,

Όλη η μαγεία του δρόμου μας κρύβεται στον τρόπο που τον περπατάμε…

Να κοιτάς μέσα σου! Να βρίσκεις τη δύναμη να κοιτάς τα συναισθήματά σου, όποια και αν είναι αυτά.

Όλη η μαγεία του δρόμου μας κρύβεται στον τρόπο που τον περπατάμε...

«Η ζωή πάντα θα συνεχίζεται, πάντα θα ρέει με μία ατέρμονη κίνηση. Καθώς περπατάμε το μονοπάτι της ζωής μας, σαν ταξιδιώτες, οι προορισμοί στο ταξίδι μας μπορεί να εναλλάσσονται συχνά. Προορισμοί μικροί και μεγάλοι…Ιθάκες, περισσότερο ή λιγότερο, σημαντικές για την καρδιά.»

«Ένας, όμως, παραμένει ο τελικός προορισμός ενός ελεύθερου ταξιδιώτη. Ο σημαντικότερος όλων… η πνευματική του ωρίμανση. Η Αυτογνωσία, η ένωση με τον αληθινό του εαυτό! Αυτός είναι ο αληθινός προορισμός για την ταξιδιάρα ψυχή μας, που έρχεται εδώ στη γη για να ζήσει ελεύθερα, να εξερευνήσει.»

Advertisment

«Πόση διαφορά έχει ένα μονοπάτι όταν τα βήματα που το περπατούν είναι μη συνειδητά; Όταν είναι αυτό που λέμε “στον αυτόματο πιλότο” το περπάτημά σου… Μ’ ένα μονοπάτι που το περπατά ένας εαυτός συνειδητός; Με πόδια βαθιά ριζωμένα στο χώμα της γης! Τι στ’ αλήθεια αλλάζει όταν πορεύεσαι στη ζωή, με όλα αυτά που η ζωή μπορεί να σου φέρει στο δρόμο, έχοντας σύμμαχο τον εαυτό σου κι όχι κρυφό – υποσυνείδητο – εχθρό;».

«Να κοιτάς μέσα σου! Να βρίσκεις τη δύναμη να κοιτάς τα συναισθήματά σου, όποια και αν είναι αυτά. Απλώς όπως είναι, χωρίς να τα κρίνεις! Να τα αφήνεις να βγαίνουν στην επιφάνεια, μην νεκρώνεσαι και, κυρίως, μη νεκρώνεις την καρδιά σου για να μην νιώθει. Είσαι άνθρωπος!»

«Δεν θα σε οδηγήσει πουθενά το να πιέζεις ό,τι νιώθεις και να το σπρώχνεις προς τα μέσα. Αποδέξου τον πόνο σου, τον θυμό σου, τη θλίψη, τον φόβο και οτιδήποτε άλλο κουβαλάς και ζήσε με αυτά. Με ό,τι έχεις, με ό,τι νιώθεις, αυτό είναι η αρχή για να δημιουργήσει από μόνο του καινούρια ζωή για σένα. Η ζωή ανοίγεται μπροστά σου, αλλά όσο εσύ είσαι κλεισμένος σε όλα εκείνα που δεν θέλεις να δεις, να αντιμετωπίσεις και εντέλει να ξεπεράσεις, τόσο θα της κλείνεις την πόρτα στα μούτρα!»

Advertisment

Ταξιδιώτη…«Να θυμάσαι πως, όλη η μαγεία του δρόμου μας κρύβεται στον τρόπο που τον περπατάμε Με μάτια ανοιχτά; Απολαμβάνοντας ελεύθεροι τη θέα και τις Ιθάκες που, κάθε φορά, ανακαλύπτουμε…αφήνοντας την καρδιά να οδηγεί; Ή με μάτια φοβισμένα; Αποκομμένοι από τον αληθινό εαυτό μας και τα συναισθήματά μας…κλεισμένοι μέσα στα αυστηρά όρια του νου.»

«Η επιλογή είναι δική μας, βρίσκεται μέσα στα χέρια μας, είναι αυτή που θα διαμορφώσει το βήμα μας.

Αυτή που θα μεταμορφώσει ολοκληρωτικά το Μονοπάτι και την εξέλιξη της ζωής μας. Καλό ταξίδι Ταξιδιώτη!»

Απόσπασμα από το βιβλίο «Το Μονοπάτι ενός Ταξιδιώτη» της Βασιλικής Παπαγιαννάκη που κυκλοφορεί από τις Πρότυπες Εκδόσεις Πηγή

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Manterruption: Διεκδικώντας χώρο και χρόνο για τις γυναίκες σε μία επαγγελματική συζήτηση
Δεν φτάνει μόνο να θέλεις να αγαπήσεις, πρέπει και να μπορείς
Ένα μωσαϊκό η ζωή, με χαρές και λύπες
Πέρασαν δώδεκα μήνες από τότε που εγκληματικά σιώπησαν οι φωνές

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση