Αγαπητή διατροφική διαταραχή: Εμείς οι δυο τελειώσαμε

Αγαπητή διατροφική διαταραχή, Εξαιτίας σου μισώ τον εαυτό μου. Μισώ το πρόσωπο που βλέπω στον καθρέφτη. Μισώ το σώμα με το οποίο γεννήθηκα. Βλέπω

Αγαπητή διατροφική διαταραχή: Εμείς οι δυο τελειώσαμε

Αγαπητή διατροφική διαταραχή,

Εξαιτίας σου μισώ τον εαυτό μου. Μισώ το πρόσωπο που βλέπω στον καθρέφτη. Μισώ το σώμα με το οποίο γεννήθηκα.

Βλέπω τον πόνο που κυριαρχεί στο πρόσωπο της μητέρας μου, καθώς της λέω ότι δεν μπορώ να φάω την πίτα που έφτιαξε για όλη την οικογένεια. Μπορώ να διακρίνω πως αυτό τη σκοτώνει. Γνωρίζω τι κάνω και τι κάνω και σε αυτή, αλλά δεν μπορώ να σταματήσω, μπορώ; Επειδή εσύ είσαι εγώ.

Ξαπλώνω στο κρεβάτι και νιώθω ότι γλιστράς κάτω από το δέρμα μου. Νιώθω ότι στριφογυρνάς, κινείσαι μέσα μου. Προσπαθείς να προσαρμοστείς και ξέρω ότι μπορείς να το κάνεις γιατί εγώ είμαι το σπίτι σου. Σε αφήνω να ζεις εδώ δωρεάν, καθώς εσύ κατατρώς μικρά μου κομμάτια, ελπίζοντας ότι δεν θα το προσέξω. Αλλά το προσέχω. Βλέπω πώς με μεταμορφώνεις και σε μισώ κάθε μέρα λίγο παραπάνω. Τώρα, μαθαίνω να το λέω δυνατά: Δεν θα με σπάσεις. Δεν θα το κάνεις. Δεν θα με σπάσεις.

Ανοίγω το στόμα μου για να σου αντισταθώ, αλλά εσύ αρπάζεις και κρατάς γερά τις φωνητικές μου χορδές. Μου γνωστοποιείς ότι είμαι σκλάβα σου. Παίρνεις τα καλύτερά μου κομμάτια και με καταρρακώνεις. Δεν είναι όμως δύσκολο αυτό για εσένα. Θα σε αφήσω να το κάνεις. Ήξερα ότι δεν θα σου έπαιρνε πολύ καιρό να με μεταμορφώσεις σε ό,τι μισούσα.

Αλλά μάντεψε… Δεν θα είσαι εσύ ο κακός στην ιστορία μου για πολύ ακόμα. Γιατί θα γίνεις ιστορία. Δεν έχεις πια λόγο σε τίποτα. Αυτή η ζωή δεν σου ανήκει από εδώ και πέρα. Ποτέ δεν θα πέσω ξανά τόσο χαμηλά. Είναι μια υπόσχεση που σκοπεύω να τηρήσω. Δεν θα είσαι εσύ το τέλος της ιστορίας μου.

Δεν θα είσαι αυτό που θα με καταστρέψει. Δεν θα λάβεις εσύ τα εύσημα για όσα θα καταφέρω. Είμαι δυνατή σήμερα, αλλά όχι λόγω της παρουσίας μου. Λόγω αυτού που διάλεξα να γίνω. Κουράστηκα να μισώ το σώμα που με συνοδεύσει στη ζωή μου σε αυτά τα 19 χρόνια ζωής. Κουράστηκα να μισώ τον εαυτό μου εξαιτίας σου. Δεν θα με σπάσεις και αυτή τη φορά είμαι βέβαιη. Έληξε η παρουσία σου σε αυτό το σώμα. Τελείωσες με τη δική μου ζωή. Εμείς οι δυο τελειώσαμε.

Χωρίς αγάπη,

Η δυνατή, ανεξάρτητη γυναίκα που προσπαθούσες να φιμώσεις. Επέστρεψε.

Hannah Irelan

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε