, ,

ΗΠΑ: Γυναίκα έχει βάλει στόχο να χαρίσει 1 εκατομμύριο βιβλία στην πόλη της

Η Jennifer Williams θέλει οι μαθητές να αγαπήσουν την ανάγνωση όπως την αγάπησε κι εκείνη ως παιδί. Έτσι, αποφάσισε να χαρίσει 1 εκατομμύριο βιβλία

ΗΠΑ: Γυναίκα έχει βάλει στόχο να χαρίσει 1 εκατομμύριο βιβλία στην πόλη της

Η Jennifer Williams θέλει οι μαθητές να αγαπήσουν την ανάγνωση όπως την αγάπησε κι εκείνη ως παιδί. Έτσι, αποφάσισε να χαρίσει 1 εκατομμύριο βιβλία στους κατοίκους της μικρής πόλης στην οποία διαμένει, στο Danville της Virginia. Λόγω αυτού του σκοπού απέκτησε και το ψευδώνυμο «book lady».

Η προσπάθειά της ξεκίνησε το 2017 και έχει ήδη φτάσει να χαρίσει πάνω από 63.00 βιβλία, τα οποία έχει προσφέρει κυρίως σε μαθητές. «Τα βιβλία είναι σημαντικά για μένα», εξηγεί στο CNN. «Η μητέρα μου ήταν βιβλιοθηκάριος και μας διάβαζε όχι μόνο όταν πηγαίναμε στο νήπιο αλλά μέχρι και όταν σπουδάζαμε στο πανεπιστήμιο».

Advertisment

Ως εκ τούτου, η Williams επιθυμεί να προσφέρει στους μαθητές και στην υπόλοιπη κοινότητα την ίδια πρόσβαση στην ανάγνωση. «Η ανάγνωση μπορεί να σε μεταφέρει παντού. Μπορείς να ταξιδέψεις στο χρόνο και στο χώρο. Αν μπορείς να διαβάσεις, μπορείς να μάθεις σχεδόν τα πάντα».

Μετά τις πρώτες της προσπάθειες, οι κάτοικοι εξοικειώθηκαν με τον σκοπό της, έμαθαν για εκείνη και σταδιακά η κοινότητα έδειξε μεγαλύτερο ενδιαφέρον και τώρα την στηρίζουν. Η ίδια αναφέρει ότι πολλές φορές επιστρέφοντας σπίτι, αντικρύζει ολόκληρες κούτες με βιβλία στην αυλή της. Η Williams ζει σε αυτή την πόλη εδώ και 35 χρόνια και οι κάτοικοι της λένε ότι εκείνη πάντα τους βοηθούσε, οπότε τώρα είναι η σειρά τους να την στηρίξουν σε αυτό που αποφάσισε να κάνει.

Εκτός από τη συγκέντρωση βιβλίων, η Williams επίσης διδάσκει δημιουργική γραφή και έχει μια λέσχη ανάγνωσης. Η λέσχη έχει ήδη ασχοληθεί με 28 βιβλία – πάνω από 400.000 σελίδες – και έχει ξεκινήσει εδώ και μόλις ένα χρόνο. Η ίδια θεωρεί ότι η λέσχη είναι ένας χώρος ισχυρής σύνδεσης.

Η ξεχωριστή εθελόντρια δηλώνει στο CNN ότι δεν έχει καμία πρόθεση να σταματήσει ή να αλλάξει τον ρυθμό της. «Ο στόχος μου είναι να συνεχίσω αυτό που κάνω. Ο κόσμος είναι γεμάτος ανθρώπους που απλώς παραπονιούνται. Εγώ θα σηκώσω τα μανίκια και θα προσπαθήσω να κάνω κάτι για να βοηθήσω».

Πηγή:

edition.cnn.com/2021/03/08/us/book-lady-gives-students-million-trnd/index.html

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Θυμάμαι πράγματα που δεν έζησα... Θυμάμαι και πράγματα που έζησα, αν είναι αλήθεια...
Ρώσος blogger καταδικάστηκε σε 8 χρόνια για τον θάνατο από πείνα του νεογέννητου γιου του επειδή ζητούσε «να τρέφεται με φως»
Μπορούμε να αποφύγουμε την άνοια αν μάθουμε μια νέα γλώσσα;
Αν δεν το πεις εσύ, θα το πει το σώμα σου

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση