Ο πλουσιότερος άνδρας της Ινδίας παράγει στα εργοστάσιά του δωρεάν οξυγόνο για 1 στους 10 ασθενείς με Covid-19

Ο Mukesh Ambani και το προσωπικό του βοηθούν έμπρακτα τη χώρα τους σε μία από τις μεγαλύτερες κρίσεις στην ιστορία της.

Ο πλουσιότερος άνδρας της Ινδίας παράγει στα εργοστάσιά του δωρεάν οξυγόνο για 1 στους 10 ασθενείς με Covid-19

Η Ινδία περνά τις δυσκολότερες στιγμές της αυτό τον καιρό, καθώς η κατάσταση της πανδημίας ξέφυγε από τον έλεγχο των αρχών, η διασπορά γίνεται με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και τα νοσοκομεία δεν μπορούν πια να ανταπεξέλθουν στην κρίσιμη κατάσταση. Οι ασθενείς σε πολλές περιπτώσεις δεν χωρούν στα νοσοκομεία και δεν λαμβάνουν την φροντίδα που χρειάζονται. Υπάρχουν συχνά αναφορές για νοσοκομειακές εγκαταστάσεις οι οποίες ξεμένουν από οξυγόνο και αδυνατούν να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες των ασθενών, με αποτέλεσμα ο αριθμός των ημερήσιων θανάτων να αυξάνεται. Είναι πολλές οι χώρες που έστειλαν τις τελευταίες μέρες ιατρική βοήθεια στη χώρα των 1.5 δισεκατομμυρίων κατοίκων περίπου.

Καθώς, λοιπόν, η Ινδία αιμορραγεί εξαιτίας του άνευ προηγουμένου τεράστιου νέου κύματος πανδημίας κορονοϊού, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες της χώρας εργάζεται όλο το 24ωρο για να παρέχει δωρεάν οξυγόνο στους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Παραδοσιακά, η Reliance Industries δεν παράγει υγρό οξυγόνο για ιατρικούς σκοπούς. Αλλά μετά από έναν χρόνο πανδημίας, η εταιρία, η οποία ανήκει στον πλουσιότερο άνδρα της Ινδίας, τον Mukesh Ambani – μετατράπηκε στον μεγαλύτερο παραγωγό οξυγόνου από μία και μόνο τοποθεσία, παρέχοντας πάνω από 55.000 ΜΤ υγρού οξυγόνου για ιατρικούς σκοπούς από τον Μάρτιο του 2020.

Στο μεγαλύτερο συγκρότημα διυλιστηρίων στη Jamnagar αλλά και σε άλλες εγκαταστάσεις εκεί, η Reliance παράγει πάνω από 1000 ΜΤ υγρού οξυγόνου τη μέρα – ή αλλιώς περισσότερο από το 11% της συνολικής παραγωγής της Ινδίας – συμπληρώνοντας τις ανάγκες για σχεδόν 1 στους 10 ασθενείς που χρειάζονται αυτή τη σωτήρια θεραπεία. Φυσικά, η παραγωγή και διανομή του οξυγόνου γίνεται εντελώς δωρεάν προς το κράτος.

«Τίποτα δεν είναι σημαντικότερο από το να σώσουμε κάθε ανθρώπινη ζωή όσο η Ινδία μάχεται ενάντια στο νέο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού», δήλωσε επίσημα ο ιδιοκτήτης, Mukesh Ambani. Η αλλαγή στο αντικείμενο παραγωγής δεν είναι πολύ δύσκολη για τους μηχανικούς της Reliance – οι βασικές εγκαταστάσεις είναι ήδη σχεδιασμένες για να επεξεργάζονται οξυγόνο. Το οξυγόνο για ιατρικούς σκοπούς πρέπει να παράγεται σε υγρή μορφή στους  -183°C με σχεδόν 99.5% καθαρότητα, κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο και υπάρχουν αρκετοί κίνδυνοι κατά την παραγωγή του.

«Είμαι περήφανος για τους μηχανικούς μας στη Jamnagar που εργάζονται ακούραστα, με μια σπουδαία αίσθηση πατριωτικού επείγοντος, για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη νέα πρόκληση… Είναι εκείνοι που στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων και ανταποκρίθηκαν άμεσα όταν η Ινδία χρειάστηκε τη βοήθειά τους», σχολιάζει ο Ambani για το προσωπικό του, το οποίο πλέον παρέχει άμεση ανακούφιση σε πάνω από 100.000 ασθενείς Covid-19 σε καθημερινή βάση.

Η Nita Ambani, αντιπρόεδρος της Reliance Foundation, πρόσθεσε σε δικές της δηλώσεις: «η χώρα μας περνά μια κρίση που δεν έχει ξαναδεί στην ιστορία της. Εμείς εδώ, στη Reliance Foundation, θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι περνά από το χέρι μας για να βοηθήσουμε. Κάθε ζωή είναι πολύτιμη».

«Τα εργοστάσιά μας στο Jamnagar αναδιαμορφώθηκαν μέσα σε ένα βράδυ για να παράγουν υγρό οξυγόνο για ιατρικούς σκοπούς, το οποίο στη συνέχεια διανέμεται σε όλη την Ινδία με διάφορα μέσα. Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τους υπόλοιπους άνδρες και γυναίκες της χώρας. Μαζί, θα ξεπεράσουμε αυτή τη δύσκολη περίοδο», πρόσθεσε η ίδια απευθυνόμενη σε όλη τη Ινδία.

Πηγές:

www.goodnewsnetwork.org/donate-oxygen-india-covid-patients-mukesh-ambani

www.businesstoday.in/current/corporate/reliance-rallies-covid-19-efforts-on-war-footing-becomes-indias-largest-producer-of-medical-oxygen

Book For Thought | S1E14

Αξίζει να διαβάσετε

ΕΚΔΟΣΕΙΣ κλειδαριθμοσ
ΕΚΔΟΣΕΙΣ Η Τέχνη της ζωης
ΕΚΔΟΣΕΙΣ πεδιο

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε