Ποιες τροφές μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τον ύπνο

Αν έχετε δοκιμάσει να χαλαρώσετε με χίλιους δυο τρόπους, αλλά τίποτα δεν λειτουργεί, τότε ήρθε η ώρα να στραφείτε και στη διατροφή σας.

Ποιες τροφές μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τον ύπνο

Η αϋπνία και ο διακοπτόμενος ύπνος γίνονται όλο και πιο συνηθισμένα προβλήματα για τον μέσο άνθρωπο στην κοινωνία μας. Υπάρχουν τόσα και τόσα άρθρα που προτείνουν τρόπους να αποδεσμευτούμε από την εργασία, την ένταση της ημέρας και το άγχος ώστε να αποκοιμηθούμε εύκολα. Και πλέον οι φαρμακευτικές εταιρίες θησαυρίζουν βγάζοντας στην αγορά διάφορα ηρεμιστικά χάπια.

Ωστόσο, αν έχετε δοκιμάσει να χαλαρώσετε με χίλιους δυο τρόπους, αλλά τίποτα δεν λειτουργεί, τότε ήρθε η ώρα να στραφείτε και στη διατροφή σας. Εκεί μέσα μπορεί να κρύβονται ορισμένοι ύποπτοι για τη δυσκολία σας να αποκοιμηθείτε και να κοιμηθείτε χωρίς διακοπές.

4 τροφές που μπορεί να διαταράξουν τον ύπνο σας

1. Ζάχαρη

Η επεξεργασμένη ζάχαρη κατά τις βραδινές ώρες μπορεί να προκαλέσει συχνές νυχτερινές αφυπνίσεις. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η ζάχαρη προκαλεί απότομες αυξομειώσεις στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σας. Αν θέλετε οπωσδήποτε να καταναλώσετε κάτι γλυκό κατά τις απογευματινές και βραδινές ώρες, επιλέξτε καλύτερα κάποιο φρούτο με λίγα φυσικά σάκχαρα και συνδυάστε το με ξηρούς καρπούς, που θα βοηθήσουν στη διατήρηση των υγιών επιπέδων σακχάρου.

2. Αλκοόλ

Συνηθίζουμε να πίνουμε κρασί και άλλα είδη αλκοολούχων ποτών γιατί μας χαλαρώνουν στο τέλος της ημέρας. Και πράγματι η κατανάλωση αλκοόλ μας βοηθά να αποκοιμηθούμε ευκολότερα, αλλά προκαλεί ένα πρόβλημα που συχνά αγνοούμε: συχνές νυχτερινές αφυπνίσεις. Γι’ αυτό, μπορούμε μεν να πίνουμε ένα ποτήρι κόκκινο κρασί, αλλά καλύτερα να το κάνουμε τουλάχιστον 3 ώρες πριν πέσουμε για ύπνο.

3. Πικάντικα

Το ινδικό φαγητό είναι ομολογουμένως πολύ νόστιμο• όπως και το μεξικάνικο. Έχουν όμως ένα αρνητικό στοιχείο, το οποίο χρειάζεται να προσέξουμε κατά τις νυχτερινές ώρες: περιέχουν πικάντικες τροφές. Τα πικάντικα δυσκολεύουν το στομάχι μας, προκαλούν ενοχλήσεις, κυρίως δυσπεψία και καούρα. Κάτι που φέρνει προβλήματα στον ύπνο. Αν λοιπόν θέλετε να απολαύσετε πικάντικες τροφές, κάντε το το μεσημέρι και όχι το βράδυ.

4. Ροφήματα με καφεΐνη

Ο καφές, κάποια είδη τσαγιού και ορισμένα αναψυκτικά, αλλά και η σοκολάτα περιέχουν καφεΐνη. Η ουσία αυτή λειτουργεί διεγερτικά και φυσικά αυτό δεν είναι κάτι που θέλουμε κατά τη διάρκεια της νύχτας. Γι’ αυτό καταναλώστε καφεΐνη τουλάχιστον 6 ώρες πριν τον βραδινό ύπνο και φυσικά προσέξτε τις ποσότητες που πίνετε μέσα στη μέρα.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε