Πώς φτιάχνουμε σαμπουάν από γάλα καρύδας για αναζωογόνηση των μαλλιών μας

Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να το καταναλώνουμε ως υποκατάστατο του ζωικού γάλακτος, αλλά αποδεικνύεται εξαιρετικά ευεργετικό για τα μαλλιά μας.

Πώς φτιάχνουμε σαμπουάν από γάλα καρύδας για αναζωογόνηση των μαλλιών μας

Το γάλα καρύδας είναι εφοδιασμένο με βιταμίνες Ε, C, B1, B3, B5 και Β6, όπως επίσης και με σίδηρο, σελήνιο, νάτριο, ασβέστιο, μαγνήσιο και φώσφορο. Μπορεί να έχουμε συνηθίσει να το καταναλώνουμε ως υποκατάστατο του ζωικού γάλακτος, αλλά αποδεικνύεται εξαιρετικά ευεργετικό για τα μαλλιά μας.

Συγκεκριμένα, αποκαθιστά τα ξηρά, ταλαιπωρημένα μαλλιά, ενισχύει την ανάπτυξή τους, ανακουφίζει από φαγούρα του κρανίου και τα ενυδατώνει σε βάθος. Αν λοιπόν, θέλετε να αναζωογονήσετε τα μαλλιά σας, αλλά προσπαθείτε να αποφύγετε τα φαρμακευτικά προϊόντα ή του εμπορίου, που περιέχουν τοξικές ουσίες, τότε μπορείτε να επιλέξετε το γάλα καρύδας. Εδώ προτείνουμε μία πολύ εύκολη συνταγή με δύο τρία απλά βασικά συστατικά.

Advertisment

Φυσικό σαμπουάν από γάλα καρύδας

Υλικά

– 1 φλιτζάνι γάλα καρύδας

– 1/3 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

– Λίγο ζεστό νερό

Advertisment

Μέθοδος εφαρμογής

Αρχικά, ανακατεύουμε το λάδι μαζί με το γάλα. Για να το εφαρμόσουμε, κάνουμε μασάζ στο κρανίο για λίγα λεπτά. Το αφήνουμε για λίγη ώρα, ώστε να μπορέσει να απορροφηθεί σε βάθος.

Θα παρατηρήσετε ότι θα δημιουργηθεί ένα κολλώδες τζελ. Αφού τα αφήσετε για λίγη ώρα, ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με ζεστό νερό. Να θυμάστε ότι χρειάζεται να καθαρίσουμε καλά το τριχωτό της κεφαλής, ώστε να απομακρύνουμε τη σκόνη, την πιτυρίδα (αν έχουμε) και το υπερβολικό σμήγμα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Φασκόμηλο: Πώς να το καλλιεργήσετε μόνοι σας στο σπίτι
Πώς να καλλιεργήσετε τη δική σας ρίγανη και τι χρειάζεται να προσέξετε
Πώς μπορούμε να καλλιεργήσουμε φύτρα στην κουζίνα μας
8 πρωτότυπα ράφια που μπορούμε να φτιάξουμε μόνοι μας

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση