, ,

12 στοιχεία που δείχνουν ότι ίσως «σαμποτάρουμε» την ερωτική μας ζωή

Όσο ισχυρότερη είναι η σχέση ενός ατόμου με τον εαυτό του, τόσο πιο πιθανό είναι να βρίσκει τις σχέσεις του ικανοποιητικές.

12 στοιχεία που δείχνουν ότι ίσως «σαμποτάρουμε» την ερωτική μας ζωή

Όταν λαχταράμε μια ικανοποιητική σχέση, αλλά αισθανόμαστε απογοητευμένοι επειδή επαναλαμβάνουμε συνεχώς τα ίδια μοτίβα, μπορεί τελικά να απελπιζόμαστε για το μέλλον μας στη προσωπική μας ζωή και να αρχίσουμε να αναρωτιόμαστε αν θα βρούμε ποτέ την ουσιαστική σύνδεση που λαχταράμε.
Αν διαπιστώνετε ότι συνήθως ερωτεύεστε ανθρώπους που δεν είναι συμβατοί μαζί σας, τα ραντεβού μπορεί συχνά να μοιάζουν με συναισθηματικό τρενάκι του λούνα παρκ. Είναι δύσκολο να συνεχίσετε να βγαίνετε συνεχώς νέα ραντεβού όταν νιώθετε ότι δεν έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε.

Αν θέλετε μια ουσιαστική σχέση, αλλά βρίσκεστε συχνά απογοητευμένοι από τις εμπειρίες σας στα ραντεβού, μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε τα εμπόδια που σας δυσκολεύουν στο να έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε.

Advertisment

12 στοιχεία που δείχνουν ότι ίσως «σαμποτάρουμε» την ερωτική μας ζωή

1. Δεν παρατηρούμε αν οι πράξεις του ατόμου ευθυγραμμίζονται με τα λόγια του

Είναι σημαντικό να παρατηρείτε τις πράξεις ενός ατόμου όταν βγαίνετε με κάποια νέα γνωριμία, καθώς πολλοί άνθρωποι τείνουν να έχουν παρωπίδες στην αρχή μιας σχέσης. δίνουμε προσοχή στις πράξεις του, αυξάνεται η πιθανότητα να μην παραβλέψουμε τις κόκκινες σημαίες που μας γίνονται εμφανείς.

2. Υποθέτουμε ότι το άλλο άτομο είναι στην ίδια σελίδα με εμάς ως προς την αποκλειστικότητα

Δεν είναι ασυνήθιστο για τους ανθρώπους να αποφεύγουν να κάνουν τη συζήτηση για την αποκλειστικότητα λόγω του φόβου ότι το άλλο άτομο δεν θα είναι στην ίδια σελίδα με αυτούς. Χρειάζεται ένα ορισμένο επίπεδο έκθεσης για να γίνει αυτή η συζήτηση, οπότε κάποιοι άνθρωποι μπορεί λανθασμένα να υποθέσουν ότι το άλλο άτομο είναι στην ίδια σελίδα, μόνο και μόνο για να εκπλαγούν αργότερα όταν ανακαλύψουν ότι το άτομο με το οποίο βγαίνουν βλέπει και άλλα άτομα. Ανεξάρτητα από το πόσο ισχυρή είναι η σχέση που πιστεύετε ότι έχετε ή πόσο χρόνο περνάτε μαζί, αν υποθέσετε οτιδήποτε σχετικά με την κατάσταση της σχέσης σας πριν το συζητήσετε, μπορεί να απογοητευτείτε και να δεθείτε πρόωρα με κάποιον που δεν είναι συμβατός μαζί σας.

3. Απορρίπτουμε τις κόκκινες σημαίες ή τα σημάδια δυσφορίας που αισθανόμαστε

Όταν είστε σε ένα ραντεβού, παρατηρώντας πώς αισθάνεστε σωματικά και συναισθηματικά μπορεί να σας δώσει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την αίσθηση συναισθηματικής ασφάλειας που έχετε με αυτό το άτομο. Μετά τα πρώτα ραντεβού με ένα νέο άτομο, μπορεί να είναι χρήσιμο να διαλογιστείτε ή/και να γράψετε ημερολόγιο για να εξερευνήσετε πώς αισθανθήκατε όταν περνούσατε χρόνο μαζί του.

Advertisment

4. Αποφασίζουμε μετά από 1-2 ραντεβού ότι δεν είμαστε ανοιχτοί σε άλλη γνωριμία

Όταν η σχέση δεν είναι ακόμα αποκλειστική, μαθαίνετε ακόμα πολλά για το άτομο που βλέπετε και μπορεί να μην ξέρετε ακόμα αν ταιριάζετε ή αν η σχέση έχει μέλλον. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τα αρχικά στάδια της γνωριμίας μπορεί να είναι μια κρίσιμη στιγμή για να εξερευνήσουμε άλλες ευκαιρίες γνωριμιών.

Το αίσθημα χημείας από νωρίς μπορεί να σας ξεγελάσει και να σας κάνει να ερωτευτείτε τις δυνατότητες κάποιου πριν ανακαλύψετε αν είναι συμβατός μαζί σας. Η γνωριμία με άλλους μπορεί να σας βοηθήσει να αποκτήσετε προοπτική και να μειώσετε την πιθανότητα να προσκολληθείτε πρόωρα σε λάθος συντρόφους.

5. Δεν ξέρουμε ποιες είναι οι ανάγκες μας και οι ανάγκες της σχέσης μας

Ο προβληματισμός σχετικά με το πώς αισθάνεστε περισσότερη αγάπη και ενδιαφέρον σε μια σχέση μπορεί να σας βοηθήσει να αρχίσετε να προσδιορίζετε ποιες είναι οι ανάγκες της σχέσης σας. Η γνώση των αναγκών σας στη σχέση μπορεί να σας βοηθήσει να προσδιορίσετε τη συμβατότητά σας με έναν πιθανό σύντροφο και να σας γλιτώσει πολύ χρόνο μακροπρόθεσμα.

6. Συνεχίζουμε να βγαίνουμε με κάποιον με την ελπίδα ότι τα πράγματα θα αλλάξουν, ενώ δεν μπορεί να ικανοποιήσει τις ανάγκες της σχέσης

Αν συμβιβάζετε τις αξίες και τις ανάγκες σας για να είστε σε μια σχέση, παρατείνετε το αναπόφευκτο. Ένας πιθανός σύντροφος μπορεί να έχει τα περισσότερα από τα χαρακτηριστικά που αναζητάτε, αλλά αν οι βασικές του αξίες δεν ευθυγραμμίζονται με τις δικές σας ή αν έχει έναν παράγοντα που χαλά τη συμφωνία και προσπαθείτε να πείσετε τον εαυτό σας ότι δεν έχει σημασία, προετοιμάζετε τον εαυτό σας για μελλοντική απογοήτευση.

7. Εστιάζουμε στις δυνατότητες και όχι στο παρόν

Είναι εύκολο να αποσπάται η προσοχή μας από τις δυνατότητες κάποιου και να αναλωνόμαστε σε σκέψεις για το κοινό μας μέλλον όταν είμαστε ενθουσιασμένοι με κάποιον καινούργιο, αλλά αυτό μπορεί να θολώσει την κρίση μας και να μας κάνει πιο επιρρεπείς στο να χάσουμε τις κόκκινες σημαίες.

8. Αγνοούμε το πώς νιώθουμε όταν δεν είμαστε με το άτομο που βλέπουμε

Ενώ είναι σημαντικό να προσέχετε πώς αισθάνεστε όταν περνάτε χρόνο με το άτομο με το οποίο βγαίνετε, είναι επίσης σημαντικό να δίνετε προσοχή στο πώς αισθάνεστε όταν δεν είστε μαζί. Όταν δεν είστε μαζί, αισθάνεστε ασφαλείς για τη σύνδεσή σας και την επικοινωνία αυτού του ατόμου μαζί σας ή αισθάνεστε αβέβαιοι για το πού βρίσκεστε και πότε θα έρθει σε επαφή μαζί σας;

9. Δεν θέτουμε όρια και/ή δεν επικοινωνούμε τις ανάγκες μας

Στα αρχικά στάδια της γνωριμίας, μερικοί άνθρωποι μπορεί να αισθάνονται ανήσυχοι σχετικά με την επικοινωνία των αναγκών ή των ορίων τους λόγω του φόβου ότι θα χάσουν τη σύνδεσή τους με το άλλο άτομο ή ότι θα κριθούν. Κάτι τέτοιο σας απομακρύνει από την ευκαιρία να δείτε πώς ανταποκρίνεται το άτομο με το οποίο βγαίνετε όταν θέτετε όρια ή επικοινωνείτε τις ανάγκες σας, γεγονός που μπορεί να σας δώσει πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με τη συμβατότητά σας από νωρίς και όχι μετά από μήνες.

10. Δεν αφιερώνουμε χρόνο στο να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε τη σχέση με τον εαυτό μας

Όσο ισχυρότερη είναι η σχέση με τον εαυτό σας, τόσο πιο πιθανό είναι να επικοινωνείτε αποτελεσματικά τις ανάγκες σας και να βρίσκετε τις σχέσεις σας ικανοποιητικές. Επικεντρωθείτε στις σχέσεις και τις δραστηριότητες που σας δίνουν χαρά και σας βοηθούν να νιώθετε παρόντες καθώς και προσγειωμένοι.

11. Βιαζόμαστε να συνδεθούμε με κάποιον πριν να είμαστε έτοιμοι λόγω της επιθυμίας να διατηρήσουμε το ενδιαφέρον του

Αυτό ειναι πολύ σημαντικό στοιχείο, αν γνωρίζετε ότι έχετε την τάση να δένεστε εύκολα με τους λάθος συντρόφους κατά τα αρχικά στάδια της γνωριμίας. Ο σεβασμός του προσωπικού σας ρυθμού μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε τις προσδοκίες σας υπό έλεγχο και να σας προστατεύσει, ώστε να μπορείτε να πάρετε μια τεκμηριωμένη απόφαση πριν θολώσει το όραμά σας και προσκολληθείτε πρόωρα σε κάποιον με τον οποίο μπορεί να μην είστε συμβατοί.

12. Μπερδεύουμε τη χημεία με τη συμβατότητα

Μπορείτε να έχουμε χημεία με πολλούς ανθρώπους, αλλά αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι είμαστε και συμβατοί μαζί τους. Σκεφτείτε τη χημεία σαν το γλάσο στην τούρτα και την τούρτα σαν τα θεμέλια της σχέσης σας (που περιλαμβάνουν κοινές βασικές αξίες και συμβατότητα). Αν από την ίδια την τούρτα λείπουν συστατικά, δεν έχει σημασία πόσο γλάσο θα βάλουμε πάνω της – δεν θα έχει ωραία γεύση και θα απογοητευτούμε που ξοδέψαμε τόσο χρόνο προσπαθώντας να πετύχουμε τη συνταγή.

Πηγή: www.psychologytoday.com/intl/blog/mindful-dating/202203/12-mistakes-may-be-sabotaging-your-love-life

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Τι μπορούμε να κάνουμε όταν ένα παιδί λέει ψέματα
Οι 2 "μυστικές γλώσσες" με τις οποίες επικοινωνούμε όταν βρισκόμαστε σε μία στενή σχέση
Πώς να απαλύνετε το άγχος του παιδιού για την επιστροφή στο σχολείο
Γιατί μένουμε σε βαρετές σχέσεις;

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση