, ,

Βιτόρια Μπουένο: Η 16χρονη μπαλαρίνα χωρίς χέρια που έγινε σύμβολο δύναμης και θέλησης

Η Βιτόρια Μπουένο γεννήθηκε χωρίς χέρια, αλλά αυτό δεν περιόρισε το όνειρό της να γίνει μπαλαρίνα. Ακόμα και όταν οι κάτοικοι της μικρής πόλης

Βιτόρια Μπουένο: Η 16χρονη μπαλαρίνα χωρίς χέρια που έγινε σύμβολο δύναμης και θέλησης

Η Βιτόρια Μπουένο γεννήθηκε χωρίς χέρια, αλλά αυτό δεν περιόρισε το όνειρό της να γίνει μπαλαρίνα. Ακόμα και όταν οι κάτοικοι της μικρής πόλης στην οποία γεννήθηκε στη Βραζιλία έγιναν αδιάκριτοι και αγενείς, καθώς σχημάτιζαν ουρές έξω από το σπίτι της οικογένειάς της για να τη δουν.

Η Βιτόρια λαχταρούσε από μικρή λοιπόν να γίνει μπαλαρίνα, αλλά τελικά ξεκίνησε μπαλέτο μετά από συμβουλή του ψυχοθεραπευτή, ο οποίος αντιλήφθηκε ότι η μικρή μπορούσε με άνεση να χορέψει. Όταν η μητέρα της Βιτόρια Μπουένο την πήγε στο πρώτο μάθημα μπαλέτου, ανησυχούσε για το αν η πεντάχρονη κόρη της θα κατάφερνε να προσαρμοστεί.

Advertisment

Σήμερα, η εντυπωσιακή Μπουένο είναι 16 ετών και έχει επικεντρωθεί στο μπαλέτο και στις ιδιαίτερες προκλήσεις που φέρνει αυτή η τέχνη. Όμως, λατρεύει επίσης να χορεύει τζαζ και κλακέτες. Πλέον σπουδάζει στην ακαδημία μπαλέτου της πόλης της, η οποία βρίσκεται στην πολιτεία Μίνας Ζεράις. Το ταλέντο της όμως έχει ξεπεράσει τα όρια της πόλης και της χώρας της και αποτελεί σύμβολο δύναμης και θέλησης για πολλούς ανθρώπους με δυσκολίες εκεί έξω.

Η ίδια μας μεταφέρει την εμπειρία της και το πώς εκείνη το βιώνει: «Για εμένα, τα χέρια, είναι απλά μια λεπτομέρεια. Ακολουθώ με τα μάτια μου, σαν να βρίσκονταν εκεί… Δεν νιώθω ότι τα χρειάζομαι καθόλου».

Η χάρη και η ευκαμψία των ποδιών της συνεπαίρνει όποιον παρακολουθεί τις παραστάσεις που δίνει. Άλλωστε, είναι τέτοια η δύναμη και η κίνηση που έχει αναπτύξει η Μπουένο στα πόδια που όπως λέει και ο πατριός της, Χοσέ Κάρλος Περέιρα: «Υπάρχουν πράγματα που κάνει με τα πόδια της, τα οποία εγώ δεν μπορώ να κάνω με τα χέρια μου». Μπορεί να κάνει τα πάντα, από το να βουρτσίζει τα δόντια της μέχρι να επιλέγει προϊόντα από τα ράφια του σουπερμάρκετ.

Advertisment

Η εντυπωσιακή Βιτόρια χαμογελά και στέλνει το δικό της μήνυμα: «Είμαστε περισσότερα από τις αναπηρίες μας, επομένως πρέπει να κυνηγάμε τα όνειρά μας». Και ο κόσμος φαίνεται ότι παίρνει δύναμη από εκείνη, αφού έχει ήδη 152.000 ακόλουθους στο Instagram και συνεχίζει σταθερά να ανεβαίνει.

Πηγή:

Με πληροφορίες από news247.gr 

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Νιόκαστρο: Το εντυπωσιακό κάστρο της Πύλου από ψηλά (βίντεο)
Παραπληγικός άνδρας με εμφύτευμα εγκεφάλου παίζει σκάκι σε H/Y μόνο με τη σκέψη!
Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης | Μαραθώνιος ποίησης στα Προπύλαια του ΕΚΠΑ
Παναγία Κακαβιώτισσα: Η ελληνική εκκλησία χωρίς σκεπή που ξεχωρίζει σε ολόκληρο τον κόσμο (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση