,

Πώς να επαναπρογραμματίσουμε τον υποσυνείδητο νου για να πετύχουμε τους στόχους μας

Οι φόβοι και οι διαστρεβλωμένες πεποιθήσεις για τη ζωή μας σαμποτάρουν την επιτυχία μας μέσα σε αυτή.

Πώς να επαναπρογραμματίσουμε τον υποσυνείδητο νου για να πετύχουμε τους στόχους μας

Έχει υποστηριχθεί ότι η έλλειψη θετικής σκέψης μπορεί να είναι επιζήμια για τις πιθανότητες επίτευξης των στόχων μας. Η εγκαθίδρυση αρνητικών σκέψεων στο υποσυνείδητό μας θα έχει αναπόφευκτα αντίκτυπο στο πόσο συχνά θα πετυχαίνουμε τους στόχους μας. Εξαιτίας αυτού, ο επαναπρογραμματισμός του υποσυνείδητου νου είναι ένα ουσιαστικό βήμα στη διαδικασία καθορισμού στόχων.

Γιατί είναι σημαντικός ο επαναπρογραμματισμός του υποσυνείδητου νου; Η απλή απάντηση είναι ότι οι άνθρωποι συχνά φοβούνται ότι δεν θα πετύχουν.

Advertisment

Πολλές φορές, ο φόβος της αποτυχίας μπορεί να κάνει κάποιους να πιστεύουν ότι η αποτυχία στη ζωή τους θα σημαίνει αποτυχία για πάντα και θα τους οδηγήσει σε μια ζωή γεμάτη απογοήτευση. Ο επαναπρογραμματισμός του υποσυνείδητου δεν είναι τόσο δύσκολος όσο φαίνεται. Δεν θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά μπορεί να επιτευχθεί αν ασχοληθούμε σοβαρά εξασκώντας τον.

Με τον τρόπο αυτό, όχι μόνο θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να επιτύχετε τους στόχους σας, αλλά θα κατανοήσετε βαθύτερα τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία σας, θα προσδιορίσετε τις προτεραιότητές σας και θα εξελιχθείτε σε ένα πιο υπεύθυνο και σεβαστό άτομο.

3 τρόποι να ξεκινήσουμε τον επαναπρογραμματισμό του υποσυνείδητου νου

Για να επαναπρογραμματίσετε το υποσυνείδητό σας ώστε να πετύχετε τους στόχους σας, μπορείτε να δοκιμάσετε τις παρακάτω τεχνικές για ένα χρόνο και να δίνετε προσοχή στις αλλαγές που αρχίζουν να εκδηλώνονται.

Advertisment

1. Εξασκούμε την ταπεινοφροσύνη

Μην υποθέτετε ότι γνωρίζετε τα πάντα, και ακούστε την υποσυνείδητη αντίστασή σας. Όταν είμαστε νέοι, υποθέτουμε ότι ξέρουμε τα πάντα και αυτό αποτελεί μια υποσυνείδητη αντίσταση. Περνάμε άπειρο χρόνο νομίζοντας ότι μπορούμε να γίνουμε κάτι ανέφικτο, νομίζουμε ότι ξέρουμε τι είναι καλύτερο για εμάς χωρίς ίχνος ενδοσκόπησης πολλές φορές. Μόλις αναγνωρίσετε ότι δεν έχετε καταλάβει τα πάντα και ότι υπάρχει περιθώριο ανάπτυξης, οι στόχοι μοιάζουν πιο ενδιαφέροντες και εφικτοί.

2. Προσδιορίζουμε τους φόβους μας

Αξίζει να ακούσετε τους φόβους σας και να ορίσετε ποιοι είναι αυτοί. Πρόκειται για μια σπουδαία άσκηση σε όλους τους τομείς, καθώς η αντιμετώπιση του αγνώστου είναι μια σημαντική άσκηση που αποτελεί ένα βήμα προς τον επαναπρογραμματισμό του υποσυνείδητου νου.

Άκουσα τους φόβους μου και προσδιόρισα ποιοι ήταν, προκειμένου να με βοηθήσει να ελιχθώ επιτυχώς μέσα στη ζωή. Αποφάσισα να μην σπουδάσω σε μια μεγάλη και δύσκολη για εμένα σχολή ( τη Νομική) λόγω του φόβου μου ότι δεν θα μιλούσα αρκετά καλά αγγλικά, μαζί με το υψηλό κόστος.

Σκέφτηκα καλύτερα και συνειδητοποίησα ότι το να πάω σε μια άλλη μικρότερη σχολή για να κάνω μεταπτυχιακό στην Επικοινωνία ήταν πολύ καλύτερη ιδέα. Έξι χρόνια αργότερα, ολοκλήρωσα το διδακτορικό. Κατάφερα να επαναπρογραμματίσω το υποσυνείδητό μου, ώστε να ακολουθήσω αυτό που ήταν το πιο λογικό.

Αν δεν γνωρίζετε συγκεκριμένα ποιους φόβους αντιμετωπίζει το υποσυνείδητό σας, αυτοί θα σας ταλαιπωρούν για πάντα και θα σας εμποδίζουν να επιδιώξετε και να επιτύχετε τους στόχους σας. Αφιερώστε χρόνο για να καθίσετε με αυτό που φοβάστε- κάνοντάς το αυτό, θα μπορέσετε να αναπτύξετε ένα σχέδιο για να το αντιμετωπίσετε κατά μέτωπο. Οι φόβοι μπορεί να οδηγήσουν σε αναβλητικότητα, αν δεν τους αντιμετωπίσετε.

3. Επαναλαμβάνουμε αυτό που πιστεύουμε στο υποσυνείδητό μας

Έπεισα τον εαυτό μου ότι επρόκειτο να γίνω καθηγητής πανεπιστημίου καθ’ όλη τη διάρκεια της εμπειρίας μου στο πτυχίο Bachelor. Στο Πανεπιστήμιο, όπου ολοκλήρωσα το διδακτορικό μου, σπούδαζα ανάμεσα στους καλύτερους φοιτητές του κόσμου στην τεχνολογία.

Έλεγα επανειλημμένα στον εαυτό μου ότι ήμουν ένας από τους κορυφαίους φοιτητές εκεί μέσα Πολιτείες και οραματιζόμουν την καριέρα μου ως καθηγητής κολεγίου. Η επανάληψη των πεποιθήσεών μου μέσω των επιβεβαιώσεων στο μεταπτυχιακό αποδείχθηκε ότι άξιζε τον κόπο, και σήμερα είμαι καθηγητής κολεγίου στα μέσα της καριέρας μου και στο δρόμο προς την ανώτερη θέση.

Είναι εκπληκτικό τι καταφέρνετε όταν πείθετε τον εαυτό σας ότι μπορείτε να κάνετε κάτι πολλές φορές την ημέρα. Οι επιβεβαιώσεις λειτουργούν όταν αφιερώνετε χρόνο για να αναπτύξετε φράσεις που είναι συγκεκριμένες για τους στόχους και τα όνειρά σας.

Πηγή:

www.enlightened-consciousness.com/how-to-reprogram-your-subconscious-mind-to-reach-your-goals

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Αλεξιθυμία | Πώς είναι να ζεις όταν δεν μπορείς να ξεχωρίσεις τα συναισθήματά σου;
Αφαντασία και υπερφαντασία: Δύο παράξενα φαινόμενα που επηρεάζουν έως και το 9% του πληθυσμού
Η βιολογία της θλίψης: Γιατί είναι τόσο σημαντικό να εκφράζουμε τα αρνητικά συναισθήματα
Τι έχει πραγματικά αξία στη ζωή;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση