Μέγαρο Μουσικής: Δωρεάν online συναυλίες για τις μέρες του Πάσχα!

Ο δημοφιλής κύκλος «Adagio – Μουσική» εδώ και αρκετά χρόνια μεταφέρει το θείο μήνυμα του Πάσχα μέσα από το Μέγαρο Μουσικής. Φέτος, λόγω των

Μέγαρο Μουσικής: Δωρεάν online συναυλίες για τις μέρες του Πάσχα!

Ο δημοφιλής κύκλος «Adagio – Μουσική» εδώ και αρκετά χρόνια μεταφέρει το θείο μήνυμα του Πάσχα μέσα από το Μέγαρο Μουσικής. Φέτος, λόγω των συνθηκών, θα μπορέσουμε να απολαύσουμε την κατανυκτική αυτή εμπειρία διαδικτυακά και μάλιστα δωρεάν.

Η αυλαία της ψηφιακής σκηνής του κύκλου «Adagio – Μουσική» για τις ημέρες του Πάσχα ανοίγει την Κυριακή των Βαΐων 25 Απριλίου στις 8:30 το βράδυ, με το μουσικό οδοιπορικό «Από το Πάθος στην Ανάσταση» της Ουρανίας Γκάσιου. Στο φετινό ραντεβού της με το κοινό η οργανίστα του Μεγάρου μας προσκαλεί, στο πλαίσιο του Megaron Online, να γνωρίσουμε ή να θυμηθούμε εμβληματικά έργα για εκκλησιαστικό όργανο της δυτικής θρησκευτικής μουσικής, γραμμένα από κορυφαίους συνθέτες του Μπαρόκ, του Ρομαντισμού αλλά και της εποχής μας: Johann Sebastian Bach [Γιόχαν Σεμπάστιαν Μπαχ], Johannes Brahms [Γιοχάννες Μπραμς], Jeanne Demessieux [Ζαν Ντεμεσσιέ], Simon Johnson [Σάιμον Τζόνσον] και Charles–Marie Widor [Σαρλ-Μαρί Βιντόρ].

Στο δεύτερο streaming για το φετινό Πάσχα, το Σύνολο Ex Silentio, που ειδικεύεται στην παλαιά μουσική και στην ιστορική ερμηνεία, παρουσιάζει μπαρόκ έργα σε όργανα εποχής ή πιστά αντίγραφά τους. Τη Μεγάλη Δευτέρα 26 Απριλίου στις 8:30 το βράδυ, η Θεοδώρα Μπάκα (μετζοσοπράνο), η Φανή Βοβώνη και η Άντζυ Κασδά (μπαρόκ βιολί), ο Αλέξης Καραϊσκάκης-Νάστος (μπαρόκ τσέλο), ο Πάνος Ηλιόπουλος (τσέμπαλο) και ο Δημήτρης Κούντουρας (φλάουτο με ράμφος, μπαρόκ φλάουτο, μουσική διεύθυνση) μας συστήνουν –ή μας ξαναθυμίζουν– μικρά αριστουργήματα του προκλασικού φωνητικού και ενόργανου ρεπερτορίου με την υπογραφή σπουδαίων μουσουργών στο πλαίσιο της συναυλίας τους «Εν ωδαίς μεγαλύνομεν».

Ένα πρόγραμμα προσαρμοσμένο στις ημέρες και στο κλίμα του Πάσχα, αναδεικνύει σπάνια έργα του Μπαρόκ ρεπερτορίου δίπλα σε γνωστές συνθέσεις της εποχής. Μπαρόκ κοντσέρτα και σονάτες / sonates a quattro των Telemann, Mancini, Händel μαζί με υπέροχες άριες δοξαστικού περιεχομένου από συνθέτες όπως ο θείος του Johann Sebastian, Johann Christoph Bach (1642-1703), ο Henry Purcell γνωστός ως «ο Βρετανός Ορφέας» καθώς και ο πολυγραφότατος «σταρ» στην εποχής του Georg Philipp Telemann (1681-1767).

Ύμνοι, ωδές και δοξολογίες μεγάλων συνθετών της εποχής σε μια απόδοση ιστορικά ορθή με όργανα της εποχής ή πιστά αντίγραφά τους από το σύνολο Ex Silentio.

Στις 27 Απριλίου σειρά παίρνει ο Λουδοβίκος των Ανωγείων με μοιρολόγια της Κρήτης αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Μεσογείου, με τη συνοδεία των: Μαριάννα Πολυχρονίδη, Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή.

Δείτε περισσότερα στον παρακάτω σύνδεσμο: www.megaron.gr

Book For Thought | S1E14

Αξίζει να διαβάσετε

ΕΚΔΟΣΕΙΣ κλειδαριθμοσ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Η Τέχνη της ζωης
ΕΚΔΟΣΕΙΣ πεδιο

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε