, ,

Coldplay: Ο χορός των φανς θα τροφοδοτεί τις συναυλίες τους με ηλεκτρικό ρεύμα

Δεν θα χορεύουν απλώς από τη χαρά τους, αλλά θα τροφοδοτούν τις συναυλίες καθώς και το όραμα του συγκροτήματος για βιώσιμες περιοδείες.

Coldplay: Ο χορός των φανς θα τροφοδοτεί τις συναυλίες τους με ηλεκτρικό ρεύμα

Το βρετανικό συγκρότημα Coldplay έχει μεγάλα σχέδια όσον αφορά την περιοδεία και τη βιωσιμότητα. Το συγκρότημα ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα τροφοδοτεί την επερχόμενη παγκόσμια περιοδεία του μέσω μιας πίστας χορού που παράγει ηλεκτρική ενέργεια όταν οι φανς θα πηδούν πάνω της στους χώρους διεξαγωγής.

Σύμφωνα με το BBC, αυτό αποτελεί μέρος του σχεδίου 12 σημείων του συγκροτήματος για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα, ένα σχέδιο που επινόησαν δύο χρόνια μετά τη δέσμευσή τους να μην περιοδεύουν μέχρι να μπορέσουν να το κάνουν με έναν πιο φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο.

Advertisment

Ο τραγουδιστής Chris Martin δήλωσε σε μέσο ενημέρωσης ότι θα υπάρχουν επίσης ποδήλατα που θα παράγουν ηλεκτρική ενέργεια για τις συναυλίες. «Όσο περισσότερο κινείται ο κόσμος, τόσο περισσότερο βοηθά. Θυμάστε όταν ο frontman λέει “θέλουμε να χοροπηδάτε πάνω κάτω”;”. δήλωσε ο Martin. «Όταν το λέω αυτό, κυριολεκτικά σας χρειάζομαι πραγματικά να χοροπηδήξετε πάνω και κάτω. Γιατί αν δεν το κάνετε, τότε τα φώτα σβήνουν».

Οι Coldplay δεν θα σταματήσουν μόνο εκεί, αλλά θα φυτεύουν και ένα δέντρο για κάθε εισιτήριο που πωλείται. Για να βάλουμε τα πράγματα σε μια προοπτική, το συγκρότημα έπαιξε σε 5,4 εκατομμύρια ανθρώπους στην τελευταία του περιοδεία το 2016-17. Αυτό την κατέστησε μία από τις μεγαλύτερες περιοδείες όλων των εποχών, κερδίζοντας περισσότερα από 500 εκατομμύρια δολάρια.

Ο τραγουδιστής είναι προετοιμασμένος για αντιδράσεις σχετικά με κάποιες από τις δραστηριότητές τους, όπως το να συνεχίζουν να πετούν με ιδιωτικά τζετ, γεγονός που δημιουργεί σημαντικό αποτύπωμα άνθρακα. «Δεν με πειράζει καθόλου η όποια αντίδραση», δήλωσε. «Προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό και δεν τα έχουμε καταφέρει τέλεια. Απολύτως. Πάντα έχουμε αντιδράσεις για τα πάντα. Και οι άνθρωποι που προκαλούν αντιδράσεις για τέτοιου είδους πράγματα, για τις πτήσεις, έχουν δίκιο. Οπότε δεν έχουμε κανένα επιχείρημα απέναντι σε αυτό».

Advertisment

Η παγκόσμια περιοδεία των Coldplay θα ξεκινήσει τον Μάρτιο στην Κόστα Ρίκα, μια πόλη που έχει ένα από τα υψηλότερα ποσοστά παραγωγής ανανεώσιμης ενέργειας στον κόσμο. Σε περίπτωση που οι φανς κουραστούν λίγο από τον έντονο χορό πάνω στον συναυλιακό χώρο, οι συναυλίες θα βασίζονται επίσης σε ηλεκτρική ενέργεια που παράγεται από ηλιακή ενέργεια, ανακυκλωμένο μαγειρικό λάδι και ηλεκτρικό ρεύμα από 100% ανανεώσιμες πηγές όπου υπάρχει αυτή η δυνατότητα.

Πηγή:

images.dawn.com/news/1188593

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Ξεκινά στην Χίο πρωτοποριακό πρόγραμμα για την κλιματική αλλαγή
Ηλεκτρικά λεωφορεία: Έφτασαν στην Αθήνα τα πρώτα 140 οχήματα
Γιβραλτάρ: Μια ολόκληρη τεκτονική πλάκα έχει αναποδογυρίσει εντελώς
Ανακύκλωση: Παραγωγή βιοκαυσίμων από παλιά ρούχα

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση