,

Ουράνια Προφητεία: Δεν υπάρχουν «τυχαία γεγονότα» στο ταξίδι της ζωής

9 επιγνώσεις σας περιμένουν να τις κατακτήσετε. Η ερώτηση είναι μια: Θα καταστείτε κοινωνοί μιας εμπειρίας που έχει ήδη αρχίζει να μεταμορφώνει τον κόσμο;

Ουράνια Προφητεία: Δεν υπάρχουν «τυχαία γεγονότα» στο ταξίδι της ζωής

Πιθανότατα επιδίδεστε σε ένα σαφάρι ικανοποίησης. Και για λίγο μπορεί πράγματι να κρατάτε την ευτυχία στα χέρια σας, όμως ύστερα εκείνη σας ξεγλιστρά και εσείς νιώθετε και πάλι ένα αίσθημα ματαιότητας. Ποιο κομμάτι του παζλ άραγε σας λείπει;

Το κυνήγι του πνευματικού μυστηρίου

Η κατάκτηση του πνευματικού μυστηρίου συνιστά την απόλυτη πεμπτουσία της θνητής ύπαρξης. Το κυνήγι του δεν είναι κάτι καινούριο, καθώς από τις τελευταίες δεκαετίες του 20ού αιώνα μια ισχυρή ενέργεια, που ισοδυναμεί με την πρωτόγνωρη ορμή επίγνωσης, κατακλύζει την ανθρωπότητα.

Advertisment

Είστε λοιπόν έτοιμοι να ενώσετε τις κουκίδες προκειμένου να αντιληφθείτε πως κάθε σταθμός της πορείας σας σας οδηγεί με ακρίβεια στο αληθινό πεπρωμένο σας; Η πτήση στον ουρανό της αφύπνισης έχει ήδη ξεκινήσει.

Μια μεταμορφωτική εμπειρία επίγνωσης

Ο James Redfield στην αναθεωρημένη έκδοση του θρυλικού βιβλίου “Ουράνια Προφητεία” (που κυκλοφορεί για την ελληνική γλώσσα από τις εκδόσεις Διόπτρα) μας παρασύρει στη συναρπαστικότερη πνευματική περιπέτεια, σε μια παραβολή που εμπερικλείει στις σελίδες της τη σοφία ολόκληρου του σύμπαντος. Ένα περουβιανό χειρόγραφο εξαφανίζεται και οι προσπάθειες ανεύρεσής του προσκρούουν στην εμμονική επιδίωξη της κυβέρνησης να το εξαφανίσει. Ποιο μυστικό αγνοεί ο δυτικός πολιτισμός και γιατί η διάσωση των ιδεών του αρχαίου χειρόγραφου σηματοδοτεί μια εποχή πνευματικής εγρήγορσης για την ανθρωπότητα;

9 επιγνώσεις σας περιμένουν να τις κατακτήσετε. Η ερώτηση είναι μια: Θα καταστείτε κοινωνοί μιας εμπειρίας που έχει ήδη αρχίζει να μεταμορφώνει τον κόσμο;

Advertisment

Ουράνια Προφητεία: Δεν υπάρχουν «τυχαία γεγονότα» στο ταξίδι της ζωής

Αποκωδικοποιώντας τις συμπτώσεις και την πρόσφατη ιστορία

Έχετε ποτέ αποπειραθεί να ερμηνεύσετε το εγγενές μυστήριο που περιβάλλει την ίδια τη ζωή σας; Πιθανότατα ο ενήλικας εαυτός σας αντιστέκεται. «Υπάρχει μόνο ό,τι βλέπω» απαντά κυνικά. Και όμως. Θυμηθείτε μια εποχή που κρατούσατε το θαύμα του σύμπαντος στα χέρια σας. Ήσασταν παιδί και κάθε γωνιά της γης φάνταζε μαγική ενώ εσείς νιώθατε απόλυτη ευεξία. Συνδεθείτε ξανά με αυτήν τη μυστηριώδη πηγή. Εξετάστε το σύνολο των συμπτώσεων που σας έφεραν στο σήμερα, αποκωδικοποιήστε τες και συνειδητοποιείστε πως τα τυχαία γεγονότα συνιστούν πολύτιμες πυξίδες του πεπρωμένου σας.

Και ύστερα, μελετήστε την πρόσφατη ιστορία. Μην εστιάσετε μόνο στην τεχνολογική πρόοδο αλλά παρατηρήστε τη διαμόρφωση της σκέψης του ατόμου μέσα στα έτη, κάθε του πεποίθηση και οποιαδήποτε σπουδαία μετατόπισή του συνέβαλε στην ιδιαίτερη διαδρομή του. Αποτελείτε μέρος της ιστορίας και είναι σημαντικό να έρθετε σε επαφή με τη δική σας οπτική απέναντι στον κόσμο, διερευνώντας τον κομβικό ρόλο σας στην ευρύτερη εξέλιξη του πολιτισμού. Ποια είναι η καθοριστική επίδραση της γενιάς σας στην εξέλιξη της ανθρωπότητας; Ποιο συλλογικό πνευματικό αίτημα καλείστε να εκπληρώσετε;

Ο «ανταγωνισμός» της ενέργειας

Έπειτα, κοιτάξτε πιο προσεκτικά γύρω σας. Δείτε τον κόσμο όπως αληθινά είναι, ως ένα απέραντο σύστημα ενέργειας που μπορείτε να αξιοποιήσετε για την ψυχική και σωματική ενδυνάμωσή σας. Κάθε στοιχείο της φύσης δονείται σε μια συγκεκριμένη συχνότητα και μέσα στην ιερή ησυχία της επίγνωσης μπορείτε να νιώσετε τους αναζωογονητικούς κραδασμούς του σύμπαντος.

Συνειδητοποιείτε πως και ο ίδιος ο άνθρωπος ισοδυναμεί με πομπό και δέκτη ενέργειας; Αποκωδικοποιώντας τα βαθύτερα κίνητρα των διαπροσωπικών συγκρούσεων, θα αντιληφθείτε πως κάθε ένταση πηγάζει από τον ανταγωνισμό. Σκεφτείτε το: Επιθυμούμε να αισθανθούμε δυνατότεροι και έτσι επιδιώκουμε να ελέγξουμε τους άλλους, προκειμένου να κλέψουμε τη δική τους ενέργεια. Είναι όμως ο τρόπος που διδαχτήκαμε να αλληλοεπιδρούμε μέσα στους αιώνες, μια στρατηγική που μας συνδέει με το βαθύτερο όραμα; Σαφέστατα όχι.

Καθώς αποκτάτε επίγνωση του ανταγωνισμού ενέργειας, σταδιακά θα επιδιώκετε να τη λαμβάνετε από μια διαφορετική πηγή αντί να αποστραγγίζετε τους ανθρώπους γύρω σας. Εκτιμήστε την ομορφιά και τη μοναδικότητα των πραγμάτων και τότε η αγάπη θα πλημμυρίσει κάθε κύτταρό σας και εσείς θα μεταμορφωθείτε πια σε ένα νέο πρόσωπο, υψηλότερης ενεργειακής δόνησης.

Ποιο είναι το δικό σας θέατρο ελέγχου;

Όμως για να συντελεστεί η πνευματική μετατόπιση απαιτείται να επιστρέψετε στην παιδική σας ηλικία και να ερμηνεύσετε το δικό σας θέατρο ελέγχου. Το θέατρο ελέγχου αντιστοιχεί σε μια οικεία σκηνή που το σενάριό της γράφτηκε στο παρελθόν, σε έναν ρόλο με τον οποίο κάποτε ταυτιστήκατε προκειμένου να κάνετε την ενέργεια να κυλά προς το μέρος σας.

Εισβάλλετε στα παρασκήνια και αναγνωρίστε το ενεργειακό δυναμικό ολόκληρης της οικογένειάς σας. Γιατί γεννηθήκατε στο συγκεκριμένο περιβάλλον; Τι σας δίδαξαν η μητέρα και ο πατέρας σας και ποιους σκοπούς τους δεν εκπλήρωσαν; Ο δικός σας αληθινός εαυτός αναπνέει ανάμεσα στις αλήθειες τους, αφού γεννηθήκατε για να αποκτήσετε μια ανώτερη άποψη όσων αντιπροσώπευαν.

Δεσμευτείτε συνειδητά στην εξέλιξη και τότε θα είστε σε εγρήγορση για να αφουγκραστείτε κάθε απάντηση που σας παρέχει το σύμπαν, εντοπίζοντας το φωτεινό σημείο ακόμη και των σκοτεινότερων γεγονότων.

Το κρίσιμο πλήθος και ο νέος πνευματικός πολιτισμός

Όμως, προσέξτε: η τροχιά ανάπτυξής σας ενδέχεται να σταματήσει εάν εθιστείτε σε ένα άλλο πρόσωπο. Γι’ αυτό, μη γυρεύετε την αντρική ή τη θηλυκή ενέργεια στον «ιδανικό» έρωτα. Αντλήστε την από το σύμπαν. Εξελιχθείτε σε μια αυθύπαρκτη οντότητα και τότε οι συντροφικές σχέσεις θα συνιστούν πηγή συνεχούς ικανοποίησης για εσάς. Και πια θα ανήκετε στο κρίσιμο πλήθος. Όταν αρκετοί άνθρωποι θα συνδεθούν με το βαθύτερο σκοπό, τότε ο ανθρώπινος πολιτισμός θα μεταμορφωθεί και η πνευματικότητα θα εδραιωθεί στη γη.

Ο James Redfield με την “Ουράνια προφητεία” μας χαρίζει την ευκαιρία της ουσιαστικής αφύπνισης και εμείς, λαμβάνοντας επίγνωση της μυστηριώδους σοφίας του σύμπαντος, αποκτούμε έναν νέο τρόπο αντίληψης και δράσης. Αποχωριζόμαστε νοσηρούς εθισμούς και καθηλωτικές δυσλειτουργίες, θέτοντας τα θεμέλια ενός διαφορετικού πολιτισμού. Αλλάζοντας την ενεργειακή μας δόνηση, εξυψώνουμε την ενέργεια ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Στη νέα συχνότητα που εκπέμπουμε κλείνουμε τα μάτια και πλημμυρίζουμε από μια πρωτόγνωρη αγάπη. Άλλωστε, πλέον το γνωρίζουμε: δεν υπάρχουν συμπτώσεις και τυχαίες συναντήσεις στην πορεία μας, μονάχα βαθιές εμπειρίες που μας συνδέουν ξανά με το αληθινό πεπρωμένο.

Το έργο του James Redfield διαδόθηκε από στόμα σε στόμα, έγινε μέρος της συλλογικής συνείδησης και καθιερώθηκε ως το απόλυτο εγχειρίδιο μιας πνευματικής επανάστασης που έχει ήδη ξεκινήσει. Η νέα εποχή είναι η εποχή της επίγνωσης και εμείς- με τη βοήθεια του βιβλίου- συντονιζόμαστε στο θαύμα της δικής μας ουράνιας προφητείας.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Η δύναμη του υποσυνειδήτου: Κατακτήστε τη ζωή που αξίζετε, κυριαρχώντας στον νου σας
Ο μοναχός που πούλησε τη Ferrari του: Ένα διαχρονικό μήνυμα ελπίδας και επιτυχίας
“2049 - Οδηγίες Χρήσης για το Μέλλον της Ανθρωπότητας” σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ο Γάτος που Δίδασκε Ζεν: Ένα πνευματικό ταξίδι που σας αλλάζει τη ζωή

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση