Νερό καρύδας: Τα σημαντικά οφέλη του για την υγεία

Η καρύδα είναι μια εξαιρετική τροφή με πλούσια θρεπτικά συστατικά. Στο παρελθόν έχουμε δημοσιεύσει αρκετά άρθρα για αυτήν και ειδικά για τις ευεργετικές ιδιότητες που

Νερό καρύδας: Τα σημαντικά οφέλη του για την υγεία

Η καρύδα είναι μια εξαιρετική τροφή με πλούσια θρεπτικά συστατικά. Στο παρελθόν έχουμε δημοσιεύσει αρκετά άρθρα για αυτήν και ειδικά για τις ευεργετικές ιδιότητες που έχει το λάδι καρύδας. Στο παρόν άρθρο θα ασχοληθούμε με τις ιδιότητες του νερού καρύδας και τι μπορεί να προσφέρει στον ανθρώπινο οργανισμό, αυτό το σχετικά άγνωστο προϊόν στον περισσότερο κόσμο.

50 τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το λάδι καρύδας

Οι ευεργετικές ιδιότητες του νερού καρύδας

Αποτρέπει την αφυδάτωση

Το νερό καρύδας αποτελεί πηγή 5 σημαντικών μετάλλων: κάλιο, μαγνήσιο, ασβέστιο, νάτριο, και φώσφορο. Λέγεται ότι είναι ιδανικό για άτομα που ασκούνται συχνά και έχουν ανάγκη να ενυδατώσουν τον οργανισμό τους.

Έχει αντιγηραντικές ιδιότητες

Αυτός είναι ένας πολύ καλός λόγος για να καταναλώνετε νερό καρύδας! Περιέχει κυτοκίνες και λαυρικό οξύ, τα δύο σημαντικά στοιχεία τα οποία χρησιμοποιούνται στη διαδικασία της κυτταρικής ανάπτυξης και της ρύθμισής τους. Βοηθά στην ελαχιστοποίηση της γήρανσης του δέρματος, εξισορροπεί τα επίπεδα του pH και διατηρεί το συνδετικό ιστό ενυδατωμένο και ισχυρό.

https://enallaktikidrasi.com/2017/03/nero-karidas-simantika-ofeli-ygeia/

Βοηθά τον οργανισμό μετά από μεθύσι

Το νερό καρύδας καταπραΰνει τα συμπτώματα της επόμενη μέρας από το ξενύχτι. Την επόμενη φορά που θα το παρακάνετε με το ποτό, θυμηθείτε να καταναλώσετε νερό καρύδας καθώς βοηθά στην εξισορρόπηση της λειτουργίας του στομάχου σας. Βοηθά να αντικατασταθούν οι σημαντικοί ηλεκτρολύτες που χάνει το σώμα μετά από συχνή ούρηση και εμετό.

Καθαρίζει το δέρμα

Όλοι γνωρίζουμε πως η ακμή, οι ουλές ακμής, οι κηλίδες, κλπ μπορεί να είναι αρκετά δυσάρεστα! Το νερό καρύδας ενυδατώνει και θρέφει το δέρμα από μέσα καθαρίζοντάς το. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα και τοπικά.

Βοηθά στην απώλεια βάρους

Το νερό καρύδας περιέχει πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος, έτσι, μπορεί να καταναλωθεί άφοβα. Επίσης, καταστέλλει την όρεξή σας και σας κρατά «χορτασμένους» για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε