Πώς η «υγιής» πειθαρχία ξεκλειδώνει νέες ευκαιρίες

Η εξάσκηση της υγιούς πειθαρχίας σε μια πλευρά της ζωής μας δημιουργεί μια τάξη και σε άλλες πλευρές της.

Πώς η υγιής πειθαρχία ξεκλειδώνει νέες ευκαιρίες

Στην ιδέα και μόνο της πειθαρχίας μπορεί να εμφανίζετε αντίσταση, να τη θεωρείτε μια αρνητική έννοια, αλλά υπάρχει και η υγιής πειθαρχία, η οποία μόνο οφέλη μπορεί να δώσει. Η εξάσκηση της υγιούς πειθαρχίας σε μια πλευρά της ζωής μας δημιουργεί μια τάξη και σε άλλες πλευρές της. Γιατί; Επειδή τα πάντα είναι συνδεδεμένα και μία αλλαγή μπορεί να προκαλέσει το φαινόμενο της χιονοστιβάδας.

Άλλωστε, όταν η ζωή μας είναι πιο οργανωμένη, είναι ευκολότερο για εμάς να τη βελτιώσουμε. Τα παρακάτω βήματα για μια υγιή πειθαρχία μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε την αλλαγή.

Advertisements

7 βήματα για να πετύχουμε μια υγιή πειθαρχία

Θέστε βραχύχρονους και μακρόχρονους οικονομικούς στόχους

Ένας τρόπος είναι να ορίσετε ένα μηνιαίο budget που θα σας βοηθήσει να ελέγξετε τις δαπάνες σας. Ένας άλλος είναι μακροχρόνιος, όπως ένας ξεχωριστός λογαριασμός αποταμίευσης που θα σας βοηθήσει να ξεπληρώσετε ίσως ένα χρέος ή να αποκτήσετε κάτι που επιθυμείτε.

Ενσυνείδητος περιορισμός σε πράγματα όπως στο αλκοόλ, στην καφεΐνη και στη ζάχαρη

Η πιο ενσυνείδητη κατανάλωσή τους θα επιδράσει θετικά στη σωματική και συναισθηματική σας υγεία. Αντί να κόψετε εντελώς τη ζάχαρη, περιορίστε τη σε συγκεκριμένες ποσότητες μέσα στη μέρα.

Διατηρήστε τακτοποιημένο τον χώρο σας

Τελειώστε το πλύσιμο των πιάτων και συγυρίστε το σαλόνι σας πριν πάτε για ύπνο το βράδυ. Φτιάξτε το κρεβάτι σας το πρωί. Το περιβάλλον που θα αντικρίσετε την επόμενη μέρα θα σας κρατήσει το νου σας ήρεμο και γαλήνιο.

Βάλτε όρια στην παρακολούθηση ταινιών και σειρών

Μας αρέσει να ξεχνιόμαστε με μια καλή σειρά, είναι μια υγιής απόδραση. Αλλά η υπερβολική παρακολούθηση μας μουδιάζει. Δεν νιώθετε λίγες ενοχές; Βάλτε ένα χρονικό όριο για να είστε παραγωγικοί την υπόλοιπη μέρα.

Συνδεθείτε με άλλους

Κρατήστε επαφές με άλλους ανθρώπους, γιατί είναι μια υγιής και απαραίτητη συνήθεια η κοινωνικοποίηση. Ακόμα κι αν είναι μια μικρή συζήτηση με τον άνθρωπο που σας φτιάχνει κάθε πρωί τον καφέ, κάντε την ανθρώπινη αλληλεπίδρασή σας προτεραιότητα.

Εξασκήστε την υπομονή

Θέλετε πραγματικά πολύ εκείνο το καλοκαιρινό φόρεμα που είδατε το πρωί στην βιτρίνα; Χρειάζεται να μάθετε να περιμένετε υπομονετικά την κατάλληλη ευκαιρία. Μπορεί να βρείτε κάτι παρόμοιο σε καλύτερη τιμή ή σύντομα να ξεκινήσουν οι εκπτώσεις. Μάθετε πρώτα να ελέγχετε τα οικονομικά σας και να είστε βέβαιοι πως μια αγορά δεν θα σας κοστίσει κάτι σημαντικότερο.

Πάρτε ένα υγιές ρίσκο

Προκαλέστε τον εαυτό σας να παίρνετε υγιή ρίσκα σε τακτική βάση. Ξεκινήστε ένα εργαστήριο δημιουργικής γραφής, ακολουθήστε ένα από τα πολλά όνειρα που τόσα χρόνια θέλετε να πραγματοποιήσετε.

Advertisements

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

duskolamathimata
Είναι η αβεβαιότητα η νέα κανονικότητα; Ναι και ιδού τι μπορούμε να κάνουμε
Λέξεις Σοφίας: Οποιαδήποτε αλλαγή ξεκινά με ένα μόνο βήμα!
gnoriazontas-to-synaisthimatiko-detox-pws-tolmiseis

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε