις..

Να δεσμευτείς ότι θέλεις τον καλύτερό σου εαυτό και όχι αυτόν που φοβάται, που αγχώνεται, που καταστροφοποιεί ή που αποφεύγει να αντιμετωπίσει το σκοτάδι και τους δαίμονές του.. .

Σταμάτα λοιπόν να φοβάσαι το χειρότερο σου εαυτό, όταν μπορείς να έχεις τον καλύτερο.. και απόδειξέ το!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πώς να λες όχι: Ένας αρχαίος οδηγός στην κυνική φιλοσοφία
Τι είναι τα 12 βήματα των Ανώνυμων Αλκοολικών (και πώς μπορούν να εφαρμοστούν στην καθημερινή ζωή)
5 ambient playlists στο YouTube για δημιουργική ατμόσφαιρα και συζητήσεις
Γιατί ζηλεύουμε και πώς μπορούμε να απαλλαγούμε από τη ζήλεια;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση