, ,

Πιεσοθεραπεία: 3 σημεία που βοηθούν στην ανακούφιση από την ανοιξιάτικη αλλεργία

Τα παρακάτω σημεία πίεσης βοηθούν στην ανακούφιση από τα ήπια συμπτώματα της κοινής αλλεργίας.

Πιεσοθεραπεία: 3 σημεία που βοηθούν στην ανακούφιση από την ανοιξιάτικη αλλεργία

Είναι η εποχή που βγαίνουμε περισσότερο έξω και απολαμβάνουμε ζεστό καιρό, τη φύση και τη μέρα που συνεχώς μεγαλώνει. Δυστυχώς είναι και η εποχή που εμφανίζεται η ανοιξιάτικη αλλεργία στη γύρη και τη σκόνη με αποτέλεσμα να μας κάνει να ξανασκεφτόμαστε το αν θα πάμε εκείνη τη βόλτα στην εξοχή. Ίσως σε αυτό να μπορέσει να μας βοηθήσει η πιεσοθεραπεία.

Πρόκειται για μια παραδοσιακή Κινεζική πρακτική, η οποία εστιάζει εδώ και εκατοντάδες χρόνια στην ελαφριά πίεση και μασάζ συγκεκριμένων σημείων στο σώμα με στόχο την ανακούφιση από ορισμένα συμπτώματα και ενοχλήσεις. Τα σημεία βρίσκονται τοποθετημένα σε μοτίβα στην επιφάνεια του σώματος, και όταν τα συνδέουμε νοητά (σαν μια διαδρομή πάνω σε χάρτη), μπορούμε να δούμε ότι ακολουθούν συγκεκριμένα μονοπάτια που θεωρούνται πως είναι κανάλια ενέργειας. Κάθε σημείο πιστεύεται ότι συνδέεται με όργανα και άλλα σημεία του σώματος – συμπεριλαμβανομένων εκείνων που ενεργοποιούνται στην αλλεργική αντίδραση.

Advertisment

Ίσως, λοιπόν, να μη χρειαζόμαστε πολλά παραπάνω από τα ίδια μας τα χέρια και λίγο χώρο για να κινηθούμε, ώστε να νιώσουμε τα οφέλη αυτής της πρακτικής. Κάποια tips πριν ξεκινήσετε:

– Έχουμε συμμετρικά ίδια σημεία στην αριστερή και δεξιά πλευρά του σώματός μας, οπότε χρειάζεται να πιέσουμε και τις δύο πλευρές.

– Η πιεσοθεραπεία είναι αποτελεσματικότερη όταν έχουμε χρόνο να χαλαρώσουμε και να εστιάσουμε στην εμπειρία.

Advertisment

– Κρατήστε το κάθε σημείο για 30 με 90 δευτερόλεπτα.

– Εμπιστευθείτε το ένστικτό σας: παρατηρήστε πού νιώθετε κι εσείς εντονότερα ότι θέλετε να πιέσετε. Συχνά, το σώμα μας γνωρίζει περισσότερα απ’ όσα συνειδητοποιούμε.

3 σημεία πίεσης που βοηθούν στην ανακούφιση από τα συμπτώματα της αλλεργίας

Mεσημβρινός Στομάχου – Σημείο 36

Βοηθά στην τόνωση του chi, θερμαίνει το στομάχι και τους πνεύμονες και επίσης ενδυναμώνει έναν συγκεκριμένο τύπο chi γνωστό ως αμυντικό chi. Μπορεί να βοηθήσει το σώμα να ομαλοποιήσει τη ροή της ενέργειας. Το βρίσκουμε περίπου 4 δάχτυλα κάτω από την επιγονατίδα και ελαφρώς προς την έξω πλευρά του γονάτου.

Πιεσοθεραπεία: 3 σημεία που βοηθούν στην ανακούφιση από την ανοιξιάτικη αλλεργία
Φωτογραφία: mindbodygreen.com

Σημείο 4

Αυτό το σημείο συνήθως χρησιμοποιείται για να βοηθήσει στην ανακούφιση της πίεσης στο κεφάλι και το πρόσωπο (για παράδειγμα, μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε όταν νιώθετε πονοκέφαλο). Οι πιεσοθεραπευτές στρέφονται επίσης σε αυτό για να ανακούφιση της φαγούρας στα μάτια, της αίσθησης θερμότητας στο πρόσωπο, σε προβλήματα ρινικής συμφόρησης και στην ένταση στον αυχένα. Το βρίσκουμε στο πίσω μέσο του χεριού, στο σχηματισμό V που δημιουργείται ανάμεσα στον δείκτη και τον αντίχειρα.

Πιεσοθεραπεία: 3 σημεία που βοηθούν στην ανακούφιση από την ανοιξιάτικη αλλεργία
Φωτογραφία: mindbodygreen.com

Σημείο 20

Το συγκεκριμένο σημείο είναι ιδανικό για την πιο άμεση ανακούφιση από αλλεργικά συμπτώματα. Βοηθά να ανοίξει η ρινική οδός και έτσι ανακουφίζει άμεσα από την πίεση σε εκείνη την περιοχή. Το βρίσκουμε στο πρόσωπό μας, στις δύο πλευρές της βάσης της μύτης μας (ακριβώς έξω από τα ρουθούνια). Δοκιμάστε να πιέσετε και τις δύο πλευρές της μύτης σας ταυτόχρονα και αναπνεύστε βαθιά μέσω αυτής.

Πιεσοθεραπεία: 3 σημεία που βοηθούν στην ανακούφιση από την ανοιξιάτικη αλλεργία
Φωτογραφία: mindbodygreen.com

Προσθέστε τις ακόλουθες διατάσεις στη ρουτίνα πιεσοθεραπείας σας:

Η πιεσοθεραπεία είναι ένας εξαιρετικός τρόπος να ασχοληθείτε με τις παύσεις στις διάφορες διαδρομές ενέργειας που απλώνονται σε όλο σας το σώμα και οι ενεργητικές διατάσεις μπορούν να σας βοηθήσουν ακόμα περισσότερο σε αυτό. Συμπεριλάβετε στο καθημερινό σας πρόγραμμα ήπιες διατάσεις των ποδιών και των χεριών, χρησιμοποιώντας ένα χαλάκι yoga για πιο βαθιά χαλάρωση.

Πηγή:

www.mindbodygreen.com/articles/acupressure-points-to-help-ease-spring-allergy-symptoms

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Το σπίτι έχει το δικό του μικροβίωμα και μας επηρεάζει άμεσα. Πώς μπορούμε να το ενισχύσουμε;
Πέψη: Απλές πρωινές συνήθειες για να ενεργοποιήσετε το μεταβολισμό σας
Πότε πρέπει να αποφεύγετε τη βιταμίνη C ή να περιορίζετε την υπερβολική κατανάλωσή της;
Συνταγή: Σπιτικό ρόφημα που ανακουφίζει από τα συμπτώματα του επίμονου βήχα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση