Η Λωξάντρα Λούκας έγινε η πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο Down που θα παίξει στο Εθνικό Θέατρο

Έτσι, ανοίγει ο δρόμος και σε άλλα άτομα με ειδικές δεξιότητες ώστε να μπορούν να συμμετέχουν και να εργάζονται σε κρατικές σκηνές.

Η Λωξάντρα Λούκας έγινε η πρώτη ηθοποιός με σύνδρομο Down που θα παίξει στο Εθνικό Θέατρο

Πρόκειται για την πρώτη γυναίκα ηθοποιό με σύνδρομο Down που υπογράφει σύμβαση συνεργασίας με το Εθνικό Θέατρο, αφού θα συμμετέχει σε παραγωγή του θεάτρου. Η νεαρή Λωξάντρα Λούκας γράφει ιστορία στη χώρα μας και συγκινεί τις τελευταίες μέρες με όσα έχει καταφέρει να επιτύχει.

Η ηθοποιός θα λάβει μέρος σε παράσταση της Ελένης Ευθυμίου (σκηνοθέτρια) και συγκεκριμένα στην παράσταση «Φουέντε Οβεχούνα» του Λόπε δε Βέγα. Η κ. Λούκας είναι μέλος της Θεατρικής Ομάδας Εν Δυνάμει και υπέγραψε πριν από λίγες μέρες το πολυπόθητο συμβόλαιο. Με αυτό τον τρόπο, ανοίγει τον δρόμο και σε άλλα άτομα με ειδικές δεξιότητες ώστε να μπορούν να συμμετέχουν και να εργάζονται σε κρατικές σκηνές.

Η Λωξάντρα Λούκας γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου έχει και ενεργή καλλιτεχνική ζωή. Η μητέρα της, σκηνοθέτης Ελένη Δημοπούλου, δημοσίευσε σε social media ένα κείμενο, με το οποίο γνωστοποίησε τη σημασία αυτής της κίνησης:

«Αγαπημένες φίλες και αγαπημένοι φίλοι, από χθες λαμβάνουμε μηνύματα, τηλεφωνήματα και εισπράττουμε την επιβράβευσή σας για αυτό που έχει καταφέρει η Λωξάνδρα μας.

Εμείς, όμως, τέτοιες “μεγάλες” μέρες που σημαδεύουν τη ζωή μας και μας γεμίζουν συγκίνηση και ελπίδα, σκεφτόμαστε όλες και όλους εσάς. Εσάς που της επιτρέψατε να μην περισσεύει, να μην νιώθει μόνη και απροστάτευτη. Εμείς οι γονείς της και τα αδέλφια της, νιώθουμε μεγάλη ευγνωμοσύνη για κάθε μία και κάθε έναν από εσάς που την εντάξετε, έστω και λίγο, στη ζωή σας, με όποιον τρόπο μπορούσατε. Όσο κι αν θέλαμε εμείς, η οικογένειά της, δεν θα μπορούσαμε να της δείξουμε τον μεγάλο ΚΟΣΜΟ, όπου ανήκουμε όλες και όλοι αν δεν την συμπεριλαμβάνατε στη ζωή σας.

Έγινε γιατί της το επιτρέψατε. Ευχαριστούμε για όλες τις ευχές και την αγάπη που δεχόμαστε εκ μέρους της Loxandra και σας τις επιστρέφουμε με ευγνωμοσύνη».

Πηγή:

Με πληροφορίες από in.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε