Δασολόγος στην Τουρκία φύτεψε 30 εκατομμύρια δέντρα και μετέτρεψε ερήμους σε καταπράσινες εκτάσεις!

Χικμέτ Κάγια: «Ο μετασχηματισμός αυτών των εκτάσεων σε δάση ήταν η μεγαλύτερη πηγή της περηφάνιας μου».

Δασολόγος στην Τουρκία φύτεψε 30 εκατομμύρια δέντρα και μετέτρεψε ερήμους σε καταπράσινες εκτάσεις!

Μερικές φορές ξεχνάμε ότι ο πλανήτης μας δεν φτιάχτηκε για εμάς αλλά και για εμάς και έτσι, η συμπεριφορά μας δεν είναι πάντα η καλύτερη, απέναντι στις άλλες μορφές ζωής με τις οποίες συνυπάρχουμε.

Ωστόσο, ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι ευαισθητοποιούνται και δραστηριοποιούνται κάνοντας σημαντικές περιβαλλοντολογικές κινήσεις που έχουν ως σκοπό, να επανορθώσουν τη σχέση του ανθρώπου με τη φύση, να βοηθήσουν τον πλανήτη μας να ανακάμψει κι εμείς, να εξασφαλίσουμε το μέλλον μας. Σε αυτή την κατηγορία των ευαισθητοποιημένων ανθρώπων, ανήκει και ο κος Χικμέτ Κάγια.

Advertisment

Ο Χικμέτ Κάγια είναι ένας άνθρωπος που αφιέρωσε τη ζωή του στη μητέρα Γη. Ξεκίνησε να εργάζεται στη Δασολογία το 1978, στην επαρχία του Σινόπ και εργάστηκε για 25 χρόνια ως διοικητής της Διαχείρισης Δασών στην Τουρκία.

Το μεγαλύτερο μέρος της σταδιοδρομίας του το αφιέρωσε στη δεντροφύτευση ερημικών εκτάσεων, μετατρέποντας αυτά τα άγονα μέρη σε καταπράσινα δάση.
Συνολικά, επί της δικής του διοίκησης, φυτεύθηκαν περίπου 30.000.000 δέντρα και σύμφωνα με δηλώσεις του στο πρακτορείο Anadolu, αισθάνεται πανευτυχής που κατάφερε να μεταμορφώσει με τη βοήθεια των ντόπιων κατοίκων, αυτές τις περιοχές σε κανονικά, καταπράσινα δάση.

Δασολόγος στην Τουρκία φύτεψε 30 εκατομμύρια δέντρα και μετέτρεψε ερήμους σε καταπράσινες εκτάσεις!

Advertisment

Να σημειωθεί ότι, οι δασικές εκτάσεις στην Τουρκία έχουν μειωθεί κατά 5,4% την τελευταία 20ετία.

«Ο μετασχηματισμός αυτών των εκτάσεων σε δάση ήταν η μεγαλύτερη πηγή της περηφάνιας μου», λέει ο κ. Χικμέτ Κάγια, ο οποίος καλεί τους συμπατριώτες του σε όλη την Τουρκία, να προστατεύουν τα δάση που έχουν απομείνει, χαρακτηρίζοντάς τα ως «το μέλλον της χώρας».

Και καθώς η κλιματική αλλαγή αποτελεί επείγουσα απειλή για τον πλανήτη μας, όλοι μας μπορούμε να κάνουμε κάτι για να την καταπολεμήσουμε και να οικοδομήσουμε ένα καλύτερο μέλλον.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, η κυβέρνηση της Ουαλίας έλαβε μια πρωτοβουλία, για να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή. Συγκεκριμένα, μέχρι τον ερχόμενο Οκτώβριο, κάθε νοικοκυριό στην Ουαλία θα μπορεί να φυτέψει δωρεάν ένα δέντρο στο πλαίσιο των δράσεων της κυβέρνησης για να καταπολεμήσει το φαινόμενο.

Ο Λι Γουότερς, αναπληρωτής υπουργός για την κλιματική αλλαγή, δήλωσε:

«Τα δέντρα είναι καταπληκτικά. Σώζουν ζωές διατηρώντας τον αέρα μας καθαρό, βελτιώνουν τη σωματική και ψυχική υγεία των ανθρώπων, είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση της έκτακτης ανάγκης της φύση μας, τη βελτίωση της βιοποικιλότητας και, φυσικά, την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής».

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Νομίζεις ότι χρειάζεσαι ένα “bikini body” για να απολαύσεις το καλοκαίρι; Ξανασκέψου το!
Ενδοοικογενειακή βία: 315 συλλήψεις πραγματοποίησε η αστυνομία την εβδομάδα από 13 έως 19 Μαΐου!
Μάθαμε να κοιτάμε το σπίτι μας και να σιωπούμε και κάποιες φορές... κοιτάζοντας το σπίτι μας σιωπούμε
Η ζωή στο Matrix | Το σύμπαν ως προσομοίωση

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση