, , ,

«Θα πέσει η νύχτα»: Δωρεάν διαδικτυακή προβολή ενός συγκλονιστικού ντοκιμαντέρ για το Ολοκαύτωμα

Πρόκειται για ένα ανατριχιαστικό ντοκουμέντο γυρισμένο από τον Αντρέ Σίνγκερ που θα προβληθεί από τη Δευτέρα 15 Μαρτίου μέχρι και την Τετάρτη 17 Μαρτίου

«Θα πέσει η νύχτα»: Δωρεάν διαδικτυακή προβολή ενός συγκλονιστικού ντοκιμαντέρ για το Ολοκαύτωμα

Πρόκειται για ένα ανατριχιαστικό ντοκουμέντο γυρισμένο από τον Αντρέ Σίνγκερ που θα προβληθεί από τη Δευτέρα 15 Μαρτίου μέχρι και την Τετάρτη 17 Μαρτίου στην ψηφιακή πλατφόρμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Θεσσαλονίκης.

Η συγκλονιστική ταινία αφορά στο Ολοκαύτωμα και τα στρατόπεδα συγκέντρωσης του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου· βασίζεται στο μοναδικό ντοκιμαντέρ του Άλφρεντ Χίτσκοκ German Concentration Camps Factual Survey / Γερμανικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, η οποία αποτελούσε μια πραγματική έρευνα που γυρίστηκε το 1945.

Advertisment

Για το ντοκιμαντέρ χρησιμοποιήθηκε ένα εξαιρετικό αρχειακό υλικό, μαρτυρίες από τους επιζώντες αλλά και τους απελευθερωτές. Μέσα σε αυτό ξεδιπλώνονται οι απόπειρες τεκμηρίωσης των απίστευτων σκηνών, τις οποίες αντίκρυσαν οι Σύμμαχοι κατά την απελευθέρωση αλλά και αμέσως μετά. Συγκεκριμένα, μια ομάδα κορυφαίων σκηνοθετών, ανάμεσά τους οι Άλφρεντ Χίτσκοκ, Σίντνεϊ Μπέρνσταϊν και Ρίτσαρντ Κρόσμαν ενώθηκαν για να καταφέρουν να δημιουργήσουν μια ταινία που θα παρείχε αδιάψευστα στοιχεία για όσα ακριβώς ανακάλυψαν οι Σύμμαχοι. Στο ρόλο της αφηγήτριας η σπουδαία ηθοποιός Έλενα Μπόναμ Κάρτερ.

#FreeScreening Το ανατριχιαστικό ντοκουμέντο για το Ολοκαύτωμα “Θα πέσει η νύχτα” του Α. Σίνγκερ, βασισμένο στο μοναδικό…

Δημοσιεύτηκε από Thessaloniki International Film Festival στις Πέμπτη, 11 Μαρτίου 2021

Advertisment

Η προβολή γίνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 78 χρόνων από την αναχώρηση του πρώτου από τους 19 συρμούς που μετέφεραν συνολικά 46.091 Εβραίους από τη Θεσσαλονίκη με προορισμό το στρατόπεδο συγκέντρωσης Άουσβιτς – Μπιρκενάου. Η ταινία είναι μέρος των εκδηλώσεων μνήμης που έχουν καθιερωθεί από το Δήμο Θεσσαλονίκης με τον τίτλο «Ποτέ Ξανά».

Η ταινία «Θα πέσει η νύχτα» θα είναι διαθέσιμη από τη Δευτέρα 15 Μαρτίου, στις 10:00 το πρωί έως την Τετάρτη 17 Μαρτίου στις 10.00 το πρωί, μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, online.filmfestival.gr. Για το κοινό θα είναι διαθέσιμα 800 μηδενικά εισιτήρια, που θα δοθούν με σειρά προτεραιότητας.

Πηγή:

Με πληροφορίες από in.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ο έρωτας και οι σχέσεις που κρατάνε θέλουν δουλειά... θέλουν ανθρώπους που δεν τα παρατάνε
Ακρωτήριο Ταίναρο: Το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας (βίντεο)
Πώς να διαχειρίζεστε σχέσεις με ανθρώπους που δεν πρόκειται να αλλάξουν
Διάταση και στροφή στομάχου στο σκύλο: Τι είναι και οι ενδεδειγμένοι τρόποι πρόληψης και αντιμετώπισης

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση