Οι Foo Fighters θα δώσουν την πρώτη live συναυλία στο Metaverse!

Οι θαυμαστές των Foo Fighters έχουν διχαστεί από την απόφαση του συγκροτήματος...

Οι Foo Fighters θα δώσουν την πρώτη live συναυλία στο Metaverse!

To Metaverse είναι ένα ψηφιακό δίκτυο εικονικών κόσμων, μέσα στο οποίο ζούμε και αλληλεπιδρούμε με άλλους όπως ακριβώς κάνουμε στην πραγματική ζωή μας. Δεν είναι απλά ένα βιντεοπαιχνίδι ή ένας ψηφιακός κόσμος. Είναι μια ένωση όλων των ψηφιακών μας κόσμων σε μια εικονική διάσταση, όπου έχουμε πρόσβαση χάρη στις τεχνολογίες του ίντερνετ, της εικονικής και επαυξημένης πραγματικότητας, των social media, των κρυπτονομισμάτων και του blockchain, που επιτρέπουν να δημιουργηθεί αυτή η «άλλη» πραγματικότητα.

Θα μπορούσαμε να πούμε ότι, το Metaverse είναι ένα μετασύμπαν, δηλαδή ένα σύμπαν μετά το πραγματικό, που υπάρχει και λειτουργεί συνέχεια, ακόμη και όταν εμείς δεν είμαστε συνδεδεμένοι σε αυτό.

Σε αυτό, λοιπόν, το ψηφιακό δίκτυο, οι Foo Fighters, το γνωστό ροκ συγκρότημα που ίδρυσε ο πρώην ντράμερ των Nirvana, Dave Grohl, ανακοίνωσαν ότι θα δώσουν μια εικονική συναυλία στις 13 Φεβρουαρίου, την οποία μπορεί να παρακολουθήσει κανείς εντελώς δωρεάν, σε συνεργασία με το Meta (το rebrand του Facebook ως πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας) που θα τη μεταδώσει μέσω streaming, σε μια καθηλωτική εμπειρία VR 180 μοιρών, σύμφωνα με δήλωση των Foo Fighters.

«Οι Foo Fighters αγαπούν την πρόκληση – από το να εμφανίζονται στις μεγαλύτερες σκηνές στον κόσμο και τα πιο μικροσκοπικά κλαμπ έως το να γυρίζουν ταινίες και μίνι σειρές» ανέφερε σε δήλωσή του, ο αρχηγός του συγκροτήματος Dave Grohl και συμπλήρωσε ότι το γκρουπ θα ερμηνεύσει ζωντανά, για πρώτη φορά, ένα από τα τραγούδια του.

Τη συναυλία, που χαρακτηρίζεται ως μια «σουρεαλιστική σύγκλιση φυσικών, φανταστικών οπτικών στοιχείων», θα σκηνοθετήσει ο Mark Romanek, ο γνωστός Αμερικανός σκηνοθέτης και παραγωγός, ο οποίος έχει συνεργαστεί μέχρι σήμερα, με σπουδαίους καλλιτέχνες, όπως είναι ο Jay-Z, ο Taylor Swift, οι Coldplay κ.ά.

«Τα έχουμε κάνει σχεδόν όλα. Αλλά ποτέ δεν συνεργαστήκαμε με τον Mark Romanek, σε μια εννοιολογική σειρά τραγουδιών (συμπεριλαμβανομένου ενός που θα ερμηνευθεί ζωντανά για πρώτη φορά σε ένα παγκόσμιο κοινό», ανέφερε ο Grohl.

Οι θαυμαστές των Foo Fighters έχουν διχαστεί από την απόφαση του συγκροτήματος να δώσει αυτή την εικονική συναυλία, πολλοί δε από αυτούς, έχοντας δυσαρεστηθεί από την απόφαση του αγαπημένου τους συγκροτήματος, έκαναν λόγο για μια εντελώς περιττή κίνηση.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε