7 λόγοι για να μην τα παρατήσετε, ακόμα κι αν το θέλετε πολύ

Η ζωή μπορεί να αποδειχτεί σκληρή και γεμάτη χάος, ευτυχία, σύγχυση και απόγνωση όλα μαζί. Όταν τα πράγματα χειροτερεύουν, μπορεί να φαίνεται ότι δεν

7 λόγοι για να μην τα παρατήσετε, ακόμα κι αν το θέλετε πολύ

Η ζωή μπορεί να αποδειχτεί σκληρή και γεμάτη χάος, ευτυχία, σύγχυση και απόγνωση όλα μαζί. Όταν τα πράγματα χειροτερεύουν, μπορεί να φαίνεται ότι δεν θα τελειώσει ποτέ και μπορεί να είναι σκληρό να βρείτε τον δρόμο σας μέσα από αυτές τις δυσκολίες. Σε τέτοιες στιγμές, είναι τόσο εύκολο να νιώσετε κατάθλιψη, κόπωση και παραίτηση.

Ζούμε σε έναν κόσμο στιγμιαίας ικανοποίησης, οπότε όταν οι ανάγκες σας δεν εκπληρώνονται γρήγορα, είναι εύκολο να τα παρατήσετε. Αλλά όταν έχετε τέτοιες στιγμές, χρειάζεται να δείτε το σενάριό σας λίγο διαφορετικά. Θα γίνει ενάντια στη φυσιολογική διαδικασία σκέψης, αλλά εμπιστευτείτε ότι θα σας βοηθήσει όταν παλεύετε να συνεχίσετε να προχωράτε μπροστά.

7 λόγοι για να μην τα παρατήσετε ακόμα κι αν το θέλετε πολύ

1. Μελετήστε τους ανθρώπους που θαυμάζετε

Θα εκπλαγείτε αν μάθετε ότι ακόμα και οι πιο επιτυχημένοι πέρασαν πολλά για να φτάσουν τους στόχους τους. Ακόμα και οι άνθρωποι που θαυμάζετε περισσότερο. Αλλά έμαθαν να ξεπερνούν και το συναισθηματικό και ψυχικό τους τέλμα. Δεν τα παράτησαν. Εστιάστε στην ιστορία τους, εμπνευστείτε από αυτούς.

2. Περάστε χρόνο κάνοντας πράγματα για άλλους

Υπάρχει ένα αρχαίο ρητό που λέει ότι υπάρχει περισσότερη ευτυχία στο να προσφέρουμε, παρά στο να λαμβάνουμε. Όταν γεμίσετε το νου σας με τρόπους για να κάνετε καλό στους άλλους, αφήνετε λιγότερο χώρο για αρνητικές σκέψεις, μειώνετε την κατάθλιψη και επίσης βοηθάτε στο να ανέβει το ηθικό σας. Είναι αναπόφευκτο ότι όταν κάνετε κάποιον να χαμογελάσει ή όταν αγγίζετε τη ζωή τους με θετικό τρόπο, δημιουργείτε έναν κύκλο θετικότητας.

3. Εστιάστε σε αυτό που έχετε και όχι σε αυτό που σας λείπει

Πολλές φορές, μπορεί να παρασυρθείτε τόσο από αυτά που δεν έχετε, που θα ξεχάσετε αυτά που έχετε. Κάντε μια λίστα με όλα όσα έχετε στη ζωή σας και νιώστε ευγνωμοσύνη γι’ αυτά. Ξεκινήστε με τα βασικά, όπως με την καλή σας υγεία, με το γεγονός ότι αναπνέετε, ότι έχετε οικογένεια ή/και φίλους και πολλά άλλα. Θα εκπλαγείτε με το πώς ο νους σας αλλάζει και θα συνειδητοποιήσετε ότι έχετε πολλά για τα οποία αξίζει να νιώσετε ευγνωμοσύνη.

4. Οι θετικές προσωπικές δηλώσεις μπορούν να αλλάξουν το παιχνίδι

Οι θετικές σκέψεις οδηγούν σε θετικά αποτελέσματα. Και οι αρνητικές σκέψεις σε αρνητικά αποτελέσματα. Ο μεγαλύτερος αγώνας που θα δώσετε θα είναι στο μυαλό σας. Ο νους σας, αν και είναι το πιο ισχυρό σας όπλο, μπορεί επίσης να είναι και το πιο καταστροφικό. Προσέξτε λοιπόν με τι θρέφετε το νου σας. Όταν νιώθετε ότι έχετε βυθιστεί σε αρνητικές σκέψεις, σκεφτείτε ορισμένες θετικές για να πολεμήσετε τις πρώτες. Βρείτε μία ή δύο θετικές δηλώσεις που μπορείτε να επαναλαμβάνετε στον εαυτό σας και θα εκπλαγείτε με το πόσο γρήγορα θα αλλάξει η νοοτροπία σας.

5. Είστε η ιδανικότερη συντροφιά του εαυτού σας

Είναι περίεργο, αλλά είστε πράγματι το άθροισμα των ανθρώπων του άμεσου κύκλου σας. Αν κάνετε παρέα με άτομα που έχουν κακές συνήθειες, αργά ή γρήγορα θα ακολουθήσετε και εσείς. Γιατί η πραγματικότητα είναι ότι οι άνθρωποι συγχρονιζόμαστε μεταξύ μας. Σπάστε αυτό τον κύκλο συνήθειας λοιπόν, κάνοντας παρέα με άτομα που σας εμπνέουν θετικά. Αλλάξτε τον κοντινό σας κύκλο για να δείτε τα πράγματα διαφορετικά. Επιλέξτε φίλους και συνομήλικους που είναι εξυπνότεροι, σοφότεροι και πιο επιτυχημένοι από εσάς. Μπορούν να σας μάθουν πολλά και να σας βοηθήσουν να αλλάξετε την οπτική σας ως προς τα πράγματα.

6. Όταν νιώθετε ότι δεν είστε αρκετοί και βρίσκετε εμπόδια, πάρτε χρόνο για ενδοσκόπηση

Στραφείτε προς εσάς και σκεφτείτε τρία πράγματα που έχετε καταφέρει και που δεν είχατε καν σκεφτεί ότι ήταν πιθανά. Περπατήστε πνευματικά ανάμεσα από εκείνες τις δύσκολες καταστάσεις, το πώς νιώσατε, τι κάνατε και πώς ανακουφιστήκατε όταν καταφέρατε να βγείτε από την απέναντι πλευρά του ποταμού.

7. Δημιουργήστε ένα alter ego για να ανέβετε ψυχικά για το ποιος είστε και πού θέλετε να πάτε

Χρειάζεται να γνωρίζετε ότι υπάρχει πάνω από ένα μονοπάτι, περισσότερα χαρακτηριστικά από αυτά που νομίζετε ότι έχετε και τα οποία μπορούν να σας οδηγήσουν στο μονοπάτι της επιτυχίας. Ίσως λοιπόν χρειάζεται να υποκριθείτε πρώτα για να γίνει ύστερα πραγματικότητα. Τίποτα δεν είναι απόλυτο σε αυτή τη ζωή, γι΄αυτό και μπορείτε να ξεπεράσετε όλα τα εμπόδια.

Γι’ αυτό όταν παλεύετε να βρείτε τη φωνή σας, διοχετεύστε τη μέσα από την προσωπικότητα κάποιου που θαυμάζετε. Κανείς δεν έχει όλες τις απαντήσεις. Είμαστε σε ένα γήπεδο όλοι και προσπαθούμε να παίξουμε όσο το δυνατόν καλύτερα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε