,

“Η καλύτερη δίαιτα του κόσμου” | Κερδίστε δύο αντίτυπα του βιβλίου της Δάφνης Δ. Γαλάνης

Η συγγραφέας Δάφνη Δ. Γαλάνη έγραψε το βιβλίο της πριν από τρία χρόνια με σκοπό να παροτρύνει τα άτομα που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές

Η καλύτερη δίαιτα του κόσμου | Κερδίστε δύο αντίτυπα του βιβλίου της Δάφνης Δ. Γαλάνης

Η συγγραφέας Δάφνη Δ. Γαλάνη έγραψε το βιβλίο της πριν από τρία χρόνια με σκοπό να παροτρύνει τα άτομα που πάσχουν από διατροφικές διαταραχές να απευθυνθούν σε ειδικούς για τη θεραπεία τους.

Στην «Καλύτερη δίαιτα του κόσμου», η ίδια μοιράζεται μαζί μας τον δικό της αγώνα με τις διατροφικές διαταραχές, μεταφέροντάς μας παράλληλα και το αισιόδοξο μήνυμα ότι αποτελούν πλέον παρελθόν για εκείνη με τη βοήθεια και την καθοδήγηση του διατροφολόγου Ευάγγελου Ζουμπανέα. Μέσα από τη διαδικασία αυτή έμαθε να αποδέχεται τον εαυτό της, να τον σέβεται και να τον αγαπά. Τώρα πια φροντίζει νου και σώμα για να έχει υγεία, χαρά και ικανοποίηση σε όλα τα επίπεδα. Οι διατροφικές διαταραχές δεν ορίζουν ούτε το παρόν ούτε το μέλλον της, νιώθει τυχερή και ευτυχισμένη.

Advertisment

Μέσα από το χρονικό της θεραπείας της, η Δάφνη Δ. Γαλάνη μας εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο η εποχή μας και τα πρότυπα που επιχειρεί να επιβάλλει συμβάλλουν στην εμφάνιση τέτοιου είδους διαταραχών, όπως η υπερπροβολή της τελειότητας σε όλα τα επίπεδα (επιτυχημένη επαγγελματική πορεία, ανώτερη μόρφωση, δημιουργία της τέλειας σχέσης/οικογένειας, και βέβαια, μια καλή εξωτερική εμφάνιση), καθώς και τον ρόλο των μέσων ενημέρωσης που προωθούν το πολύ αδύνατο σώμα ως μοναδικό αποδεκτό ιδανικό.

Και, φυσικά, ας μην ξεχνάμε το ψυχολογικό υπόβαθρο του όλου ζητήματος: κρύβουμε ή αγνοούμε τα προβλήματά μας εσωτερικεύοντάς τα, καταπνίγουμε τα αρνητικά μας συναισθήματα, έχουμε πάψει να επικοινωνούμε πραγματικά με τους άλλους. Το αποτέλεσμα; Το φαγητό άρχισε να μας «τρώει».

Advertisment

Κι όμως, υπάρχει διέξοδος από όλα αυτά! Μπορείς να χαράξεις τον δρόμο σου προς την καλή υγεία. Αν, λοιπόν, έχεις ξεκινήσει κι εσύ το ταξίδι σου για να βρεις τη δική σου Ιθάκη με τελικό προορισμό την υγεία και τη συνολική ευημερία σου, τότε στην «Καλύτερη δίαιτα του κόσμου» θα αναγνωρίσεις έναν μοναδικό πολύτιμο σύμμαχο.

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Δάφνη Δ. Γαλάνη τελείωσε την Ελληνογερμανική Αγωγή και έπειτα σπούδασε στο τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Συνέχισε με μεταπτυχιακό στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος και συγκεκριμένα στην Εταιρική Επικοινωνία. Ασχολείται επαγγελματικά με το Digital Marketing και παρακολουθεί εκπαιδευτικά προγράμματα και σεμινάρια.

Tο 2017 ολοκλήρωσε το πρόγραμμα Εξειδίκευσης στις Διατροφικές Διαταραχές και στην Παχυσαρκία (Master Practitioner οn Eating Disorders & Obesity) που τελείται από το Κέντρο Εκπαίδευσης & Αντιμετώπισης Διατροφικών Διαταραχών (ΚΕΑΔΔ) υπό την αιγίδα του British Psychological Society (BPS), σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Διατροφικών Διαταραχών της Μεγάλης Βρετανίας (NCFED).

Κερδίστε δύο αντίτυπα

Η Εναλλακτική Δράση σε συνεργασία με τις εκδόσεις Μεταίχμιο κληρώνει δύο αντίτυπα στους αναγνώστες της. Για να λάβετε μέρος στον διαγωνισμό απλά συμπληρώστε το όνομα και το e-mail σας. Οι δύο τυχεροί θα ειδοποιηθούν με mail στις 15 Ιουλίου και θα ενημερωθούν για τον τρόπο παραλαβής των βιβλίων.


Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Οι top 16 πιο υγιεινοί σπόροι ή κόκκοι δημητριακών
Berliner Wine Trophy | Το καλύτερο κρασί στον κόσμο είναι ελληνικό και είναι από τη Σάμο!
Νηστεία: Αποφύγετε 6 παγίδες που παχαίνουν και μειώστε χοληστερόλη και τριγλυκερίδια
Σιμιγδαλένιος χαλβάς: 3 συχνά λάθη στο μαγείρεμά του και πώς να τα αποφύγετε

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση