,

Η Αλεξάνδρα παίζει μουσική με τα μάτια: Έλληνας δημιούργησε ειδικό λογισμικό για τετραπληγικούς (Βίντεο)

Τις τελευταίες μέρες ένα συγκινητικό και ελπιδοφόρο βίντεο κάνει το γύρο του ελληνικού διαδικτύου με πρωταγωνίστρια την Αλεξάνδρα να παίζει μουσική με τα μάτια

Η Αλεξάνδρα παίζει μουσική με τα μάτια: Έλληνας δημιούργησε ειδικό λογισμικό για τετραπληγικούς (Βίντεο)

Τις τελευταίες μέρες ένα συγκινητικό και ελπιδοφόρο βίντεο κάνει το γύρο του ελληνικού διαδικτύου με πρωταγωνίστρια την Αλεξάνδρα να παίζει μουσική με τα μάτια της. Αυτό συνέβη με το Eye Harp, ένα νέο λογισμικό που επιτρέπει σε ανθρώπους με τετραπληγία να παίξουν μουσική για πρώτη φορά στη ζωή τους.

Το βίντεο δείχνει το πρώτο μάθημα της Αλεξάνδρας, η οποία επέλεξε το «Χάρτινο Φεγγαράκι» του Μάνου Χατζιδάκι. Στο βίντεο αναφέρεται ότι σχεδόν το 0% των ανθρώπων με τετραπληγία παίζουν μουσική, αλλά το νέο λογισμικό του EyeHarp Asscociation έρχεται να το αλλάξει.

Advertisment

Αυτή η εφαρμογή αποτελεί δημιούργημα του Ζαχαρία Βαμβακούση, ο οποίος με την εφευρετικότητά του διαπρέπει στο εξωτερικό. Η ιδέα γεννήθηκε το 2010, όταν ένας φίλος του Ζαχαρία ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο και τραυματίστηκε στη σπονδυλική στήλη. Ο ίδιος, με αφορμή αυτό, αναρωτήθηκε τότε πώς θα μπορούσε να δώσει την ευκαιρία στους ανθρώπους που δεν μπορούν να παίξουν μουσική με συμβατικούς τρόπους.

Η διάθεση του λογισμικού γίνεται δωρεάν και στην επίσημη ιστοσελίδα του υπάρχουν λεπτομερείς οδηγίες για την εγκατάσταση της εφαρμογής. Η μόνη προϋπόθεση για τον χειρισμό του με κινήσεις των ματιών είναι ένα eye-tracker: μια κάμερα που μας επιτρέπει να γνωρίζουμε σε ποιο σημείο της οθόνης κοιτάει ο χρήστης. Το κόστος της ανέρχεται γύρω στα 150€.

Advertisment

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πώς να καταλάβετε αν ο/η φίλος/η σας είναι κρυφο-drama queen!
Η ειλικρίνεια χτίζει την εμπιστοσύνη και δημιουργεί αυθεντικές σχέσεις
Ίος: Μαθητές γύρισαν τη δική τους ταινία στο πλαίσιο προγράμματος της Cinemathesis
Η πρώτη νίκη σε υπόθεση για την κλιματική αλλαγή με την βούλα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση