,

Adhara Pérez: Το 9χρονο κορίτσι που έχει υψηλότερο IQ από τον Stephen Hawking και τον Albert Einstein

Η 9χρονη βίωσε δύσκολες στιγμές εκφοβισμού στο σχολείο τόσο από τους συμμαθητές της, όσο και από τους καθηγητές.

Adhara Pérez: Το 9χρονο κορίτσι που έχει υψηλότερο IQ από τον Stephen Hawking και τον Albert Einstein

Η Μεξικανή Adhara Pérez είναι μόλις 9 ετών. Αλλά έχει ένα από τα υψηλότερα σκορ IQ στον κόσμο – έφτασε το επιβλητικό 162. Για να το θέσουμε αυτό σε ένα πλαίσιο, το εκτιμώμενο IQ του Stephen Hawking και του Albert Einstein είναι 160. Η μικρή ιδιοφυΐα είναι από την Πόλη του Μεξικού (γεννήθηκε σε μία από τις φτωχές της γειτονιές) και τα επιτεύγματά της μέχρι στιγμής συμβαδίζουν με το IQ της.

Η Adhara κάνει τέτοια τεστ IQ από την ηλικία των 4 ετών. Σήμερα, σε ηλικία 9 ετών, σπουδάζει ταυτόχρονα 2 πτυχία. Είναι όνειρο για πολλούς από εμάς να ολοκληρώσουμε έστω και ένα. Το ένα από τα πτυχία είναι στη βιομηχανική μηχανική στα μαθηματικά στο UNITEC. Το άλλο είναι στη μηχανική συστημάτων στο Universidad CNCI. Και τα δύο πανεπιστήμια βρίσκονται στο Μεξικό.

Advertisment

Το κορίτσι ονειρεύεται να εισαχθεί στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνα. Αλλά δεν πρόκειται πλέον τόσο για όνειρο, αφού το Πανεπιστήμιο της έχει ήδη προσφέρει μια θέση για να σπουδάσει αστρονομία. Επί του παρόντος, μαθαίνει αγγλικά για να εξασφαλίσει ότι η πορεία της θα είναι πιο ομαλή. Σε συνέντευξή της στο NBC San Diego, δήλωσε ότι θα μείνει στην Αριζόνα για 3 μήνες, μόνο και μόνο για να βελτιωθεί στην ομιλία και την ακρόαση της αγγλικής γλώσσας.

Το IQ της δεν είναι το μόνο εντυπωσιακό κομμάτι της ιστορίας της Adhara Pérez. Όταν ήταν 3 ετών, είχε διαγνωστεί ως αυτιστική – συγκεκριμένα, με σύνδρομο Asperger. Αλλά τώρα, είναι αποφασισμένη να πραγματοποιήσει το όνειρό της: να γίνει ένας από τους αστροναύτες της NASA και να επισκεφθεί τον Άρη. Βρίσκεται σε καλό δρόμο για να γίνει και αυτό πραγματικότητα, καθώς είναι ήδη μέλος του Διαστημικού Κέντρου Johnson της NASA, που βρίσκεται στο Τέξας.

Πριν από τη διάγνωση του αυτισμού της, η μικρή Adhara Pérez ήταν θύμα σκληρού εκφοβισμού. Το «λάθος» της ήταν ότι ήταν «διαφορετική». Η Nallely Sanchez, μητέρα της Adhara, διηγήθηκε μια ιδιαίτερα τραυματική εμπειρία σε συνέντευξή της στους Yucatan Times. Είχε δει την Adhara να παίζει μέσα σε ένα μικροσκοπικό σπίτι, στο οποίο τα παιδιά την είχαν κλειδώσει μέσα και άρχισαν να της φωνάζουν ότι είναι παράξενη, χτυπώντας το παιχνιδόσπιτο.

Advertisment

Το τραγικό περιστατικό άφησε μόνιμη εντύπωση τόσο στη μητέρα όσο και στην κόρη. Η Nallely ορκίστηκε να μην αφήσει ποτέ την κόρη της να υποφέρει έτσι. Η Adhara δήλωσε ότι ήθελε να σταματήσει να πηγαίνει στο σχολείο και άρχισε να πέφτει σε βαθιά κατάθλιψη. Οι δάσκαλοι είπαν ότι η Adhara συνήθως κοιμόταν κατά τη διάρκεια του μαθήματος και ήταν εμφανώς αδιάφορη για τη διαδικασία.

Αλλά, για καλή τους τύχη, αυτή η αλληλεπίδραση οδήγησε στο να εντοπιστεί η ευφυΐα της Adhara Pérez. Η Nallely έβαλε την κόρη της σε θεραπεία αφού την απομάκρυνε από εκείνο το σχολείο. Εκεί, οι ψυχίατροι συμβούλευσαν την Adhara να επισκεφθεί το Κέντρο Φροντίδας Ταλέντων. Εκεί διεξάγονται διάφορα είδη τεστ IQ. Προς ευχάριστη έκπληξη της Nallely, η Adhara σημείωσε ένα εκπληκτικό σκορ 162.

Η τεράστια ευφυΐα της Adhara την βοήθησε να αποφοιτήσει από το δημοτικό όταν ήταν μόλις 5 ετών, από το γυμνάσιο όταν ήταν 6 και από το λύκειο όταν ήταν 8 ετών. Τώρα, εργάζεται για τα 2 πτυχία της μέσω του διαδικτύου.

Και για να προσθέσουμε σε όλα αυτά κάτι επίσης εκπληκτικό, η Adhara είναι επίσης συγγραφέας ενός βιβλίου! Το βιβλίο μιλά για τις εμπειρίες της. Η πρόχειρη μετάφραση του ισπανικού τίτλου είναι «Μην τα παρατάς». Στη λίστα του Forbes Mexico με τις 100 πιο ισχυρές γυναίκες του Μεξικού έχει συμπεριληφθεί και η μικρή Adhara Pérez.

Μέσα σε όλα αυτά, η Adhara Pérez αναπτύσσει επί του παρόντος ένα έξυπνο βραχιόλι που θα βοηθά τα αυτιστικά παιδιά. Θα παρακολουθεί τα συναισθήματα των παιδιών και θα βοηθά στην πρόληψη ξεσπασμάτων και κρίσεων.

Στη συνέντευξή της στο NBC San Diego, η Adhara είχε μια χρυσή συμβουλή για όλους τους ανθρώπους εκεί έξω. Τους υπενθύμισε να μην το βάζουν ποτέ κάτω και αν μισούν τις παρούσες συνθήκες, τότε θα πρέπει να σχεδιάζουν να φτάσουν στην κατάσταση που θέλουν. Μια λαμπρή συμβουλή από ένα λαμπρό μυαλό.

Πηγή:

truththeory.com/adhara-perez-child-iq-higher-hawking-einstein/

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Διονύσιος Σολωμός: Τα συντηρημένα χειρόγραφα του εθνικού ποιητή θα εκτεθούν στο Βυζαντινό Μουσείο στις 21/3
Να μην είσαι ούτε ο βασιλιάς, ούτε ο στρατιώτης. Να είσαι ο σκακιστής (Σουν Τζου - Η Τέχνη του Πολέμου)
Βίνσεντ Βαν Γκογκ: Το Φως στο Σκοτάδι της Ψυχής
Ιπποκράτης: Ο πρώτος ολιστικός ιατρός και επίτιμος πατέρας της ιατρικής

Πρόσφατα Άρθρα

Εναλλακτική Δράση