6 κόλπα που θα σας μετατρέψουν σε αυθεντίες της μαγειρικής!

Αγαπάτε τη μαγειρική, αλλά θεωρείτε ότι κάποια πράγματα σας ξεφεύγουν εντελώς; Ορισμένες φορές, τα πράγματα που φαίνονται εύκολα μπορεί να αποτελέσουν πηγή σύγχυσης. Ίσως

6 κόλπα που θα σας μετατρέψουν σε αυθεντίες της μαγειρικής!

Αγαπάτε τη μαγειρική, αλλά θεωρείτε ότι κάποια πράγματα σας ξεφεύγουν εντελώς; Ορισμένες φορές, τα πράγματα που φαίνονται εύκολα μπορεί να αποτελέσουν πηγή σύγχυσης. Ίσως μαγειρεύετε κάποιες τροφές παραπάνω απ’ ότι χρειάζονται ή κάποιες άλλες καταλήγουν πάντα να σας κολλάνε.

Μην τα παρατάτε. Ακόμα και οι καλύτεροι σεφ χρειάζονται κάποιες φορές ένα μικρό χέρι βοηθείας, για να κάνουν τα πράγματα ευκολότερα.

6 κόλπα που μπορούν να τελειοποιήσουν τη μαγειρική σας

1. Ζυμαρικά χωρίς λάδι, που όμως δεν θα σας κολλάνε

Πολλοί άνθρωποι υποθέτουν ή πιστεύουν ότι αν προσθέσουν λάδι στο νερό πριν βράσουν τα ζυμαρικά θα τα αποτρέψουν από το να καταλήξουν μια μάζα μετά. Ίσως λειτουργεί όντως, ωστόσο, κάνει και την σάλτσα να γλιστράει από αυτά. Αν λοιπόν χρησιμοποιήσετε τη σωστή δοσολογία νερού, 1 λίτρο για 100 γραμμάρια μακαρονιών και 1.5 λίτρο για φρέσκα ζυμαρικά, θα παρατηρήσετε ότι το πρόβλημα λύνεται χωρίς τη βοήθεια του λαδιού.

2. Μαγειρική σόδα για το ξεφλούδισμα των αυγών

Προσθέστε περίπου ένα κουταλάκι του τσαγιού μαγειρικής σόδας στην κατσαρόλα πριν τοποθετήσετε μέσα τα αυγά. Όταν το νερό βράσει, καλύψτε την κατσαρόλα και βγάλτε τη από τη φωτιά για 13 λεπτά. Είστε έτοιμοι να ξεφλουδίσετε τα αυγά σας με τον πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο!

https://enallaktikidrasi.com/2017/02/kolpa-metatrepsoun-authenties-mageirikis/

3. Ζεστάνετε το φαγητό σε σχήμα δαχτυλιδιού

Τοποθετήστε το φαγητό, που πρόκειται να ζεστάνετε, σε σχήμα κύκλου μέσα στο πιάτο σας και αφήστε το κέντρο άδειο πριν το τοποθετήσετε στο φούρνο μικροκυμάτων. Έτσι θα ζεσταίνεται πιο γρήγορα και ομοιόμορφα κάθε φορά.

4. Μην παραψήνετε το ψάρι σας

Τα περισσότερα ψάρια χρειάζονται μόνο 3-5 λεπτά από κάθε πλευρά για να τηγανιστούν. Και αν έχετε εύκαιρο ένα θερμόμετρο κρέατος, η τέλεια εσωτερική θερμοκρασία είναι 145 βαθμοί.

5. Τυλίξτε το μαρούλι με χαρτί κουζίνας, για να μη μαραθεί

Αν τυλίξετε το μαρούλι σας σε ένα χαρτί κουζίνας, πριν το βάλετε στο ψυγείο, θα μείνει τραγανό και φρέσκο για περισσότερο καιρό. Το χαρτί θα απορροφήσει κάθε παραπάνω υγρασία που θα μπορούσε να το μαράνει.

6. Χρονομετρήστε το βράσιμο των αυγών

Αν προτιμάτε μελάτο το αυγό σας, βράστε το για περίπου 6 λεπτά και για να είναι σφιχτό, για περίπου 10 λεπτά.

Καθόλου πολύπλοκες συμβουλές και εύκολες να τις θυμάστε. Θα σας γλυτώσουν χρόνο και απογοήτευση για το μαγειρικό σας ταλέντο. Δοκιμάστε τις!

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε