, ,

Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου: Αγαπημένοι συγγραφείς επισκέπτονται με τους αναγνώστες τους σημεία που τους ενέπνευσαν

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και όσοι/ όσες ενδιαφέρονται χρειάζεται να κάνουν μια ηλεκτρονική προεγγραφή στην περιήγηση που προτιμούν.

Αθηναϊκές Διαδρομές Βιβλίου: Αγαπημένοι συγγραφείς επισκέπτονται με τους αναγνώστες τους σημεία που τους ενέπνευσαν

Οι αγαπημένοι βιβλιοφιλικοί περίπατοι της πρωτεύουσας επέστρεψαν. Συγγραφείς περπατούν παρέα με τους αναγνώστες τους σε μέρη της Αθήνας, που έχουν αποτελέσει έμπνευση γι’ αυτούς ή που έχουν χρησιμοποιήσει στα μυθιστορήματά ως ιδανικά σκηνικά, ταξιδεύοντας μέσα από τις σελίδες τους και τους βιβλιόφιλους εκεί.

Η συμμετοχή είναι δωρεάν και όσοι/ όσες ενδιαφέρονται χρειάζεται να κάνουν μια ηλεκτρονική προεγγραφή στην περιήγηση που προτιμούν. «Με οδηγό ένα βιβλίο – λογοτεχνικό, ιστορικό, αρχιτεκτονικό ακόμη και γαστριμαργικό – οι συμμετέχοντες (έως 20 άτομα σε κάθε γκρουπ) έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν αθέατες γωνιές της πόλης και να ανακαλύψουν μέσα από τη ματιά του συγγραφέα εικόνες, αναμνήσεις, μυρωδιές, ίχνη της ιστορίας, ήχους και μελωδίες».

Advertisment

Ήδη, το περασμένο Σάββατο ξεκίνησε με την Εύα Μαθιουδάκη και έναν περίπατο από την οδό Αριστοτέλους ως το Αρχαιολογικό Μουσείο, στον οποίο μίλησε για το βιβλίο της «Μέρες της Κηφισιάς» Το επόμενο Σάββατο, 20 Νοεμβρίου, οι Αθηναϊκές διαδρομές Βιβλίου συνεχίζονται με τον συγγραφέα Βαγγέλη Ραπτόπουλο, ο οποίος θα μιλήσει στους αναγνώστες και συνοδοιπόρους του για τα μέρη της πρωτεύουσας που αγάπησε μέσα από το πρόσφατο αυτοβιογραφικό του βιβλίο με τίτλο «Ό,τι καλύτερο μου έχει συμβεί» και τα μυθιστορήματά μου «Διόδια» και «Λούλα».

Στη συνέχεια, το Σάββατο 27 Νοεμβρίου , ο συγγραφέας Αλέξης Σταμάτης, θα περπατήσει παρέα με τους συμμετέχοντες σε μια βιωματική διαδρομή από τα Εξάρχεια μέχρι το Κολωνάκι, ακολουθώντας τα βήματα των ηρώων του μέσα από τα μυθιστορήματά του «Χαμαιλέοντες», «Κυριακή», «Ο έβδομος ελέφαντας» και «Ο άντρας της πέμπτης πράξης».

Για να δηλώσετε συμμετοχή, μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα, πατώντας εδώ

Advertisment

Πηγή:

Με πληροφορίες από lifo.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου σήμερα: Με περίπατο βιβλίου και 50+2 εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα
Μιλάνο | Μία απίστευτη οπτική παραίσθηση φτιάχτηκε στον κεντρικό σταθμό (εικόνες + βίντεο)
Ίος: Μαθητές γύρισαν τη δική τους ταινία στο πλαίσιο προγράμματος της Cinemathesis
Φλώρινα: Έργα τέχνης κοσμούν τις στάσεις των λεωφορείων

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση