, ,

Εικονικό οικόπεδο στο metaverse πωλήθηκε για το ποσό ρεκόρ των 2,43 εκατομμυρίων δολαρίων

Το Decentraland είναι ένα δημοφιλές διαδικτυακό περιβάλλον όπου οι χρήστες μπορούν να ανταλλάσσουν κρυπτονομίσματα με γη και κτίρια.

Εικονικό οικόπεδο στο metaverse πωλήθηκε για το ποσό ρεκόρ των 2,43 εκατομμυρίων δολαρίων

Ένα οικόπεδο εικονικής γης στο μετα-σύμπαν που είναι γνωστός ως Decentraland πωλήθηκε αυτή την εβδομάδα για το ιλιγγιώδες ποσό των 2,43 εκατομμυρίων δολαρίων, υπερδιπλάσιο του προηγούμενου ρεκόρ που είχε σημειωθεί για την τιμή εικονικής ακίνητης περιουσίας.

Το Decentraland είναι ένα δημοφιλές διαδικτυακό περιβάλλον όπου οι χρήστες μπορούν να ανταλλάσσουν κρυπτονομίσματα με γη και κτίρια. Οι χρήστες μπορούν επίσης να περπατούν στον ψηφιακό κόσμο και να συναντούν άλλους χρήστες μέσω προσαρμόσιμων avatars.

Advertisment

Η Decentraland εκτοξεύτηκε σε δημοτικότητα τον περασμένο μήνα αφότου το Facebook άλλαξε την εταιρική του ονομασία σε Meta, για να αντανακλά τη δέσμευση της εταιρείας να αναπτύξει τις προσφορές της στο λεγόμενο Metaverse (μετασύμπαν), το οποίο έχει γίνει η τελευταία λέξη στο πεδίο των επιχειρήσεων, που αντικατοπτρίζει αυτό που ορισμένα στελέχη πιστεύουν ότι θα είναι το επόμενο επαναστατικό βήμα στο διαδίκτυο.

Εικονικό οικόπεδο στο metaverse πωλήθηκε για το ποσό ρεκόρ των 2,43 εκατομμυρίων δολαρίων
Φωτογραφία: Decentraland

Η Metaverse Group, θυγατρική της Tokens.com, αγόρασε το «κτήμα 116 αγροτεμαχίων στην καρδιά της περιοχής Fashion Street» της Decentraland για 618.000 mana, το κρυπτονόμισμα που χρησιμοποιείται στον ψηφιακό κόσμο. Αυτό ισοδυναμούσε με 2,43 εκατομμύρια δολάρια τη στιγμή της αγοράς, ανέφερε η Metaverse Group σε δελτίο τύπου.

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τη νέα της εικονική ακίνητη περιουσία για να υποστηρίξει την επέκτασή της στον ψηφιακό κλάδο της μόδας. «Η μόδα είναι ο επόμενος μαζικός τομέας ανάπτυξης στο metaverse», δήλωσε ο Sam Hamilton, επικεφαλής περιεχομένου στο Decentraland Foundation. «Έτσι, είναι επίκαιρο και πολύ συναρπαστικό το γεγονός ότι η Metaverse Group έχει αναλάβει μια τόσο αποφασιστική δέσμευση με αυτή την αγορά γης στην καρδιά του διαδικτυακού κόσμου μόδας της Decentraland». Οι αγοραστές σκοπεύουν να διοργανώνουν ψηφιακά ντεφιλέ μόδας, πουλώντας εικονικά ρούχα για άβαταρ.

Advertisment

Διάφοροι πολυτελείς οίκοι μόδας, συμπεριλαμβανομένων των Gucci, Burberry και Louis Vuitton, έχουν φλερτάρει με το λεγόμενο Metaverse. Άλλοι έμποροι λιανικής πώλησης, όπως η Nike, έχουν δηλώσει ρητά τη δέσμευσή τους να αξιοποιήσουν το κίνημα Metaverse, αν και δεν είναι ακόμη σαφές πώς ακριβώς θα μοιάζει αυτό.

Η αγορά ψηφιακών ακινήτων αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων την προηγούμενη εβδομάδα ξεπέρασε κατά πολύ το προηγούμενο ρεκόρ που είχε σημειωθεί τον Ιούνιο, όταν μια εταιρεία επενδύσεων σε ακίνητα πλήρωσε περισσότερα από 913.000 δολάρια για ακίνητο στην Decentraland.

Φωτογραφία: Decentraland

Πηγή:

nypost.com/2021/11/25/digital-land-in-the-metaverse-sells-for-record-2-43m

Κεντρική φωτογραφία: Decentraland

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η πρώτη νίκη σε υπόθεση για την κλιματική αλλαγή με την βούλα του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Θερινή ώρα: Πώς καθιερώθηκε και πότε γυρνάμε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Σχολή Ευελπίδων: Στην έκτη θέση της λίστας με τις 25 καλύτερες στρατιωτικές σχολές στον κόσμο
Δωρεά Οργάνων: Μέσω SMS στο κινητό θα δηλώνουμε αν θέλουμε να γίνουμε δωρητές οργάνων

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση