«Το χέρι του Θεού»: Νοσηλευτές στη Βραζιλία χρησιμοποιούν ζεστά γάντια για να παρηγορήσουν ασθενείς Covid

Οι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες στη Βραζιλία είχαν μια πρωτότυπη ιδέα για να παρηγορήσουν τους ασθενείς Covid-19, σκεπτόμενοι ότι χρειάζονταν κάτι που να μιμείται την

«Το χέρι του Θεού»: Νοσηλευτές στη Βραζιλία χρησιμοποιούν ζεστά γάντια για να παρηγορήσουν ασθενείς Covid

Οι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες στη Βραζιλία είχαν μια πρωτότυπη ιδέα για να παρηγορήσουν τους ασθενείς Covid-19, σκεπτόμενοι ότι χρειάζονταν κάτι που να μιμείται την ανθρώπινη επαφή. Η Βραζιλία αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με τον κορονοϊό, καταγράφει χιλιάδες θανάτους την ημέρα με τον αριθμό των θυμάτων να ξεπερνούν τους 345.000 και με τα νοσοκομεία να εμφανίζουν ελλείψεις σε ιατρικό εξοπλισμό και προμήθειες.

Οι άνθρωποι που μολύνονται με τον ιό και αναγκάζονται να νοσηλευτούν, περνούν τις χειρότερες στιγμές τους απομονωμένοι, μακριά από τους αγαπημένους τους. Γι’ αυτό και νοσηλευτές σε ένα νοσοκομείο βρήκαν μια καινοτόμα λύση χρησιμοποιώντας γάντια μίας χρήσης. Γεμίζουν δύο γάντια με ζεστό νερό, τα δένουν και δημιουργούν μια απομίμηση ανθρώπινης επαφής.

Ένας δημοσιογράφος που εργάζεται στο Gulf News μοιράστηκε τη φωτογραφία στο Twitter, η οποία πλέον συγκλονίζει όλο τον κόσμο. Η λεζάντα στην αποκαλυπτική αυτή φωτογραφία λέει: «Το χέρι του Θεού». Εκατοντάδες χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου κοινοποιούν την εικόνα δηλώνοντας πόσο πολύτιμο και θεραπευτικό είναι το ζεστό άγγιγμα ενός ανθρώπου κατά τη διάρκεια τέτοιων κρίσιμων ωρών.

Οι νοσηλευτές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της πανδημίας απαιτείται να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για να φροντίζουν τους ασθενείς που μπαίνουν σε νοσοκομεία με αμείωτους ρυθμούς. Μέσα σε όλο αυτό τον πανικό όμως, αναγνωρίζουν πόσο σημαντική είναι η ανθρώπινη επαφή στην ανάρρωση ενός ασθενή – μπορεί κυριολεκτικά να σώσει ζωές. Σε αυτή την κατάσταση, όπου η παρουσία συγγενών είναι αδύνατη, οι νοσηλευτές παίρνουν πρωτοβουλίες να δώσουν τη δική τους λύση με όσα μέσα διαθέτουν.

Άλλωστε, από την αρχή της πανδημίας είχε γίνει γνωστό πως πολλοί ήταν εκείνοι που κολλούσαν στην ειδική τους στολή μια χαμογελαστή τους φωτογραφία με το όνομά τους ώστε ο ασθενής να νιώθει λίγο πιο κοντά με τους ανθρώπους που τον φροντίζουν και που σε πολλές περιπτώσεις είναι η μόνη ανθρώπινη επαφή που έχουν σε αυτές τις στιγμές.

Πηγή:

www.businesstoday.in/latest/trends/hand-of-god-brazil-nurses-devise-novel-idea-to-comfort-covid-19-patients-see-viral-photo

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε