ΗΠΑ: Εκπαιδευτικοί αγωνίζονται να μαζέψουν λίγα δολάρια για σχολικές προμήθειες κατά τη διάρκεια εξευτελιστικού show

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα πλάνα από το «διαγωνισμό για λίγα μετρητά» περιγράφηκαν ως εξευτελιστικά και δυστοπικά.

ΗΠΑ: Εκπαιδευτικοί αγωνίζονται να μαζέψουν λίγα δολάρια για σχολικές προμήθειες κατά τη διάρκεια εξευτελιστικού show

Δέκα δάσκαλοι της Νότιας Ντακότα οδηγήθηκαν στη μέση ενός παγωμένου παγοδρομίου χόκεϊ και κλήθηκαν να μαζέψουν 5.000 δολάρια σε χαρτονομίσματα δολαρίων που είχαν πεταχτεί σε ένα χαλί για να πληρώσουν τα σχολικά είδη των μαθητών τους, ενώ το πλήθος φώναζε από ενθουσιασμό. Οι δάσκαλοι φορούσαν προστατευτικά κράνη για να μην τραυματιστούν καθώς έσπρωχναν βιαστικά τα μετρητά κάτω από τις μπλούζες τους.

Τα χρήματα ήταν δωρεά της CU Mortgage Direct, η οποία θεώρησε το θέαμα «φοβερό». «Με όλα όσα συμβαίνουν τα τελευταία δύο χρόνια με τους εκπαιδευτικούς και όλα τα σχετικά, θεωρήσαμε ότι ήταν μια φοβερή ομαδική πράξη για τους εκπαιδευτικούς», δήλωσε στο Argus Leader ο Ryan Knudson, εκπρόσωπος μάρκετινγκ της CU Mortgage Direct. «Οι δάσκαλοι σε αυτή την περιοχή, και κάθε δάσκαλος, αξίζουν ό,τι κι αν πάρουν».

Advertisment

Άλλοι όμως δεν ήταν τόσο ενθουσιασμένοι με τον τρόπο που παραδόθηκε η δωρεά, παρομοιάζοντας την απελπισμένη προσπάθεια με το Squid Game ή το Hunger Games. Σε άρθρο του Guardian μάλιστα σχολιάζεται:

«Η πρόεδρος της Αμερικανικής Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών, Randi Weingarten, έγραψε στο Twitter ότι η επίδειξη ήταν υποτιμητική. “Αυτό απλά μοιάζει εξευτελιστικό… οι δάσκαλοι δεν θα έπρεπε να τρέχουν για δολάρια για προμήθειες των τάξεων”, είπε. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι άνθρωποι πιθανότατα σκόπευαν να το κάνουν για να διασκεδάσουν, αλλά βλέποντάς του φαίνεται τρομερό».

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τα πλάνα από το «διαγωνισμό για λίγα μετρητά» περιγράφηκαν ως εξευτελιστικά και δυστοπικά. Κάποιοι παρομοίασαν το υλικό με σκηνές από το Squid Game ή το Hunger Games.

Το βίντεο της εκδήλωσης έγινε viral το Σαββατοκύριακο, αφού η δημοσιογράφος Annie Todd της εφημερίδας Sioux Falls Argus Leader το δημοσίευσε στο Twitter. Η Νότια Ντακότα κατατάσσεται σε πολύ χαμηλά επίπεδα όσον αφορά τις δαπάνες για την εκπαίδευση. Ο μέσος μισθός των εκπαιδευτικών στην πολιτεία είναι 48.984 δολάρια – 50ος στις ΗΠΑ – σύμφωνα με το συνδικάτο National Education Association, το οποίο λέει ότι η πολιτεία δαπανά 10.805 δολάρια ανά μαθητή – 38η στη χώρα.

Πολλοί επικριτές μάλιστα σχολιάζουν πως ενώ τα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί αγωνίζονται, η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ μόλις ενέκρινε ένα νέο νομοσχέδιο για τον αμερικανικό στρατό ύψους 768 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Πηγή:

Με πληροφορίες από news247.gr

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Μνημείο Ζαλόγγου: Η αυτοθυσία των ηρωίδων Σουλιωτισσών που έπεσαν «εν χορώ» (βίντεο)
Μετεωροειδές έπεσε σε περιοχή των Ιωαννίνων - Δείτε το βίντεο από το Εθνικό Αστεροσκοπείο
Urban_Stripes--8copy
Προϊστορικός Οικισμός Δισπηλιού: Ο λιμναίος οικισμός που χρονολογείται από το 5000 π.Χ (βίντεο)

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση