Μπιλ Γκέιτς: Η συμβουλή που δίνει σε όσους θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο!

Η συμβουλή ενός ιδιαίτερου ανθρώπου για το πώς μπορεί να αλλάξει κανείς τον κόσμο, είναι πολύτιμη.

Μπιλ Γκέιτς: Η συμβουλή που δίνει σε όσους θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο!

Η συμβουλή ενός ιδιαίτερου ανθρώπου, ο οποίος τυχαίνει να είναι και ένας από τους πλουσιότετρους ανθρώπους στον πλανήτη, για το πώς μπορεί να αλλάξει κανείς τον κόσμο, είναι πολύτιμη.
Ο Bill Gates συμβουλεύει τους νέους που θέλουν να αλλάξουν τον κόσμο που ζουν προς το καλύτερο, να πάρουν ένα βιβλίο στα χέρια τους.

Ο Bill Gates., ο οποίος αγαπά το διάβασμα και δημοσιεύει τακτικά λίστες με τα αγαπημένα του βιβλία, δήλωσε ότι το διάβασμα είναι απαραίτητο για την ανακάλυψη μιας ποικιλίας νέων ενδιαφερόντων και πιθανών δεξιοτήτων, τις οποίες μπορεί κανείς στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει για να βάλει τη σφραγίδα του στον κόσμο.

«Για κάποιους αυτό σημαίνει ότι είναι σπουδαίοι στην επιστήμη ή τη μηχανική. Για κάποιους σημαίνει να είσαι εξαιρετικά επικοινωνιακός ή πολιτικός. Για κάποιους σημαίνει να είσαι νοσοκόμα ή γιατρός. Η ευκαιρία για μάθηση είναι σήμερα μεγαλύτερη από κάθε άλλη φορά», έγραψε ο Gates.

Ο ίδιος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση αφού διαβάζει 50 βιβλία κάθε χρόνο, ενώ ακόμη και στις διακοπές του παίρνει μια τσάντα με βιβλία μαζί του. Όπως λέει χαρακτηριστικά το διάβασμα αποτελεί μέρος των διακοπών του, καθώς διαβάζει περίπου 3 ώρες τη μέρα.

Μάλιστα είναι συνειδητοποιημένος αναγνώστης, αφού συνηθίζει να κρατάει σημειώσεις σε όσα διαβάζει και να σημειώνει στο περιθώριο κάτι που τον βοηθάει να θυμηθεί και να ασχοληθεί αργότερα. Και φυσικά δεν αφήνει ποτέ ένα βιβλίο στην μέση ακόμη και αν δεν του αρέσει.

Ο Gates ισχυρίζεται επίσης ότι μόλις ξεκινήσει ένα βιβλίο, πάντα το τελειώνει. «Αρνούμαι να σταματήσω να διαβάζω ένα βιβλίο στη μέση, ακόμα κι αν δεν μου αρέσει», είπε ο Γκέιτς στο Time το 2017, εξηγώντας ότι οι αδηφάγες αναγνωστικές του συνήθειες ήταν «απολύτως» ουσιαστικές για την επιτυχία του.

Κάθε βιβλίο με διδάσκει κάτι νέο ή με βοηθάει να δω τα πράγματα διαφορετικά δηλώνει χαρακτηριστικά η ο Bill Gates, ο οποίος πιστεύει ότι αρχίζεις να γερνάς μόνο όταν σταματήσεις να μαθαίνεις.

Tέλος η συμβουλή του για τον τρόπο που ο άνθρωπος πρέπει να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή είναι η αγορά φιλικών προς το κλίμα προϊόντων που παρότι πιο ακριβά από τα συμβατικά αντίστοιχά τους – επειδή η ζήτηση για αυτά τα προϊόντα αυξάνεται, η παραγωγή μπορεί να αυξηθεί και έτσι να μειωθούν οι τιμές για όλους τους άλλους.

Λάβετε καθημερινά τα άρθρα μας στο e-mail σας

Σχετικά θέματα

Πρόσφατα Άρθρα

Έχω κάνει ήδη LIKE. Μην μου το ξαναδείξετε