,

Αλεξανδρούπολη: Το 1ο Δημοτικό σχολείο μετατράπηκε σε μια όμορφη κυψέλη μέσω της τέχνης (Βίντεο)

Η ομάδα των εθελοντών που συνδημιούργησε το όμορφο αυτό αποτέλεσμα με τους μαθητές ονομάζεται graffiti Mitroulakis Crew.

Αλεξανδρούπολη: Το 1ο Δημοτικό σχολείο μετατράπηκε σε μια όμορφη κυψέλη μέσω της τέχνης (Βίντεο)

Οι μέλισσες για να φτιάξουν και για να διατηρήσουν το μελίσσι τους χρειάζεται να συνεργαστούν, να εργαστούν σκληρά και κυρίως ομαδικά. Από εκεί εμπνεύστηκαν εθελοντές, μαθητές και δάσκαλοι και αποφάσισαν να αλλάξουν το πρόσωπο του σχολείου τους και το αποτέλεσμα έχει γίνει viral στη χώρα μας τις τελευταίες μέρες.

Το σχολείο άλλαξε ολοκληρωτικά όψη πριν από λίγες μέρες με την τοποθέτηση της εξωτερικής πόρτας του αύλειου χώρου. Η πόρτα αποτελείται πλέον από ράχες γνωστών και αγαπημένων βιβλίων, όπως “Ο γύρος του κόσμου σε 80 ημέρες” του Ι. Βερν, “Ο Μικρός Πρίγκιπας” του Αντουάν Σαιντ Εξυπερύ, “Το Γαϊτανάκι” της Ζωρζ Σαρή, “Το όνειρο του Σκιάχτρου” του Ευγένιου Τριβιζά κ.α.

Advertisment

Η ομάδα των εθελοντών που συνδημιούργησε το όμορφο αυτό αποτέλεσμα με τους μαθητές ονομάζεται graffiti Mitroulakis Crew. Η ομάδα αποτελεί τμήμα της πρωτοβουλίας που ιδρύθηκε πριν από λίγα χρόνια και ακούει στο όνομα «UPLO». Σκοπός της είναι να αλλάξει τον τρόπο σκέψης των πολιτών ως προς τη σημασία της κοινωνικής συνεισφοράς, όπως αναφέρεται στο άρθρο του e-evros.gr.

Αλεξανδρούπολη: Το 1ο Δημοτικό σχολείο μετατράπηκε σε μια όμορφη κυψέλη μέσω της τέχνης (Βίντεο)

Advertisment

Αν και αυτό τον καιρό η «ULPO» είναι ανενεργή, το καλλιτεχνικό της τμήμα συμμετέχει και συμβάλλει ενεργά σε διάφορες δράσεις για την αναβάθμιση του τόπου. Σε αυτό το πλαίσιο έγινε και η καλλιτεχνική αναβάθμιση του κτηρίου του 1ου Δημοτικού Σχολείου Αλεξανδρούπολης. Μέσα από αυτή τη δράση αναδείχθηκε για άλλη μια φορά η αξία του εθελοντισμού και μάλιστα στα παιδιά, κάτι που δηλώνει και πόσο πολύτιμη ήταν η κίνηση συμβολικά.

Πηγή:

Με πληροφορίες από e-evros.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

7 άβολες ερωτήσεις που είναι «αναγκαίο» να κάνετε στον σύντροφό σας για να περάσετε στο επόμενο βήμα
Αλωνάκι: Η πιο γραφική παραλία της Ηπείρου με τα καταπράσινα νερά (βίντεο)
50χρονος θηλυκός γορίλας θηλάζει εγκαταλελειμμένα μωρά | Το φαινόμενο που παρατηρήθηκε για πρώτη φορά
Η Ελλάδα στους κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς για κάμπινγκ και το 2024

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση